ХПВ вакцината и вашето женско чедо

Член од
5 јануари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
75
Вака сега H8R:)
Значи ако имаш некои познавања и знаења од Микробиологија прогуглај малку на нет за Пастер и Бешамп и ќе знаеш што зборам.Прво Пастер не бил доктор или лекар(нешто титулите многу денес се мешаат) туку Хемичар.
Пастер е познат по таканаречената вакцина против Беснило и детето Јозеф Мајстер мислам му беше презимето што прво прима вакцина од него оти го каснало "бесно" куче,замисли Пастер е видовит и од Алзас од кај што потекнува детето тој гледа во Парис одма што му е и од што е болен,му дава вакцина и одма за неколку дена детето е здраво,т.е. тој го прогласува за здраво.
И на ова се темели цела измама за вакцинација:drk:
А притоа во современите медицински книги никаде,ама баш никаде не се споменува дека истото куче има искасано уште неколку други луѓе и никој од нив не заболел од Беснило а не примил лекче од прочуениот Луј.
Пастер и Џенер се најголемите измами на човештвото и поради тие нивни глупости денес имаме епидемии на Сида,ХПВ и слични срања и таканаречени вируси.
После секоја масовна вкцинација се јавуваат епидемии од истата,тоа може да го провериш.
Денес на децата им се даваат вакцини кои не само што се против природни и монструозни туку и се надвор од умот.
Земи ја само вакцината против Тетанус или Туберколоза или Хепатитис Б.
Тетанус е болест која може да ја добие само човек кој има над 45-50 години,а смртни случаи има кај лица над 70 години и може да ја добиеш 100 пати во животот и ниедна вакцина не ти помага.
Тетанус пренесува бактеријата Клостридиум тетани и е анаеробна,што значи не поднесува кислород и кај добро прокрвавени ткива како кај децата не може никогаш да се јави и затоа оболуваат стари луѓе поради причина што имаат слаба прокрвавеност на ткивото.

Знаеш ли воопшто некого болен од Туберколоза или си слушнал дека боледува???
Од Туберколоза заболуваат само сиромашните,поради лоши услови на живот и живеење во ладни и влажни простории,лош квалитет и загадена вода,поради недостаток од здрава храна,тука спаѓа овошје и зеленчук,протеинска храна квалитетна ,избалансирано консумирање на протеини,заситени и полинезаситени масни киселини(Омега 3 и 6 што се многу актуелни во последно време и секоја статија препишана ги спомнува макар да појма нема никој што се и како се и кај ги има).Ова се причини за Те-Бе-Це

Хематитис Б или жолтица се пренесува преку трансфузија на крв,игли што користат наркомани и преку секс??????????-А оваа вакцина ја примаат бебиња до 6 месеци старост мислам.
-Сигурно бебе од 6 месеци се секса многу и промискуитетно е.

Уште ли треба да пишувам????
Жалам што излегов од тема но ова оди едно со друго.
--- надополнето: 5 јануари 2012 во 15:26 ---
Хммммм.... Сериозен си? :cautious:
Пастер имал здрав разум и научни докази. Да, ги трпиме последиците на тоа, живи сме.
И, според оваа теорија, како ќе откриеме дека е чиста водата? Како бактериите, габичките и вирусите стигаат до водата и ја прават нечиста ако потекнуваат од крвното ткиво на човекот и се активираат од прачестички? :cautious:

Крајно сериозен сум,прочитај тоа што е турнато под тепих,прогуглај малку,види други мислења и заклучоци и сигурен сум дека ќе се замислиш и после прочитани неколку други мислења ќе смениш и ти мислење.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Хематитис Б или жолтица се пренесува преку трансфузија на крв,игли што користат наркомани и преку секс??????????-А оваа вакцина ја примаат бебиња до 6 месеци старост мислам.
-Сигурно бебе од 6 месеци се секса многу и промискуитетно е.

