Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
Добро бе да му ебам мајката
ЖИРУ ИМА БОЉЕ СЕЗОНА ОД ВЕРНЕР!
Е до толку е ЛОШ тимо ГОДИНАВА!

Жиру во ЛШ
Matches
Total played5
Started2
Minutes per game46
Team of the week1
Attacking
Goals6
Scoring frequency38 min
Goals per game1.2
Shots per game1.8
Big chances missed2

Жиру во ПЛ
Matches
Total played14
Started8
Minutes per game51
Team of the week1
Attacking
Goals4
Scoring frequency177 min
Goals per game0.3
Shots per game1.5
Big chances missed5

Твојот Вернер во ЛШ
Matches
Total played8
Started6
Minutes per game69
Team of the week0
Attacking
Goals3
Scoring frequency185 min
Goals per game0.4
Shots per game1.6
Big chances missed3

Твојот Вернер во ПЛ
Matches
Total played28
Started23
Minutes per game73
Team of the week1
Attacking
Goals5
Scoring frequency409 min
Goals per game0.2
Shots per game1.6
Big chances missed16

Доста со глупи споредби. ХАЛАНД Е БОГ ОТАЦ за тимо.

Жиру има 10 гола во ПЛ+ ЛШ
Вернер има 8 гола во ПЛ + ЛШ

Жиру 5*46+14*51=230+714= 944 минути
Жиру давал гол на секој 94 минути (944/10)

Твојот Вернер 8*69+28*73= 552+2044= 2596 минути
Твојот Вернер давал гол на секој 324 минути игра! (2596/8)

Не иди за џабе со глава во Ѕид.
Прво тој ТИМО ВЕРНЕР вовоов нека биде подобар од факинг Оливие Жиру па после земи споредувај го со играчи од калибар на Хааланд којшто имаат повеќе голови во ЛШ него Вернер во ПЛ и ЛШ ЗАЕДНО!
Каков Жиру бе. Вернер моментално може да се споредува единствено со Игуаин по број на офсајд и со Мората во бркање врапчиња од трибините. Тука се негде по импактот што го имале во Челзи.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Добро бе да му ебам мајката
ЖИРУ ИМА БОЉЕ СЕЗОНА ОД ВЕРНЕР!
Е до толку е ЛОШ тимо ГОДИНАВА!

Жиру во ЛШ
Matches
Total played5
Started2
Minutes per game46
Team of the week1
Attacking
Goals6
Scoring frequency38 min
Goals per game1.2
Shots per game1.8
Big chances missed2

Жиру во ПЛ
Matches
Total played14
Started8
Minutes per game51
Team of the week1
Attacking
Goals4
Scoring frequency177 min
Goals per game0.3
Shots per game1.5
Big chances missed5

Твојот Вернер во ЛШ
Matches
Total played8
Started6
Minutes per game69
Team of the week0
Attacking
Goals3
Scoring frequency185 min
Goals per game0.4
Shots per game1.6
Big chances missed3

Твојот Вернер во ПЛ
Matches
Total played28
Started23
Minutes per game73
Team of the week1
Attacking
Goals5
Scoring frequency409 min
Goals per game0.2
Shots per game1.6
Big chances missed16

Доста со глупи споредби. ХАЛАНД Е БОГ ОТАЦ за тимо.

Жиру има 10 гола во ПЛ+ ЛШ
Вернер има 8 гола во ПЛ + ЛШ

Жиру 5*46+14*51=230+714= 944 минути
Жиру давал гол на секој 94 минути (944/10)

Твојот Вернер 8*69+28*73= 552+2044= 2596 минути
Твојот Вернер давал гол на секој 324 минути игра! (2596/8)

Не иди за џабе со глава во Ѕид.
Прво тој ТИМО ВЕРНЕР вовоов нека биде подобар од факинг Оливие Жиру па после земи споредувај го со играчи од калибар на Хааланд којшто имаат повеќе голови во ЛШ него Вернер во ПЛ и ЛШ ЗАЕДНО!

Понекогаш, иако не сум љубител на тој пристап, но никогаш не го пријавував за истиот кон авторитетите на форумов, она што Ставрогин го правеше имаше некоја смисла.

