Хипхоп културата надвор од нашите граници

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Intel Agents.
Не се за сите љубимци на рап.

Исто како и Aesop Rock

2Pacalypse_Life

the crack seller around the block
Член од
12 мај 2010
Мислења
47
Поени од реакции
4
Double XX Posse - Not gonna be able to do it
Jedi Mind Tricks - Razorblade Salvation

Се надевам дека ќе ви се допадне :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
EM e CUDESIJA!!!Kraj na prikaskata!!!EM DO YOU NORMAL!!!

Novata pesna na EMINEM "Not Afraid" zaedno so xor,10 pati ja slusam i non
stop sum naezen,CVER-FOREVAR,"OoOoO MAN on MAN" THE BEST BABY.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Инструменталката на рефренот е WTF NIGGA HAAA?:zlo:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Иако не слушам веќе рап до толку обожавам да си го слушам ова:

Глич хоп, чил аут, турнтејблизм...
Нааајс!

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
abe :) lord :) prestani da im gi otvaras ocite na kajgancii .. ;) super izbor .... chiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilll .... fat L on this ... strictly herbal .. dj krush e unikat ...

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Само шо налетав на новиот албум на Vinnie Paz, најавен беше ми се чини за крај на јуни негде, ама leeched :D:drk:

Eufrat Kurajber

Real cigan from da hood.
Член од
4 декември 2009
Мислења
341
Поени од реакции
12
Рап и Хип Хоп... начин да сфатиш како тие живеат.. секојдневието и ем напишано во целата нивна музика.. исто и други работи шо не треба да се знаат ги искажуваат...Едноставно кажано Underground кој го премногу почитувам и сакам... добра уметност..добро постигната цел...

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
Рап и Хип Хоп... начин да сфатиш како тие живеат.. секојдневието и ем напишано во целата нивна музика.. исто и други работи шо не треба да се знаат ги искажуваат...Едноставно кажано Underground кој го премногу почитувам и сакам... добра уметност..добро постигната цел...
Тоа е тоа, преслушајте го дениро, има еден албум на неговата страна deniro.rs и нешто на yt

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
ова е мојот човек... направи пуздер, немора да објаснувам кој е.... Tech N9ne со новиот сингл и спот за најновиот албум.....

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
ај да ја вратам темава назад... некако ми ја заборавивте, а има еден куп нови работи кои треба да се кажат.... имено постов ќе го посветам како рецензија на еден доста добар а не толку добар рапер, Trae tha Truth....
Trae.jpg

Имено Trae доаѓа од Houston, Texas што значи спаѓа во раперите од Југот ( Dirty South )... е сеа знам ќе серите како демек таму не се прави вистински рап, сите тие се фејкери, единствено во Њујорк има хип-хоп ова она, али јас ќе ви кажам дека батево има проекти ( албуми, mixtapes, колаборации ) повеќе од KRS-One ( кого го сметаат за најплоден MC ). Трае го има респектот во Houston како еден од најдобрите иако има само 29 години... интересен податок за него е дека е еден од ретките ( покрај Pimp C ) кој бил за обединување на Југот. Исто така е познат по тоа што никогаш не се борел за титулата крал на Југот и никогаш не се прогласил сам за крал на југот ( како што правеа Ludacris, T.I. и други ). Сега некој збор за него и како МС.... Trae има доста интересен и препознатлив "стерео" зарипнат вокал, но сепак со чистина во она што го рецитира... исто така е познат и по неговото невообичаено флоу и неговата способнос за брзо рецитирање ( подолу ќе постирам неколку песни за да слушните што сакам да кажам )... самото име Trae tha Truth кажува за што рецитира овој МС... за разлика од другите рапери од југот кои рецитираат за дијаманти, кучки и кеш, Trae рецитира за начинот на живот во Хјустон, за улиците, за животот на еден hustler, односно за Вистината... препорачувам да слушните неколку од долу поставениве песни, па се надевам дека че го привлечат вашето внимание

Attachments

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.822
Поени од реакции
7.143
ова е мојот човек... направи пуздер, немора да објаснувам кој е.... Tech N9ne со новиот сингл и спот за најновиот албум.....

Не знам зашто,ама текнајн ми е сега ужасно досаден,онака предвидлив,монотон,не ме држи до крај да го слушам.Песнава не издржав да ја чујам баш до крај,заради тие причини..

Нешто поново што имам чуено,а ми има фатено уво:Bleubird,Saul Williams,Robust,deep puddle dynamics,diabolic..Зборам за мене,што ми има фатено уво и се...

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Не знам зашто,ама текнајн ми е сега ужасно досаден,онака предвидлив,монотон,не ме држи до крај да го слушам.Песнава не издржав да ја чујам баш до крај,заради тие причини..

Нешто поново што имам чуено,а ми има фатено уво:Bleubird,Saul Williams,Robust,deep puddle dynamics,diabolic..Зборам за мене,што ми има фатено уво и се...
добро секој си има свој вкус но тека нина треба да го поштоваш за тоа што го постигнал.... затоа што е независен а успеал да замини канада, австралија, амстердам и германија на концерти кој не му ги организира DefJam или незнам која друга огромна компанија, туку сам стасал да го направи сето то

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Saul Williams е нешто industrial а не рап (иако има елементи).
Јас пoвторно почнав да си слушам Aesop Rock (според мене најинтересна појава и предводник на новиот бран на алтернативниот рап) и други алтернатив рап артисти воопшто.

Може и Saul да се стави во ова купче why па да not?

Kajgana Shop

На врв Bottom