Крајно сериозен сум,прочитај тоа што е турнато под тепих,прогуглај малку,види други мислења и заклучоци и сигурен сум дека ќе се замислиш и после прочитани неколку други мислења ќе смениш и ти мислење.
Имунитетот кој се стекнува со вакцината за хепатитис трае цел живот. Никогаш не се знае кога на еден човек во животот ќе му биде потребна трансфузија на крв или на какви услови ќе биде изложен.
Во вакви теории НИКОГАШ нема да верувам. Успешноста и ефикасноста на современата медицина лично ја имам почувствувано и се уверувам во неа сѐ повеќе секој ден и ништо не може да ме разубеди во спротивното, особено не некои вакви теории.
Здравата исхрана и здравиот начин на живот придонесуваат многу против болестите, но не се единствениот услов за некој да биде здрав. Конкретно, сметам дека вакцината за ХПВ не е добра, но другите вакцини се неопходни. Тие хипи идеи дека вакцинацијата е најголемото зло кое човештвото го измислило исклучиво за профит или дека предизвикуваат епидемии се, oh, well, хипи.
А, твоето тврдење за непостоење на вирусите воопшто нема да го коментирам.

G

galaxy

Гостин
Едно време можеби вакцините даваа повеќе позитивен отколку негативен ефект (нормално за нас смртниците), ама денес се продаваат заради правење профит, оболување на населението за нов профит како и депопулација т.е. оддржување на горе-доле константна бројка жители на планетава (бројка која ќе може да дава профит (волна, кожа, рогови, млеко и сл.) но и лесно да се контролира)...
...
Баш цел на НЕвакцинирањето е депопулација. Само колку ќе умреа ако немаше и ако нема вакцини.
Немој да мислиш дека ако не се вакцинираат и сега ќе сме заштитени. Веднаш, повторно ќе почнат епидемиите.
Имаше една анегдота.
Во Југославија се вакцинирале од опасната сипаница. Вакцината, како и секоја вакцина, има извесен ризик. Докторите знаејќи го тоа не ги вакцинирале своите деца, знаејќи бидејќи сите други се вакцинирани, ќе нема од кој да префатат нивните деца.
Ама во 1970ите години избило епидемија на Косово. Погодете кои се плашеле дека можат да заболат и да ги изгубат децата и веднаш трчале да ги вакцинираат иако знаеле дека нема да постигнат имунитет во случај на проширување на епидемијата кај нас.
Има и филм за тоа http://www.imdb.com/title/tt0083275/
--- надополнето: 5 јануари 2012 во 15:43 ---
Вака сега H8R:)
Значи ако имаш некои познавања и знаења од Микробиологија прогуглај малку на нет за Пастер и Бешамп и ќе знаеш што зборам.Прво Пастер не бил доктор или лекар(нешто титулите многу денес се мешаат) туку Хемичар.
Пастер е познат по таканаречената вакцина против Беснило и детето Јозеф Мајстер мислам му беше презимето што прво прима вакцина од него оти го каснало "бесно" куче,замисли Пастер е видовит и од Алзас од кај што потекнува детето тој гледа во Парис одма што му е и од што е болен,му дава вакцина и одма за неколку дена детето е здраво,т.е. тој го прогласува за здраво.
....
Те молам само кажи ми дека немаш никаков контакт со здравствениот систем.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
75
H8R Немам ама баш никаков контакт со здравствен систем и не верувам во повеќето гранки од истиот од причина што ни еден здравствен работник со чесни исклучоци секако не ја работи работата за која е платен т.е. да лечи.
Огромен процент од здравствени работници се само продавачи на медикаменти и ништо друго,дококу си болен тој ти препишува медикамент а не лек и едноставно со тоа ти ги прикрива само симптомите на болеста а не ти го лечи органзимот.
Болеста е само видлива работа од претокцикација на истиот и некои последици од генетски мутации кои се јавуваат и каде имало предизпозиции од родителите.
Човек во 99,9999999 % се раѓа здрав и без никакви проблеми и одма се почнува со боцкање низ вакцините.
Дали си информиран што се може да се најде во една вакцина,кои се состојки ги содржи истата и колку имаш случаи на смрт од вакцини???
Не знам дали пратиш написи и истражувања од област на Вакцинација но во 90-те години на предходниот век и почетокот на овај во САД поради Тимеросал кој се користи како конзерванс на вакцините имаш илјадници случаи на заболени од Аутизам,кај сите е констатирано многу пати повеќе Жива во органзимот отколку кај нормалните деца.Запрашај се поради кои причини само деца оболуваат од Аутизам???
Тимеросалот како што пишав се користи за конзервирање на вакцините и се состои од околку 50% на Жива а таа е отров за организмот на човекот.
Кој гарантира дека денес го нема,фармако мафијата???
Во последниве 40 години се потрошени милијарди долари за лек против рак и сида најмногу а ништо од тоа не е остварено.
Вакцините се најголемата измама на фармацевтската индустрија која е втора по големина после Нафтената и вреди годишно милијарди долари и мислиш дека туку така би се откажале од нив??
Лекарите учат она што им се сервира а тоа е дека за да биде човек здрав треба да се вакцинира,а од тоа има фајде само фармако бизнис кој прави нај чист профит,без никакви давачки и се тоа од џебот на обичните луѓе.
Последниве години благодарејќи на интернет почнуваат да се откриваат сите лаги,денес секој може да чие и прочита други мислења надвор од алопатската медицина и доколку се донесе се тоа да исплива на виделина од типот на вакцини и хемотерапија кои не ни помагаат ни најмалку ќе загуби фармацевтскиот бизнис милијарди долари,за моралот и етиката да не прајме муабет.

