Фудбалски/трансфер дискусии

C

Castiel

Гостин
ало, Алонсо е замена за Мартинез!!![DOUBLEPOST=1409227434][/DOUBLEPOST]

ало, Алонсо е замена за Мартинез!!!
Па нели го земавте бенатија како замена зашто се повреди мартинез?[DOUBLEPOST=1409227946][/DOUBLEPOST]
Каков секс им го зедоа Крос,а им го даваат речиси потрошениот Алонсо:cuc:
ама Пеп битно 17 милиони зема...што има везе другото :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Бес разлика,не смеевте да им го дадете Крос и тоа баш на тимот кој ви е ривал у Лш.Него ај сеа баш да видим каква позиција ќе му најде Пеп на Алонсо голман можда.
Сам побарал да иде у Реал бе, шо требало да напраат?

Ако го задржеа ризикуваа следната година да отиде ко слободен играч у Реал а вака земаа 30тина милиона од него што е профи за играч на кој му истекува договорот.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
ало, Алонсо е замена за Мартинез!!![DOUBLEPOST=1409227434][/DOUBLEPOST]

ало, Алонсо е замена за Мартинез!!!
Кај сте го продале Мартинез па овој да му е замена? Замена е ако дојдеше на шест месечна позајмица дури овој оздрави. Вака двајцата ќе бидат во тим, не моеш да ги сметаш како директна замена.

А и нема веза како ќе го сметаш. Алонсо му беше на Пеп најдостапниот играч кој долго време (во репрезентација) ја играл неговата игра. Бускетц во многу поелегантна верзија си има сега.

Инаку за Мендес, тоа што го збореше @Atso се дешава моментално, масонот сака да го „купи“ Ројс, затоа врши притисок врз клубовите до кои е близок да запнат за него и да извиси Баерн заедно со германската агенција кои му се главни конкуренти на пазарот.

Последно уредено:

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958

Ако го задржеа ризикуваа следната година да отиде ко слободен играч у Реал а вака земаа 30тина милиона од него што е профи за играч на кој му истекува договорот.
Ништо едноставно да му дадеа шанса да игра,само тоа.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.559
Кај сте го продале Мартинез па овој да му е замена? Замена е ако дојдеше на шест месечна позајмица дури овој оздрави. Вака двајцата ќе бидат во тим, не моеш да ги сметаш како директна замена.
Абе една година нема да заигра Мартинез, не се правете и вие сега сосила слепи. Тогаш ќе му остане договор на Алонсо на уште само една година. Koи глупи муабети ги свртевте, сме ви го дале Крос, сме се утешиле со Алонсо :facepalm:
Пеп беше задоволен се додека не се повреди Мартинез, отпосле се купија Бенатиа и Алонсо, што покажува колку е битен самиот Мартинез за Пеп, а и за Баерн. Се купија два играча да ја заменат неговата версатилност.
Плус со овој трансфер тики-така кај Пеп мислам дека дефинитивно отпаѓа.

[DOUBLEPOST=1409229821][/DOUBLEPOST]

Ова...

Последно уредено:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.286
Поени од реакции
8.466
Те цитирам само да видам што е со Бенатиа, зошто признавам не го имам гледано а во фан клуб од сериа фанови пишуваа добар бил, цела одбрана на Рома ја држел, зошто не ти е по мерак? :D
Зошто ептен е паднат стандардот во Италија да бидеш добар дефанзивец. Рома секоја година има по еден дефанзивец што го креваат до небо Хуан, Бурдисо, Мексес. Јас го пратев повеќе во времето кога играше во Удинезе и ми делуваше како одбранбен што не помага баш на партнерот во одбрана. Ок некои индивидуални стартови може му се предност ама линијата позади треба да соработува цело време и да изгледа како целина, башка што лесно знае да подакасни со рекацијата или ич да не ја прати акцијата, мислам дека една година кога играше квалификации за ЛШ со Удинезе еден гол идеше на негова сметка мислам дека од Брага испаднаа тогаш.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
:icon_mrgr::icon_mrgr:

From Skysports
:

Interesting line from Sky Sports expert Guillem Balague on Xabi Alonso, who reveals that Manchester United were also interested in the Spain international, only to be knocked back by Real Madrid.

