Хип хоп културата во Македонија

Член од
8 јуни 2007
Мислења
148
Поени од реакции
0
gale_vlae напиша:
a mora da e underground za da e dobro?
Па ако го слушаш текстот на андерграунд рап траките ќе видиш дека е многу посодржаен од комерцијалата. На уметничко ниво една таква андерграунд трака е многу подобра од сите комерцијални траки. Комерцијалата не се смета за уметност, а она вистинското андерграунд рапување е вистинска уметност. Секој може да пишува за пари,жени,коли, а не секој може да пишува во вистински андерграунд стил

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
Biggie напиша:
Па ако го слушаш текстот на андерграунд рап траките ќе видиш дека е многу посодржаен од комерцијалата. На уметничко ниво една таква андерграунд трака е многу подобра од сите комерцијални траки. Комерцијалата не се смета за уметност, а она вистинското андерграунд рапување е вистинска уметност. Секој може да пишува за пари,жени,коли, а не секој може да пишува во вистински андерграунд стил
pa ako go zivee toa zasto i da ne go pisuva, iako pisuva za pari i zeni moze da e underground.
negledam zastro da ne postuvam komercijalna traka dokolku e vistinita:tapp:

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Не слушам рап .. Ама песнава е премногу убава и само неа ја слушам од рап .. Проверете .. ако има поубава титнете ми:wink:

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Insane напиша:
Не слушам рап .. Ама песнава е премногу убава и само неа ја слушам од рап .. Проверете .. ако има поубава титнете ми:wink:
Ja bi ti titnal ama nemam kredit sea:pos2:a eve mnogu poubava pesna od tvojava idi vidi da vidis sto e pesna.Pozdrav od tetovo

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
WOW .. прекрасно .. Само можеле подобр спот ... и повеќе пцуење очекував:pos:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Исто како и немакедонскиот рап = не го почитувам ама ич.
Единствена песна во која има рап и ја слушам е Gangsta Paradise. Онаа со Мишел Фајфер во спотот.

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
Tetovcanec напиша:
Ja bi ti titnal ama nemam kredit sea:pos2:a eve mnogu poubava pesna od tvojava idi vidi da vidis sto e pesna.Pozdrav od tetovo
samo zaradi tematikata i nisto drugo

Член од
11 април 2006
Мислења
122
Поени од реакции
0
Biggie напиша:
!00 % se slozuvam.Ja milsam deka ima dobri peni sto se komercijala samo sto ne se vo "rap" bransata.I uste stojam na stavot deka nema da ima dobra rap komercijalna pesna.

Член од
11 април 2006
Мислења
122
Поени од реакции
0
gale_vlae напиша:
pa ako go zivee toa zasto i da ne go pisuva, iako pisuva za pari i zeni moze da e underground.
negledam zastro da ne postuvam komercijalna traka dokolku e vistinita:tapp:
Abe za peenje moze za sve da se pee.Ama ako zborime za spot kazi mi nekoja underground pensa so spot so koli,zlatni lanci,pizdi so gzovi kolku 2lista od "nova makedonija" ferrarinja,maserati,bentli na spotot. Ja takvo neso use neam videno.

Член од
20 јуни 2007
Мислења
5
Поени од реакции
0
mnogu me iznenadi anketata gore,onaka izleguva deka poveketo od mak imaat slusnato voopsto za mak rapot. sto ne mislev deka e taka. inace li4no jas-da zapoznata sum so mak rapot. najmnogu gi po6tuem lesen udar, ali respect i za ostanatite.se kreva na povisoko nivo rapot vo mak poslednava godina od dve. i voopsto celata mak scena,zboruvam za ska,punk,reggae i sl. mislam deka treba da mu se dade nekoja blagodarnost na kastro,sekoja cest, treba da ima poveke takvi mesta,dosta se truevme so turbo folk.

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
george1 напиша:
Abe za peenje moze za sve da se pee.Ama ako zborime za spot kazi mi nekoja underground pensa so spot so koli,zlatni lanci,pizdi so gzovi kolku 2lista od "nova makedonija" ferrarinja,maserati,bentli na spotot. Ja takvo neso use neam videno.
sakas da ti kazam? ama posle da ne sum te videl da zboris nesto za rap...ok?

Член од
11 април 2006
Мислења
122
Поени од реакции
0
gale_vlae напиша:
sakas da ti kazam? ama posle da ne sum te videl da zboris nesto za rap...ok?

Pucaj zlato.Samo da ne ima nedorazbiranje(neznam ti kogo racunas za underground) ama kazi mi za nekoj takov spot od slednive artisti: ONYX, Wu tang, M.O.P, Gangstarr, Jeru the Damaja, Freddi Foxxx, TimDog, Nine, Necro, Gravediggaz, ICP, Non Phixion, ll Bill, KRS one, Masta Killa i aj da ne gi redam.Znaci ne vikam deka i underground raperistata ne peat za takvi raboti samo sea zborime za spot od niv na koj sto ima cisckistsa, gzista, champanji, ferrarinja, bentlinja ,mnogu zlato dijamnti i takvi propratni sranja.Ako ima pisi nekoj da go simnam.Ja takvo sranje gleam samoj kaj "GAY" Unit i takni ko niv slicni.

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
Sakase GangStarr?! eve ti:
Gang Starr feat. Nice 'N' Smooth - DWYCK
Nesto od Rakim:
Rakim-When i be on tha mic
Prodigy od Mobb Deep: Prodigy - Stuck On You
inace dodeka gi gleas ovie dzirni go i Redman - Pick It Up, sam si go reziral zverov

Член од
8 јуни 2007
Мислења
148
Поени од реакции
0
Абе малку да не скокнавте од темава. Македонски рап зборете овде не ова што вие го постувате

Kajgana Shop

На врв Bottom