Значи земете прочитајте се во однос на вакцините,за и против има,одлучете и тек потоа тој што има дечиња нека одлучи дали ќе носи дете на вакцина да го трујат со отрови или ќе му спроведе правиле режим на исхрана,чиста средина за живот,питка вода и многу љубов за да биде среќно и здраво.
Здрав и среќен организам не може да биде болен

За крај на постов само неколку реченици што содржи една вакцина:
-Вакцина Де-Те-Пер производител (GLAXOSMITHKLINE)против Дифтерија-Тетанус и Голема Кашлица содржи во себе следново:Отров од Corynebacterium diphteriae и Clostridium tettani,Формалдехид,Алуминиум солфат,Амониум Сулфат,Тимеросал и испрани овчи црвени крвни клетки,за ова знам до сега.
Кој сака нека прочита за овие состојки на нет,има за сите.

За Гардасилот малку сега :)
Во САД Гардасил е одобрена од FDA. Вакцината е призвод на Merck а против таа фармацевтска компанија пред 6-7 години се водеа 14000 судски спорови за лекот против болки VOIXX кој предизвикал срцев удар на не знам колку луѓе.
Производителот тврди дека ја тестирал на 28000 жени во 33 земји во светот и дека спречува замисли рак на грло на матка wowwwwwww!
Немаш ама баш никакви потврди за тоа од независни истражувања,впрочем и за било каква вакцина од причина што не можеш да добиеш ти несакани ефекти за неколку дена или месеци,сите истражувања се од производителот а мислиш дека од Merck ќе објават дека е штетна???
Абе гајле им е за нас пријателе/ке,ние им одговараме само болни да сме,оти ако не излечат што фајде ќе имаат од нас.Сакаат само да сме болни постојано но да не цркнеме и секако тие фармако мафија во спрега со лекари да ни продаваат медикаменти и да си собираат парички.

Нека се запраша секој од нас кој на лекарите им плаќа семинари по неколку дена во туристички места и нека донесе заклучок.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Не знам дали пратиш написи и истражувања од област на Вакцинација но во 90-те години на предходниот век и почетокот на овај во САД поради Тимеросал кој се користи како конзерванс на вакцините имаш илјадници случаи на заболени од Аутизам,кај сите е констатирано многу пати повеќе Жива во органзимот отколку кај нормалните деца.Запрашај се поради кои причини само деца оболуваат од Аутизам???

Во последниве 40 години се потрошени милијарди долари за лек против рак и сида најмногу а ништо од тоа не е остварено.

Последниве години благодарејќи на интернет почнуваат да се откриваат сите лаги,денес секој може да чие и прочита други мислења надвор од алопатската медицина и доколку се донесе се тоа да исплива на виделина од типот на вакцини и хемотерапија кои не ни помагаат ни најмалку ќе загуби фармацевтскиот бизнис милијарди долари,за моралот и етиката да не прајме муабет.