Guillem Balague:
Quote:
XA decission to leave Madrid took club by surprise. MUFC approached him few weeks ago and agent and club answered, He's 100% staying.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363

А и нема веза како ќе го сметаш. Алонсо му беше на Пеп најдостапниот играч кој долго време (во репрезентација) ја играл неговата игра. Бускетц во многу поелегантна верзија си има сега.

Инаку за Мендес, тоа што го збореше @Atso се дешава моментално, масонот сака да го „купи“ Ројс, затоа врши притисок врз клубовите до кои е близок да запнат за него и да извиси Баерн заедно со германската агенција кои му се главни конкуренти на пазарот.
Мендес оддамна ја контролира Јужна Америка, како и трансфер пазарот во Португалија и Шпанија, на островот е исто така преку Челзи и Јунајтед само што таму нема малечки или фидер клубчиња, несака да се замара со нив изгледа..
во Франција влезе сега преку Монако, а и од ПСЖ сакаат да соработуваат со него после овој лош трансфер рок за ПСЖ...
затоа следна цел му е Германија. Знаеме каква е политиката таму и дека повеќето германски агенти ги носат клиентите во Баерн, другите клубови сакаат да го избегнат ова па затоа се отворени за соработка со Мендес (во овој случај Дортмунд), луѓето што ја “продаваат“ приказната за Ројс во Атлетико се темели на тоа што Дортмунд побарал клиент(и) на Мендес што играат во Атлетико или побарале да купи некого од Атлетико и да им го донесе во спротивен правец (веројатно Саул), се спомнува и Оливер Торес..
многу ќе изгуби Атлетико ако се откаже од Оливер, поголем талент од него немало во Атлетико (мое мислење) и многу поголем потенцијал од Коке. Единствен проблем кај него е што незнае да игра одбрана и затоа Симеоне го прати на позајмица, сега во Порто кај Лопетеги ќе напредува многу, Лопетеги е многу добар тренер за млади играчи..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Памтам Јуп кога покажа првичен интерес за Хави, на @Mario Gómez косата му се крена :D Сега Пеп ти изнадонесе „циганчиња“ другар :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.559
Не е само за Мартинез, ги сакаше и Иско и Видал.

M

Mario Gómez

Гостин
Памтам Јуп кога покажа првичен интерес за Хави, на @Mario Gómez косата му се крена :D Сега Пеп ти изнадонесе „циганчиња“ другар :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:
Mislis za Martinez mi se krenala kosata? Koga go kupivme Martinez nemav gledano niedna minuta kaj igra, isto i Benatia. Hejtot ili ismevanjeto na transfer politikata na Baern na temava i na drugi temi e cisto od zaviduvanje poradi toa shto e brilijantna. Rano e da se govori za Xabi, ke vidime doprva. Ete duri i vie ste bile zainteresirani za nego, ama ne odi taa rabota. Kojznae koj igrac beshe Alonso po red sho vi go zemame a ste zainteresirani.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Mislis za Martinez mi se krenala kosata? Koga go kupivme Martinez nemav gledano niedna minuta kaj igra, isto i Benatia. Hejtot ili ismevanjeto na transfer politikata na Baern na temava i na drugi temi e cisto od zaviduvanje poradi toa shto e brilijantna. Rano e da se govori za Xabi, ke vidime doprva. Ete duri i vie ste bile zainteresirani za nego, ama ne odi taa rabota. Kojznae koj igrac beshe Alonso po red sho vi go zemame a ste zainteresirani.
Брилијантна трансфер политика а од 4те нови играчи за 3 прв пат слушаш. (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom