ХПВ вакцината и вашето женско чедо

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
А гледам и тебе не ти е (n)
Матичниот лекар треба да ги познава и законите и да може да го советува и од правен аспект во врска со неговото прашање.
Covekot ubavo si barase mislenje/sovet, i jas mu go dadov. Dali ke go prifati ili ne, ne e moja rabota.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Covekot ubavo si barase mislenje/sovet, i jas mu go dadov. Dali ke go prifati ili ne, ne e moja rabota.
Јас не кажав ништо за твојот совет, кажав за коментарот кој го даде за другиот член кој беше апсолутно неповикан.
Да не одиме оф-топик, треба да се праша матичниот лекар (или адвокат кој работи со законите за здравствена заштита) за тоа кои се санкциите доколку детето не прими вакцина и дали и покрај санкциите (ако се плати казна), сепак детето мора да ја прими вакцината.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Јас не кажав ништо за твојот совет, кажав за коментарот кој го даде за другиот член кој беше апсолутно неповикан.
Да не одиме оф-топик, треба да се праша матичниот лекар (или адвокат кој работи со законите за здравствена заштита) за тоа кои се санкциите доколку детето не прими вакцина и дали и покрај санкциите (ако се плати казна), сепак детето мора да ја прими вакцината.
Pa za toa i mu pisuvav na covekot.
Edino ne mu napisav deka kaznata e od 18000-40000 denari. Ne mora da ja primi ako plati kazna. Samo ke dobie prekrsocna prijva, ke plati i toa e.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
295
Поени од реакции
105
Јас немам дилема, дали вакцината треба да се прими, а фала богу и детето ми е компјутерски (интернет) писмено па и она нема дилеми. Дилемите се колку пари треба да се плати, пошто миоте информации се дека казната за НЕвакцинирање е 350 евра (~21,000ден), а и таа треба да биде дадена од суд.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Цената за избегнување на небезбедна, непотребна и неретко фатална вакцина е небитна, поготово кога се работи за здравјето на сопственото дете. Рускиот рулет не е играчка...

The Mandatory Vaccinations! (Задолжително!!!)

П.С. Не знам дали постои посебна тема за генералната небезбедност на вакцините, но доколку нема не би било лошо да се отвори... барем да му се даде шанса на стадото народ да ја запознае и другата страна од приказната за „модерната имунизација“!

Член од
5 јануари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
75
Веќе кога ме влечиш за уста и се мешаш у туѓи работи не посакав здравствен совет туку ПРАВЕН. Инаку мојот матичен лекар ми е пријател и НЕОФИЦИЈАЛНО ми препорача да не вакцинирам.
Мислам дека прво треба да те осудат тебе на суд.т.е. старателот или во случајов родителот,па сетне да треба да платиш казна од 350 евра.
Е сега што после тоа појма немам,ама со оглед дека сме ептен шута држава во однос на Здравство чисто се сомневам дека некој и ќе те тужи.

Повикувај се на било какви верувања,верски или морални причини ако ти е до парите и прај што ќе прајш не го вакцинирај детето,нема корист од тоа никаква.
Ако сакаш да биде здраво само квалитетна храна,овошје и зеленчук во големи количини,ограничени количества на месо,маслиново масло во исхрана или најдобро масло од семки од тиква,спорт,свеж воздрух по можност и камен јаки ќе си бидат и здрави.
И нормално како што одредила природата за здраво дете ќе си ги прележат детските болести како Сипаници и Заушки за неколку дена без никакви проблеми и компликации.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
295
Поени од реакции
105
Извештај од состанокот.
Значи бевме повикани родителите на децата што му куртулија во првите 3 наврати. Бевме едно десетина. Бидејќи докторката почна со тоа дека „не дошла да не убедува„ туку да ни објасни подобро, одма станаме и тргнаме да си одиме.
Нормално ни припретија дека ќе не казнат, и така.
Инаку за информација на „загрижените„ за здравјето на моето девојче, во оваа екипа на родители имаше 3 медицински сестри и две докторки.
Они очигледно не биле на 3 дневен семинар во Охрид.:)

G

galaxy

Гостин
Извештај од состанокот.
Значи бевме повикани родителите на децата што му куртулија во првите 3 наврати. Бевме едно десетина. Бидејќи докторката почна со тоа дека „не дошла да не убедува„ туку да ни објасни подобро, одма станаме и тргнаме да си одиме.
Инаку за информација на „загрижените„ за здравјето на моето девојче, во оваа екипа на родители имаше 3 медицински сестри и две докторки.
Вие на што ја темелите вашата одбивност кон вакцинирање на вашето (колку?) годишно дете?

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Извештај од состанокот.
Neka ve kaznat. Si go stitis deteto. Koj niv ke gi kazni ako ima posledici deteto posle ?