Значи земете прочитајте се во однос на вакцините,за и против има,одлучете и тек потоа тој што има дечиња нека одлучи дали ќе носи дете на вакцина да го трујат со отрови или ќе му спроведе правиле режим на исхрана,чиста средина за живот,питка вода и многу љубов за да биде среќно и здраво.
Здрав и среќен организам не може да биде болен
Нема никаде цврст доказ дека аутизмот е предизвикан со вакцинација. Додека има цврсти докази дека со вакцинација е спречено ширењето на детска парализа, големи сипаници, хепатит, магарешка кашлица и безброј други болести.
Последниве години благодарејќи на интернетот секој може да објави сѐ што ќе му падне на памет.
Во последниве 40 години процентот на преживеани и излекувани пациенти од рак е зголемен од 5% на 95% за одредени видови рак.
Искрено се надевам дека со расцветани кокичиња, многу љубов и хипи филозофија ќе бидеш здрав долго, ти посакувам сѐ најдобро. Но, потруди се и ти да гледаш пошироко на работите и да прифатиш факти, не теории. Правилен режим на исхрана НЕ штити од магарешка кашлица. Не штити од хепатит, сипаници... Ако ти си избрал да живееш така (откако си бил вакциниран, претпоставувам, и заштитен од сите тие болести), не ги унесреќувај своите деца.
П.С. Ајде да не продолжуваме на оваа тема, отвори една тема, изложи ги фактите и доказите за тоа што го тврдиш и да продискутираме за тоа. ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: H8R
G

galaxy

Гостин
Точно е дека фармацијата е една голема мафија, огромна. Полна со скриени игри, малверзации, искористување на пациенти, потплатување на медицински персонал. Тука се вртат мноооогу пари.
Ама зошто? Знаеш зошто, оти единствено тие медикаменти работат.
Колку сакаш барај во природата, нема да најдеш подобра превенција за заразните болести од вакцините.
Оди учи и стани научник, па најди некоја подобра вакцина од тие со жива. Не порекнувам дека можеби аутизмот е резултат на конзервансите во вакцините, ама може да е и заради конзервансите и вештачките хормони во исхраната.
Дали ти си вакциниран со сите тие вакцини кои моментално се достапни?
Дали твоето дете би го оставил да не се вакцинира против туберкулоза?
Дали после повреда ќе ризикуваш и нема да примиш серум против тетанус?
Вакцините имаат несакани ефекти и ризици. Ама и болеста има несакани ефекти, најчест од тие болести за кои постои вакцина е директна смрт заради предизвикувачот.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
75
Дечки јас само спомнав што во последниве 20 години е откриено а вие информирајте се и сами донесете заклучок врз основа на изнесеното.
За да ви светне малку само подсетете се на глупостите од типот Свински и Птичји грип од лани.
Птица заболена од свински грип кој за чудо има многу кратка инкубација заболува од вирусот во југоисточна Азија пример во Тајланд и потоа лета 10000 колометри до Грција и тамо заразува домашна птица со која според закони на природа не доаѓа во никаков контакт и сетне тоа се префрла на луѓе абе научна фантастика ејјјјјјјјјјј :pos: мислам надвор од умот е бе.А вирусот го гледаат само во CDC во Атланта и во Британија некоја лабораторија :drk:
Ве молам нема логика бе,аууууууууу Тамифлу го заборавив :pos: кој го плаќа него ???

Малку видео,ви препорачувам да изгледате до крај,еден саат ќе изгубите само
http://www.youtube.com/watch?v=FzB1Kv5Hado
http://www.youtube.com/watch?v=LEYj4vmiE7A&feature=related

G

galaxy

Гостин
Дечки јас само спомнав што во последниве 20 години е откриено а вие информирајте се и сами донесете заклучок врз основа на изнесеното.
За да ви светне малку само подсетете се на глупостите од типот Свински и Птичји грип од лани.
Птица заболена од свински грип кој за чудо има многу кратка инкубација заболува од вирусот во југоисточна Азија пример во Тајланд и потоа лета 10000 колометри до Грција и тамо заразува домашна птица со која според закони на природа не доаѓа во никаков контакт и сетне тоа се префрла на луѓе абе научна фантастика ејјјјјјјјјјј :pos: мислам надвор од умот е бе.А вирусот го гледаат само во CDC во Атланта и во Британија некоја лабораторија :drk:
Ве молам нема логика бе,аууууууууу Тамифлу го заборавив :pos: кој го плаќа него ???

Малку видео,ви препорачувам да изгледате до крај,еден саат ќе изгубите само
http://www.youtube.com/watch?v=FzB1Kv5Hado
http://www.youtube.com/watch?v=LEYj4vmiE7A&feature=related
За веројатноста за заболување од грип кажи им на семејствата кои загубиле некој заради грипот. Имаше многу такви низ светот. Се надевам дека ќе сфатат дека биле во заблуда сето време. Ама ќе бараат одговор што ги убило нивните блиски?
Не одговори дали ти и твоите блиски сте и ќе се вакцинирате понатаму?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
75
Значи човек од грип не умира туку така,не може човек млад,здрав и прав да го кутне еден грип.За некој да почине од грип треба да е во предходно тешка здравствена состојба,да е недохранет,да има ниско ниво на витамини и минерали во себе а и доколку почине во најголем процент се тоа луѓе на постара возраст.

Значи јас сум вакциниран од сите вакцини кои биле законски до :facepalm: ,чек сега да бројам малку. До 1988 година во поранешна Југославија би требало да ги имам примено сите вакцини.Последна вакцина ми беше кога бев 9-10 годишен не сум сигурен,ми ја закачија во подлактица и потоа во рамо,не знам што беше ама знам дека рамото ми отече и дека левата рака ми беше неподвижна 4 месеци,имав рана со пречник од 4-5 сантиметри и имам сега лузна од 1,5 сантиметри :) споменик на човечката глупост јбг.
Значи би требало да сум вакциниран од се а јас прележав Заушки на 8 години,Мали Сипаници и тоа 10 години :) Рубеола замислете на 16 години и се тоа вакциниран,ама вакцинацијата како помагала :drk:
Имам внука од 7 месеци,се вакцинираше на 30.12.2011 година,плачеше до вчера и имаше грчеви и болки кој знае во што,знам само дека ногата не ја чувствуваше од вакцината,ја примила вакцината во бут од лева нога.Сега ја гледам книшката и читам дека до сега е боцната 13 пати,последна вакцина е против Хепатитис Б и закажана Пе-Се-Же за два месеци,е сега ги убедувам да не ја носат повеќе на вакцинирање и до кај ќе стасам не знам.
Мое дете нема да биде вакцинирано иначе.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.924
и јас сум против вакцинирање бидејќи здравото бебе зпоред законот на природата секогаш треба да биде здраво факт е пред изминативе векови не постоело вакцини и ете тие почнале да пишува општа историја за личности и настани,инаку ќе имаше епидемија.
И уште нешто сум слушнал и сум читал за епидемија и сега на крај за птичјиот грип што се вика пандемија еееејјј првпат слушам за пандемија и од кај излезе сега :drk: и тоа ме замисли и почнувам да се сомневам за фармако-мафија кое е легална ширум светот за разлика од нарко-картели.

I

Iblis

Гостин
Мое дете нема да биде вакцинирано иначе.
Ако, паметно, амо да не фати нешто.
Експлицитна содржина.
V. major produces a more serious disease and has an overall mortality rate of 30–35%.Long-term complications of V. major infection include characteristic scars, commonly on the face, which occur in 65–85% of survivors.Blindness resulting from corneal ulceration and scarring, and limb deformities due to arthritis and osteomyelitis are less common complications, seen in about 2–5% of cases.If successful, inoculation produced lasting immunity to smallpox. However, because the person was infected with variola virus, a severe infection could result, and the person could transmit smallpox to others. Variolation had a 0.5–2% mortality rate

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
и јас сум против вакцинирање бидејќи здравото бебе зпоред законот на природата секогаш треба да биде здраво факт е пред изминативе векови не постоело вакцини и ете тие почнале да пишува општа историја за личности и настани,инаку ќе имаше епидемија.
И уште нешто сум слушнал и сум читал за епидемија и сега на крај за птичјиот грип што се вика пандемија еееејјј првпат слушам за пандемија и од кај излезе сега :drk: и тоа ме замисли и почнувам да се сомневам за фармако-мафија кое е легална ширум светот за разлика од нарко-картели.
Прочитај нешто за смртноста на бебињата во изминатите векови и сега. Колкав број од бебињата преживувале порано, колкав број преживуваат сега.
Zefram, нелегално е да не ги вакцинираш децата.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Прочитај нешто за смртноста на бебињата во изминатите векови и сега. Колкав број од бебињата преживувале порано, колкав број преживуваат сега.
Zefram, нелегално е да не ги вакцинираш децата.
Многу работи се нелегални, но не значи дека автоматски не се исправни.
П.С. Зашто во Германија не е задолжително вакцинирањето? :)