Постојано низ темиве ти ги гураат тестистите каде што не треба и те третираат како ментално оболен индијанец, а јас на секој цитат и прашање сум гледал да те удостојам со одговор, да дискутирам, колку е тоа можно и колку имало простор. И сега, доаѓаме до ситуација во која ти ме прашуваш мене дали сум го сменил дилерот и ми ставаш тажни-емот икони. :pos:

Си изгуглал податоци, статистика, бројки, за кои сите сме свесни, си ги залепил вака апансас и си го потврдил уште еднаш статусот на лик што не знае дали влегол или излегол.

По оваа неверојатно фудбалско логицирање, пред десеттина години во подфорумов Алфонсо Алвес (можеби ви текнува на Бразилецот што правеше растур во Холандија и направи трансфер во Мидлзброу) ќе беше подобар напаѓач од Дидиер Дрогба. Алвес пречесто постигнуваше погодоци, во тралала првенство слично на Бундесот и ако ископаме податоци, параметрите воопшто не одат во прилог на Дрогба.

Да ги исклучиме овие нафрлени работи и влетувањето во дискусијата во која јас не ги споредував Вернер и Халанд (бидејќи е невозможно, добро, сосема малку и кратко се ујдисав во директно компарирање), туку застанав во одбрана на Вернер апропо наративот дека бил флоп и имал неуспешна сезона во Челзи, наратив надвор од реалноста и примамлив единствено за (по 11-ти пат) дечурална без ТВ приемници по дома. Доколку ги исклучиме и се фокусираме само на последниот твој пост на темата, не мора јас ништо да одговорам. Одговорот е тука.

„Тимо Вернер не е подобар од факинг Жиру“. Жиру бил „факинг“. Жиру е име и презиме во фудбалот и ќе му треба некое време на Халанд да дојде прво до тоа негово ниво, па подоцна и до она повисокото.

„Калибар на Халанд“. Калибар и Халанд во иста реченица. Дечкото со сезона во непостоечката лига во Австрија и поприлично слабата Бундеслига. Тој бил калибар.

Ама давал голови, ѕвер е, види го каков, се тепа, сака да победува. Точно е сето тоа. Никој не му го одзема. Ама, ама. Голови во Борусија Дортмунд давал секој што ќе го ставиш во нападот. Од Лукас Бариос до Марио Геце. Борусија Дортмунд е екипа која играта ја базира токму врз најистурените во нападот. Целиот тим игра за Халанд, целиот тим играл за сите претходно. Таква е нивната филозофија. Утре ќе замине Халанд, ќе го вметнат тој Мукоко, како и да се вика, повторно ќе прави попара по лигата. Никаков притисок, никаков императив. Седми или трети, неважно. Трпај, играј за око, играј за убавина.

Во Челзи е сосема поинаква приказна. Ниту некогаш се играло за напаѓач, ниту лигата е за греота како што е Бундесот, ниту Вернер е гол-играч и фудбалер што може да се оценува исклучиво врз постигнати погодоци, ниту пак Вернер игра на една позиција во нападот. Притисок огромен, два лоши меча и медиумите те враќаат инстантно од каде што си дошол.

Тотално промашена поента.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Ама давал голови, ѕвер е, види го каков, се тепа, сака да победува. Точно е сето тоа. Никој не му го одзема. Ама, ама. Голови во Борусија Дортмунд давал секој што ќе го ставиш во нападот. Од Лукас Бариос до Марио Геце. Борусија Дортмунд е екипа која играта ја базира токму врз најистурените во нападот. Целиот тим игра за Халанд, целиот тим играл за сите претходно. Таква е нивната филозофија. Утре ќе замине Халанд, ќе го вметнат тој Мукоко, како и да се вика, повторно ќе прави попара по лигата. Никаков притисок, никаков императив. Седми или трети, неважно. Трпај, играј за око, играј за убавина.

