Херпес!

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Мене ми се појавува кога мн ќе се изнервирам. Многу ме нервира, кога имам херпес не излегувам од дома :mad:
Помага ХЕРПЕСАНОТ а и има едни налепници ХЕРПЛЕКС и тие се добри ама ретко ги има во аптеките

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
и мене скоро секоја година ми се појавува на устата......го лекувам со ХЕРПЕСАН и ок е........последниов пат полесно си поминав

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Фала Богу досега не сум имала херпес и се надевам дека нема ни да имам во иднина..хехе :)

Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
Jas nikogas ne sum imala pupu skraja dae nejkam ni da imam.A imam slusnato deka akcilovir najpokje pomaga

Elena F.Sinatra

Temper Tantrum
Член од
5 август 2008
Мислења
227
Поени од реакции
15
Херпесот „настанува” во детството? Кој ти го кажал тоа?
Некој врач? :)
Човекот е единствен резервоар на овој мошне осетлив вирус, а основен начин на пренос е директен (муко-кутан) - слузокожа.
Преносот трансплацетарно и преку мајчино млеко е редок.
ХСВ1 се пренесува преку оралните секрети, додека ХСВ2 преку контакт со гениталните секрети.
Концентрацијата на вирусот е поголема кога постои активна лезија, отколку при асимптоматските инфекции.
Точно е дека инфекцијата со ХСВ1, настанува во детството, т.е во првите 5 години од животот.
80% од децата постари од 5год и кај 90% од возрасните се наоѓаат антитела против овој вирус.

Elena F.Sinatra

Temper Tantrum
Член од
5 август 2008
Мислења
227
Поени од реакции
15
А бе викаат дека херпесот "настанува" во детството.. чим ко дете не сум го ”закачила” вирусот, сега потешко. Гледам со кого се бакнувам.:icon_lol::wink:
А што ако се бакнуваш со некој што има асимптоматска инфекција? ;)
.

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Herpesot vo princip go ima sekoj covek no kaj nekoj e latenten (skrien)i neaktiven a dodeka kaj nekoi luge se javuva mnogu cesto asite nie go imame .

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..пупупу ( прво да се попљукам) до сеа не сум имала..нејќем ни да имам...заш мн грозно изгледа..ауу ама тоа е тоа
..инаку као за лек...баба ми увек има проблем со херпесот..става паста за заби на херпесот..и за неколку дена веднаш проаѓа :toe:

Ann'

Jezebel's Daughter
Член од
9 јуни 2008
Мислења
210
Поени од реакции
9
На нас професорката ни кажуваше дека всушност вирусите кои го предизвикуваат херпесот можат да бидат причинители за рак.
Мајка ми често има херпес.... језиво.

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
сеа иам и се нервирам ррррррррррррррр...... најбрзо можно чаре?????

Член од
23 ноември 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
herpes

eve jas da vi kazam mene sekogas mi izleguvaat herpesi... i neznam so da pravam najprvo koga mi izleze koristev pasta zinci oxydi i mi pomagase no bidejki mene vo mesecot mora da mi izleze herpes so tekot na vremeto prestana da deluva pocnav da stavam i aciklovir i toj isto taka mnogu pomaga no so tek na vreme i toj prestana da deluva sega koristam edna mast od bugarija Zdravje i taa mn pomaga i ke vidime dali ke prestane da deluva..sega imam povtorno herpes a prethodniot mi bese izlezel pred 2 nedeli i sega slusnav deka vo strumica (jas sum od strumica) mi rekoa deka eden oralen hirurg otstranuval herpes i ke odam da vidam sto ke bide mozebi ke go resam problemot.. a ako moze da podnesete luk moze da zemate da si stavate luk toj epten pomaga ke zemate luk i ke go secate i ke go stavate na delot kade imate herpes samo ne e preporacliv za luge koi imaat nizok pritisok

tie sto nemaat herpes premnogu treba da se srekni sto nemaat takov problem a dodeka nekoj kako mene... treba da si teraat cajre:)P:):)

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
херпесан и редовно чистење на раната.Болно е ама ги скратува маките:nesvest::smir:

Член од
29 ноември 2007
Мислења
241
Поени од реакции
5
85% од човечката популација е серопозитивна на на херпес симлекс тип 1 вирусот кој е причинител на херпесот на усните носот итн. може да се добие во било кој период од животот и вирусо стои латентен (прикриен) во организмот и при пад на имунитетот егзацербира(излегува). најефикасен е ацикловир и треба да се нанесува во моментот кога ке се почувствува пецкање и чешање, т.е. пред да се појават ситните меурчиња

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
афлодерм земете одма че ви помине накај 200 ден е тубичка

Kajgana Shop

На врв Bottom