Ниту моите деца нема да бидат вакцинирани, па ако треба и ќе си заминам од ретардиранава држава... :свиркам:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Cannabinoid ќе им даваш канабис на децата како заштита? :pos:
Неодговорно кон децата и кон општеството е да не се вакцинираат децата. Но, тоа е ваш избор (секако ако се отселите од Македонија) :pipi: Доколку не сте се сетиле на другите, тоа се оние кои тие болести може да ги усмртат ако вашето невакцинирано, заразено дете се појави во нивна близина. Исто како што и вашето дете може сериозно да пострада од некоја болест која, замислете, можела да се спречи со вакцина која со години се дава на милијарди луѓе кои преживеале, OMG! :eek:
Go hippies, go hippies, go, go, go hippies!

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Cannabinoid ќе им даваш канабис на децата како заштита? :pos:
Неодговорно кон децата и кон општеството е да не се вакцинираат децата. Но, тоа е ваш избор (секако ако се отселите од Македонија) :pipi: Доколку не сте се сетиле на другите, тоа се оние кои тие болести може да ги усмртат ако вашето невакцинирано, заразено дете се појави во нивна близина. Исто како што и вашето дете може сериозно да пострада од некоја болест која, замислете, можела да се спречи со вакцина која со години се дава на милијарди луѓе кои преживеале, OMG! :eek:
Go hippies, go hippies, go, go, go hippies!
Неодговорно е да бидеш игнорантен кон опасностите што демнеат зад модерните вакцини и алопатски лекарства. Неодговорно е покрај конкретни докази за нефункционалноста и нус ефектите на модерната медицина - да продолжиш да ја промовираш и применуваш знаејќи за последици што другите невини луѓе можат да ги сносат.

Што треба да прави моето дете утре во градинка/школо ако твоето дете заради твоја неодговорност (согласност де - исти ку*ац) прими нефункционална вакцина/медикамент и добие ADHD или bipolar disorder. Одговорноста за агресивноста и повредите врз моето и другите деца кој ќе ја сноси, фармацевтската индустрија:pos: ?

Е сега 2-3 факти околу канабисот: сите доени деца автоматски примаат канабиноиди преку мајчиното млеко. Ендоканабиноидите (анандамидот - кои самиот наш организам ги произведува по потреба) се идентични со фитоканабиноидите (канабидиолот, тхц, канабинол - најдени во канабис билката).
И што сега, да го прогласиме и доењето нелегално само затоа што во природното мајчино млеко има состојќи идентични на тие најдени во нелегалниот канабис, м? Оттука, се враќаме на тоа што погоре го пишав: тоа што е нелегално не значи дека е неисправно, и обратно. Мобилните, компјутерите (тие со wi-fi нет.) и микорбрановите печки се легални, но дали значи тоа дека ќе дозволам моите малолетни деца да бидат зрачени? ;)

-Cannabinoid Receptors (CB1 and CB2) are located in our: adipose tissue, adrenal gland, bones, brain, central nervous system, colon, dendritic cells, fat, heart, immune system, intestines, keratinocytes, kidney, liver, macrophages, muscle tissue, nerve tissue, pancreas, parafollicular cells, peripheral tissues, pituitary gland, red/white blood cells, retina, ribs, skeletal muscle, skin, spleen, testis, thyroid gland, uterus, vascular system and bone marrow (STEM CELLS) etc.
-"It's interesting, would merit more research IF Cannabinoid Receptors are present in the Human Fallopian Tube." Dr. Ledger, Sheffield University

Не е темава за канабисот, но очекувано одговорот на твоето горно прашање е ДА. Кога се работи за моето здравје и тоа на мојата фамилија - алопатската медицина не ми е ниту на „to consider“ листата. Има далеку поефикасни, побезболни, пофункционални и поефтини решенија за лечење и превенција на билокаква болест - а снабдување на канабиноидниот систем со муниција (фитоканабиноиди/омега 3-6-9) е еднo од нив. За среќа во светот сеуште постојат помалку игнорантни нации од македонската (со чесни исклучоци) кои не бараат задолжителна „имунизација“ а пак живеат долги, здрави и среќни животи. Даваат слобода и право на избор на начин на превенција и евентуално лекување од болеста - нешто што во МК ќе стигне во некоја далечна будучност (за несреќа на пустите Македонци:( ).