Во Челзи е сосема поинаква приказна. Ниту некогаш се играло за напаѓач, ниту лигата е за греота како што е Бундесот, ниту Вернер е гол-играч и фудбалер што може да се оценува исклучиво врз постигнати погодоци, ниту пак Вернер игра на една позиција во нападот. Притисок огромен, два лоши меча и медиумите те враќаат инстантно од каде што си дошол.

To e to...буквално растури со постот....се напиша тоа што мислев да го цитирам на останатите на форумот ама едноставно немам ниту сила ниту енергија да се докажвам...статистиката во фудбалот е многу релативна работа и неможи комплетната слика да ја дефинираме врз основа на бројките кога влијаат премногу фактори...и Дортмунд беше мудар избор на Халанд баш од истите причини што спомна...ќе го видиме кога ќе биди во екипа кога секој натпревар треба да оди на победа и кога нема да има слобода во играта...да се потсетиме Дембеле гејмерот каква нинџа беше таму, додека во Барселона си ги шутка пласирани топки како за тренинг.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Халанд е деветка, не може да се споредува со Мбапе, па да бидат тие двајца новите Меси и Роналдо. Халанд може да е новиот Левандовски, Суарез, Кејн итн. ако продолжи така и во следниот клуб. Реално таков играч може да се спречи, ако го отсечеш од останатиот дел од тимот, што со Мбапе не е возможно, сам може да креира за себе.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.470
Поени од реакции
4.611
Хааланд у која лига треба да игра за да се докаже? у ПЛ?

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Си изгуглал податоци, статистика, бројки, за кои сите сме свесни, си ги залепил вака апансас и си го потврдил уште еднаш статусот на лик што не знае дали влегол или излегол.

По оваа неверојатно фудбалско логицирање, пред десеттина години во подфорумов Алфонсо Алвес (можеби ви текнува на Бразилецот што правеше растур во Холандија и направи трансфер во Мидлзброу) ќе беше подобар напаѓач од Дидиер Дрогба. Алвес пречесто постигнуваше погодоци, во тралала првенство слично на Бундесот и ако ископаме податоци, параметрите воопшто не одат во прилог на Дрогба.

Да ги исклучиме овие нафрлени работи и влетувањето во дискусијата во која јас не ги споредував Вернер и Халанд (бидејќи е невозможно, добро, сосема малку и кратко се ујдисав во директно компарирање), туку застанав во одбрана на Вернер апропо наративот дека бил флоп и имал неуспешна сезона во Челзи, наратив надвор од реалноста и примамлив единствено за (по 11-ти пат) дечурална без ТВ приемници по дома. Доколку ги исклучиме и се фокусираме само на последниот твој пост на темата, не мора јас ништо да одговорам. Одговорот е тука.

„Тимо Вернер не е подобар од факинг Жиру“. Жиру бил „факинг“. Жиру е име и презиме во фудбалот и ќе му треба некое време на Халанд да дојде прво до тоа негово ниво, па подоцна и до она повисокото.

„Калибар на Халанд“. Калибар и Халанд во иста реченица. Дечкото со сезона во непостоечката лига во Австрија и поприлично слабата Бундеслига. Тој бил калибар.

Правиме муабет тука за најдобриот стрелец во Лигата на Шампионите сезонава.
Зарем мислиш дека Вернер е подобар играч од Халанд? И ако да, зашто?

Што викаш за статистики, давање голови итн. Правиме муабет за напаѓачи, за што освен за голови да дебатираме и да користиме како аргумент? Особено во случај каде што имаш играч што дава повеќе од 1 гол на секој 90 минути одиграни во сопствената лига и во лигата на шампионите? Според тебе како би требало да споредуваме играчи (поточно напаѓачи) ?

Делумно се сложувам, Дортмунд ќе го пушти Мукоко или кој и да е и ќе форсира игра преку него. Е сега прашањето е дали Мукоко ќе може да го носи на грб тимот исто како што и Халанд го носи. Халанд уште во Салзбург почна да фаќа око, таму на 6 натпревари даде 8 гола, што е импресивно. Особено што се работи тука за младич шо уше немал 20 години.
Дечкото има се што е потребно за да прерасне во класа шпиц. Веќе и е / има подобра сезона од многу поголеми имиња од него во фудбалот. Баш класичен шпиц е, одличен голгетер, поседува буквално се. Висок, брз, агилен, одлично се снаоѓа во простор, предобар финишер, покажува многу жар/борбеност... Ако продолжи вака сигурно ќе остави голем белег во европскиот фудбал.