Член од
25 јануари 2007
Мислења
295
Поени од реакции
105
Вие на што ја темелите вашата одбивност кон вакцинирање на вашето (колку?) годишно дете?
Мене како што ми изгледа и ВИЕ сте биле на семинарот во Охрид.
А ВИЕ на што ја темелите вашата верба во вакцината.
Инаку моето 14 годишно девојче е Интернет писмено и самостојно дошла до одлука да не се вакцинира.

G

galaxy

Гостин
Мене како што ми изгледа и ВИЕ сте биле на семинарот во Охрид.
А ВИЕ на што ја темелите вашата верба во вакцината.
Инаку моето 14 годишно девојче е Интернет писмено и самостојно дошла до одлука да не се вакцинира.
Јас не ја бранам вакцината, баш напротив, многу сум критичен, ама прашајте ја ќерка ви нека ви каже, пред да одлучам да не се вакцинирам го прочитав тоа и тоа, да не излезе дека (плашејќи се од оние кои биле на семинарот во Охрид) прочитала нешто од на пример некоја гинеколошка ординација со специјализирана опрема за детектирање на хпв или од некоја друга ординација која детектира рак на цервикс.

Кога се вовеле вакцините невакцинирани останувале децата од селата, и оние кои имале неписмени родители. Денес навидум човек ќе помисли дека е обратно, не се вакцинираат децата на родителите кои читаат, но не е точно, повторно не се вакцинираат децата на полуписмените родители.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
295
Поени од реакции
105
Јас не ја бранам вакцината, баш напротив, многу сум критичен, ама прашајте ја ќерка ви нека ви каже, пред да одлучам да не се вакцинирам го прочитав тоа и тоа, да не излезе дека (плашејќи се од оние кои биле на семинарот во Охрид) прочитала нешто од на пример некоја гинеколошка ординација со специјализирана опрема за детектирање на хпв или од некоја друга ординација која детектира рак на цервикс.

Кога се вовеле вакцините невакцинирани останувале децата од селата, и оние кои имале неписмени родители. Денес навидум човек ќе помисли дека е обратно, не се вакцинираат децата на родителите кои читаат, но не е точно, повторно не се вакцинираат децата на полуписмените родители.
Е баш ти благодарам, одма одам мојата и дипломата на жена ми да ја фрлам у ѓубре, а ќе се јавам и на овие што беа денеска со мене да го сторат истото.
Елем, кај ќерка ми во школо останаа не вакцинирани баш они ПИСМЕНИТЕ родители со писмени деца (инаку англиски јазик учат од прво одделение) кој знаат да протарашкаат по интернет и да најдат милења и ЗА и ПРОТИВ. За жал на некои ПРОТИВ страшно претежнуваат.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Е баш ти благодарам, одма одам мојата и дипломата на жена ми да ја фрлам у ѓубре, а ќе се јавам и на овие што беа денеска со мене да го сторат истото.
Елем, кај ќерка ми во школо останаа не вакцинирани баш они ПИСМЕНИТЕ родители со писмени деца (инаку англиски јазик учат од прво одделение) кој знаат да протарашкаат по интернет и да најдат милења и ЗА и ПРОТИВ. За жал на некои ПРОТИВ страшно претежнуваат.
Ja imam dve ama i na mene mi vika deka sum nepismena, toj i kompanija. Izgleda samo nivnite si gi priznavaat.

Nego ti voopsto ne se zamaraj so toa. Prijava, ke platis i kraj na problemot. Ako se parite problem, nemoras ni da gi platis, ke dojde izvrstel ke sobere nesto od doma. Bolje da nema nesto nego li deteto da ima maka podocna. Zatvor nema sega za paricna kazna.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
295
Поени од реакции
105
Ja imam dve ama i na mene mi vika deka sum nepismena, toj i kompanija. Izgleda samo nivnite si gi priznavaat.

Nego ti voopsto ne se zamaraj so toa. Prijava, ke platis i kraj na problemot. Ako se parite problem, nemoras ni da gi platis, ke dojde izvrstel ke sobere nesto od doma. Bolje da nema nesto nego li deteto da ima maka podocna. Zatvor nema sega za paricna kazna.
Како тоа ќе платам. Не плаќам. Нека дојде до суд, па таму ќе видиме кој е прав. Не е ова сообраќаен прекршок па да платам на лице место.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Како тоа ќе платам. Не плаќам. Нека дојде до суд, па таму ќе видиме кој е прав. Не е ова сообраќаен прекршок па да платам на лице место.
Pa toa ti vikam, prvo prijava (ako ti podnesat), znaeme sto e prijava. Ke platis ako treba, ako "te osudat" (iako mi e glupo da go napisam toa).
Iako znam luge sto ni BCG ne mu stavile na dete a toa veke ima deset godini pa nikakva prijava, nisto od toa..

Kajgana Shop

На врв Bottom