ХПВ вакцината и вашето женско чедо

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
A do kolku godini mozese da se primi ovaa vakcina? Starosna granica?
Не ја примај. Не самошто не е полезна, ами е и штетна за тебе и тие околу тебе. Исто како и мнозинството (ако не и сите) други вакцини...
--- надополнето: 19 јануари 2012 во 22:05 ---
Не знам дали разбра што кажува ова. Ако знаеш што пишува ќе видиш една индикација за вакцинирање.

Затоа се вакцинираат деца, а не сексуално активни девојки и жени.

И тука пишува дека нема значителен ефект кај веќе инфицирани. Затоа се вакцинираат деца, да не се повторувам.​

Да не ме разбереш погрешно, јас не сум голем поддржувач на оваа вакцина, напишав поназад зошто. На темава пишував за другите вакцини.
И јас се залагам за воведување скрининг за ХПВ инфекции, ама нели превенција е подобро од лечење. Скринингот на ХПВ е скапа работа. Скрининг со ПАП тест не е доволно.
Сепак за опасностите и нус-ефектите ништо не порговори, освен дека не си бил „голем“ поддржувач на ХПВ. Туку, да видиме статистиката што вели околу Гардасил:

Gardasil adverse reaction stats for U.S.A. :

Data is current up to AUG 12, 2011
Description TOTAL
------------------------------------------
Disabled 763
Deaths 103
Did Not Recover 4777
Abnorm. Pap Smear 430
Cervical Dysplasia 157
Cervical Cancer 41
Life Threatening 444
Emergency Rm. Visit 9115
Hospitalized 2307
Extended Hosp. Stay 201
Serious 3111
Adverse Events 23388

Ајде уште една статистика, нешто поопширна:

:eek:

I

Iblis

Гостин
Gardasil adverse reaction stats for U.S.A. :

Data is current up to AUG 12, 2011
Description TOTAL
------------------------------------------
Disabled 763
Deaths 103
Did Not Recover 4777
Abnorm. Pap Smear 430
Cervical Dysplasia 157
Cervical Cancer 41
Life Threatening 444
Emergency Rm. Visit 9115
Hospitalized 2307
Extended Hosp. Stay 201
Serious 3111
Adverse Events 23388

Ајде уште една статистика, нешто поопширна:

:eek:
А ко може линкови за двете статистики и извори на истите бидејќи:
1) Во првата не е наведен вкупниот број на единки од масата
2) Втората вака дадена се сведува на рекла-казала(по можност линк од самиот извор на вршителот на статистичката операција.)

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Не ја примај. Не самошто не е полезна, ами е и штетна за тебе и тие околу тебе. Исто како и мнозинството (ако не и сите) други вакцини...
Ne ja primam nikako, ni na kraj na pamet ne mi paga.ego onaka prasav informativno za starosna granica. Ne bi ja primila ni da mi platat.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
295
Поени од реакции
105
Ај сега помош од некој правник. Во училиштето каде што работи мојата сопруга, само моето девојче не е вакцинирано. И почнаа притисоци. Што да се прави. HELP.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Ај сега помош од некој правник. Во училиштето каде што работи мојата сопруга, само моето девојче не е вакцинирано. И почнаа притисоци. Што да се прави. HELP.
Plati kazna kolku treba za toa sto ne ja primila, dadete izjava deka ne sakate da je primi i toa e.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
295
Поени од реакции
105
Plati kazna kolku treba za toa sto ne ja primila, dadete izjava deka ne sakate da je primi i toa e.
Малку ми е нејасно, ако платам да не продолжат да додеваат, оти како што знам на пример у законот за средно ем ќе платиш оти не си го пуштил, ем треба да го пуштиш на школо.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Малку ми е нејасно, ако платам да не продолжат да додеваат, оти како што знам на пример у законот за средно ем ќе платиш оти не си го пуштил, ем треба да го пуштиш на школо.
Pa skoloto e obavezno se podrazbira, jas zboram za kazna ako treba za neprimena vakcina. I izjava dadena od vas deka ne sakate da ja primi. A ako treba da platite i kazna...toa mislev

G

galaxy

Гостин
Зошто тука прашуваш? Во вакви случаи каде некој треба да те советува за твоето или здравјето на твоите блиски треба да се обратиш кај некој кој одговара за неговите совети. Тоа би требало да биде матичниот лекар. Ќе се согласиш дека тој има поголемо, прво знаење, второ искуство, и трето одговара за неговите совети така што нема да те наведува на погрешни заклучоци. Овде никој не одговара за советите што ти ги дава и може да ти кажува како што ќе му текне, да не зборуваме дека тука го немаме знаењето и искуството на твојот матичен лекар.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
295
Поени од реакции
105
Зошто тука прашуваш? Во вакви случаи каде некој треба да те советува за твоето или здравјето на твоите блиски треба да се обратиш кај некој кој одговара за неговите совети. Тоа би требало да биде матичниот лекар. Ќе се согласиш дека тој има поголемо, прво знаење, второ искуство, и трето одговара за неговите совети така што нема да те наведува на погрешни заклучоци. Овде никој не одговара за советите што ти ги дава и може да ти кажува како што ќе му текне, да не зборуваме дека тука го немаме знаењето и искуството на твојот матичен лекар.
Веќе кога ме влечиш за уста и се мешаш у туѓи работи не посакав здравствен совет туку ПРАВЕН. Инаку мојот матичен лекар ми е пријател и НЕОФИЦИЈАЛНО ми препорача да не вакцинирам.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
А ко може линкови за двете статистики и извори на истите бидејќи:
1) Во првата не е наведен вкупниот број на единки од масата
2) Втората вака дадена се сведува на рекла-казала(по можност линк од самиот извор на вршителот на статистичката операција.)
Линкот е: http://deathbyvaccination.com/ а замисли страницата не е против целосно укинување на вакцинирањето, туку едноставно бара намалување на вкупниот борј задолжителни вакцини.

Статистиките на страницата околу нус-ефектите се безбројни и поддржани со куп научни цитати, видеа од оштетени мајки/деца, изјави од стручни лица/доктори итн итн, и сето тоа поткрепено со куп линкови и доверливи извори.

Кога ќе имаш време ѕирни ја слободно. Секако за среќа не е само оваа, ами има илијадници други страници како оваа кои ги изнесуваат на виделина сите лаги и прикриени опасности од мнозинството модерни и историски вакцини.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Веќе кога ме влечиш за уста и се мешаш у туѓи работи не посакав здравствен совет туку ПРАВЕН. Инаку мојот матичен лекар ми е пријател и НЕОФИЦИЈАЛНО ми препорача да не вакцинирам.
Ne mu e prv pat da se pravi pameten (y)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ne mu e prv pat da se pravi pameten (y)
А гледам и тебе не ти е (n)
Матичниот лекар треба да ги познава и законите и да може да го советува и од правен аспект во врска со неговото прашање.

• Ми се допаѓа
Reactions: H8R

Kajgana Shop

На врв Bottom