JUST SAY Neuroprotection ~ Nancy Reagan
"The neuroprotection observed with cannabidiol and THC was unaffected by cannabinoid receptor antagonist, indicating it to be cannabinoid receptor independent. Cannabidiol and THC also were shown to prevent hydroperoxide*-induced oxidative damage."
PMID: 9653176
"Immune cells (contain Cannabinoid receptors) named Neutrophils consist of Hydrogen Peroxide*, Hypochlorous Acid (main ingredient in Bleach) and Enzymes (take Protein and destroy it), uses it's arsenal against Bacteria and clear dead cells. BUT sometimes the Neutrophils are out of control leading to Autoimmune diseases."
Paul Kubes, Director of Infection, Immunity and Inflammation, University of Calgary

П.С. Туку темава е конкретно за ХПВ, а твоите зборови пред неколку поста велеа: „Конкретно, сметам дека вакцината за ХПВ не е добра,...“ со што апсолутно се слагам. За општото „добро“ и „неопходност“ на останатите вакцини/лекарства во некоја друга посоодветна тема. :)
Поздрав и добра ноќ... :sleep:
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 00:36 ---
Баш цел на НЕвакцинирањето е депопулација. Само колку ќе умреа ако немаше и ако нема вакцини.
Немој да мислиш дека ако не се вакцинираат и сега ќе сме заштитени. Веднаш, повторно ќе почнат епидемиите.
Имаше една анегдота.
Во Југославија се вакцинирале од опасната сипаница. Вакцината, како и секоја вакцина, има извесен ризик. Докторите знаејќи го тоа не ги вакцинирале своите деца, знаејќи бидејќи сите други се вакцинирани, ќе нема од кој да префатат нивните деца.
Ама во 1970ите години избило епидемија на Косово. Погодете кои се плашеле дека можат да заболат и да ги изгубат децата и веднаш трчале да ги вакцинираат иако знаеле дека нема да постигнат имунитет во случај на проширување на епидемијата кај нас.
Имаше една анегдота.
Ах, истите приказни често слушани од „докторите“ кои сеуште еден е*ан рак, сида, грип, алцхајмер..... не умеат да излечат. Сеат страв кај игнорантната и неинформирана популација, со токму овие зборови кои ти ги користиш: да имаше баба му*а, ќе беше дедо...... затоа вакцинирај се - па имаш среќа можеби и ќе ги преживееш вакцината и болеста (грипот).:facepalm:

За среќа овие сеења страв кај мене не палат повеќе. Ти и твојата фамилија можете да си се вакцинирајте, ама насилно да ме бодеш (мене) и/или моите деца со неиспробани и нефункционални вакцини - тоа во некој друг живот. ;)

Последните 5-6 години се немам напиено 1 антибиотик/аналгин/аспирин..., додека од последната задолжителна вакцинација во средно (пред многу години), се немам вакцинирано ниту еднаш: ниту против тетанус, сезонски, свински, магарешки и што ти знам таму каков грип...... :icon_lol:
А замисли се имам разболено можеби 1-2 пати овие 5-6 години (но, тоа беше заради честото долгочасовното патување (20 часа) во автобус зимно време, автобус полн со +40 други патници (стари, млади, заболени, испотени, без климатизација и сл.)). Секако наредниот и понаредниот ден по патувањето, со помош на овошје, зеленчук, чаеви, прополис, мед, потење, греана ракија, добар одмор и тинктура од echinacea бев повторно како нов.

П.С. Уште еден пример: фамилијата (татко, мајка и брат) на еден близок другар се вакцинираше против свински грип пред некоја година (тогаш кога беше нели целата фрка), ама самиов другар одлучи да не се вакцинира. Ај погоди на крајот кој оболе од свинскиот грип, а кој остана здрав! :свиркам:

Затоа, ветер и магла на друго место да сееш. Конкретно ХПВ-то е даааалеку од безбедна и се додека не дојде тоа време да биде 100% сигурна вакцината, ќе бидам остар адвокат против оваа вакцинација.

Kajgana Shop

На врв Bottom