Околу Челзи јасно е дека има поголем притисок, јасно е дека се игра колективно и се иде на победа, но 5 гола во лига е многу под очекувањата за играч како Вернер. Колку и да не се игра за напаѓач, колку и да се игра за колектив, сепак утнатите шанси му носат само штета на колективот. А кај Вернер има повеќе утнати шанси од голови+асистенции. Што ајде пак, нели статистика, за џабе да не ти ставам. Јас споредував ЛШ со Премиер Лига и ЛШ комбинација, бундес ја тргна на страна баш поради тоа што е доста понеквалитетна од ПЛ. Затоа и муабетот со тој од холандија не држи вода.

Мене само ме интересира
1. Дали ти лично мислиш дека Вернер е подобар играч од Халанд
2. Како треба да се оценува еден играч - напаѓач како Тимо Вернер ако не по голови и асистенции.

остани ми поздравен :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.593
Поени од реакции
22.316
Правиме муабет тука за најдобриот стрелец во Лигата на Шампионите сезонава.
Зарем мислиш дека Вернер е подобар играч од Халанд? И ако да, зашто?

Што викаш за статистики, давање голови итн. Правиме муабет за напаѓачи, за што освен за голови да дебатираме и да користиме како аргумент? Особено во случај каде што имаш играч што дава повеќе од 1 гол на секој 90 минути одиграни во сопствената лига и во лигата на шампионите? Според тебе како би требало да споредуваме играчи (поточно напаѓачи) ?

Делумно се сложувам, Дортмунд ќе го пушти Мукоко или кој и да е и ќе форсира игра преку него. Е сега прашањето е дали Мукоко ќе може да го носи на грб тимот исто како што и Халанд го носи. Халанд уште во Салзбург почна да фаќа око, таму на 6 натпревари даде 8 гола, што е импресивно. Особено што се работи тука за младич шо уше немал 20 години.
Дечкото има се што е потребно за да прерасне во класа шпиц. Веќе и е / има подобра сезона од многу поголеми имиња од него во фудбалот. Баш класичен шпиц е, одличен голгетер, поседува буквално се. Висок, брз, агилен, одлично се снаоѓа во простор, предобар финишер, покажува многу жар/борбеност... Ако продолжи вака сигурно ќе остави голем белег во европскиот фудбал.

Околу Челзи јасно е дека има поголем притисок, јасно е дека се игра колективно и се иде на победа, но 5 гола во лига е многу под очекувањата за играч како Вернер. Колку и да не се игра за напаѓач, колку и да се игра за колектив, сепак утнатите шанси му носат само штета на колективот. А кај Вернер има повеќе утнати шанси од голови+асистенции. Што ајде пак, нели статистика, за џабе да не ти ставам. Јас споредував ЛШ со Премиер Лига и ЛШ комбинација, бундес ја тргна на страна баш поради тоа што е доста понеквалитетна од ПЛ. Затоа и муабетот со тој од холандија не држи вода.

Мене само ме интересира
1. Дали ти лично мислиш дека Вернер е подобар играч од Халанд
2. Како треба да се оценува еден играч - напаѓач како Тимо Вернер ако не по голови и асистенции.

остани ми поздравен :)
Се согласувам, само знаеш. Толкување на статистики нема врска. За џабе големите клубови користат се повеќе статистички фактори за скаутинг. Не само голови туку све живо имаат во статистиките. Имаше едно време интересен интервју со Мислинтат во времете беше одговорен за скаутингот во Дортмунд. Го прашуваа како откриваат таленти во случајот Кагава, Бариос (беше веќе изграден играч ама но наме) и кажуваше за анализите и на крај секако треба и да го видат ама не за џабе целиот труд. Е сега, некому важно е на колку минути играч дава гол а некому колку пенали изнудил. