- Член од
- 15 јануари 2012
- Мислења
- 652
- Поени од реакции
- 192
A do kolku godini mozese da se primi ovaa vakcina? Starosna granica?
Не ја примај. Не самошто не е полезна, ами е и штетна за тебе и тие околу тебе. Исто како и мнозинството (ако не и сите) други вакцини...A do kolku godini mozese da se primi ovaa vakcina? Starosna granica?
Сепак за опасностите и нус-ефектите ништо не порговори, освен дека не си бил „голем“ поддржувач на ХПВ. Туку, да видиме статистиката што вели околу Гардасил:Не знам дали разбра што кажува ова. Ако знаеш што пишува ќе видиш една индикација за вакцинирање.
Затоа се вакцинираат деца, а не сексуално активни девојки и жени.
И тука пишува дека нема значителен ефект кај веќе инфицирани. Затоа се вакцинираат деца, да не се повторувам.
Да не ме разбереш погрешно, јас не сум голем поддржувач на оваа вакцина, напишав поназад зошто. На темава пишував за другите вакцини.
И јас се залагам за воведување скрининг за ХПВ инфекции, ама нели превенција е подобро од лечење. Скринингот на ХПВ е скапа работа. Скрининг со ПАП тест не е доволно.
А ко може линкови за двете статистики и извори на истите бидејќи:Gardasil adverse reaction stats for U.S.A. :
Data is current up to AUG 12, 2011
Description TOTAL
------------------------------------------
Disabled 763
Deaths 103
Did Not Recover 4777
Abnorm. Pap Smear 430
Cervical Dysplasia 157
Cervical Cancer 41
Life Threatening 444
Emergency Rm. Visit 9115
Hospitalized 2307
Extended Hosp. Stay 201
Serious 3111
Adverse Events 23388
Ајде уште една статистика, нешто поопширна:
Ne ja primam nikako, ni na kraj na pamet ne mi paga.ego onaka prasav informativno za starosna granica. Ne bi ja primila ni da mi platat.Не ја примај. Не самошто не е полезна, ами е и штетна за тебе и тие околу тебе. Исто како и мнозинството (ако не и сите) други вакцини...
Plati kazna kolku treba za toa sto ne ja primila, dadete izjava deka ne sakate da je primi i toa e.Ај сега помош од некој правник. Во училиштето каде што работи мојата сопруга, само моето девојче не е вакцинирано. И почнаа притисоци. Што да се прави. HELP.
Малку ми е нејасно, ако платам да не продолжат да додеваат, оти како што знам на пример у законот за средно ем ќе платиш оти не си го пуштил, ем треба да го пуштиш на школо.Plati kazna kolku treba za toa sto ne ja primila, dadete izjava deka ne sakate da je primi i toa e.
Pa skoloto e obavezno se podrazbira, jas zboram za kazna ako treba za neprimena vakcina. I izjava dadena od vas deka ne sakate da ja primi. A ako treba da platite i kazna...toa mislevМалку ми е нејасно, ако платам да не продолжат да додеваат, оти како што знам на пример у законот за средно ем ќе платиш оти не си го пуштил, ем треба да го пуштиш на школо.
Ами колку што знам и вакцината е обавезна. $#$@#$#@$@% материна.Pa skoloto e obavezno se podrazbira, jas zboram za kazna ako treba za neprimena vakcina. I izjava dadena od vas deka ne sakate da ja primi. A ako treba da platite i kazna...toa mislev
Nemoze nikoj da ja natera da ja primi ako vie ne davate. Plati kazna sto ne ja primila i kraj.Ами колку што знам и вакцината е обавезна. $#$@#$#@$@% материна.
Зошто тука прашуваш? Во вакви случаи каде некој треба да те советува за твоето или здравјето на твоите блиски треба да се обратиш кај некој кој одговара за неговите совети. Тоа би требало да биде матичниот лекар. Ќе се согласиш дека тој има поголемо, прво знаење, второ искуство, и трето одговара за неговите совети така што нема да те наведува на погрешни заклучоци. Овде никој не одговара за советите што ти ги дава и може да ти кажува како што ќе му текне, да не зборуваме дека тука го немаме знаењето и искуството на твојот матичен лекар.Ај сега помош од некој правник. Во училиштето каде што работи мојата сопруга, само моето девојче не е вакцинирано. И почнаа притисоци. Што да се прави. HELP.
Веќе кога ме влечиш за уста и се мешаш у туѓи работи не посакав здравствен совет туку ПРАВЕН. Инаку мојот матичен лекар ми е пријател и НЕОФИЦИЈАЛНО ми препорача да не вакцинирам.Зошто тука прашуваш? Во вакви случаи каде некој треба да те советува за твоето или здравјето на твоите блиски треба да се обратиш кај некој кој одговара за неговите совети. Тоа би требало да биде матичниот лекар. Ќе се согласиш дека тој има поголемо, прво знаење, второ искуство, и трето одговара за неговите совети така што нема да те наведува на погрешни заклучоци. Овде никој не одговара за советите што ти ги дава и може да ти кажува како што ќе му текне, да не зборуваме дека тука го немаме знаењето и искуството на твојот матичен лекар.
Линкот е: http://deathbyvaccination.com/ а замисли страницата не е против целосно укинување на вакцинирањето, туку едноставно бара намалување на вкупниот борј задолжителни вакцини.А ко може линкови за двете статистики и извори на истите бидејќи:
1) Во првата не е наведен вкупниот број на единки од масата
2) Втората вака дадена се сведува на рекла-казала(по можност линк од самиот извор на вршителот на статистичката операција.)
Ne mu e prv pat da se pravi pametenВеќе кога ме влечиш за уста и се мешаш у туѓи работи не посакав здравствен совет туку ПРАВЕН. Инаку мојот матичен лекар ми е пријател и НЕОФИЦИЈАЛНО ми препорача да не вакцинирам.
А гледам и тебе не ти еNe mu e prv pat da se pravi pameten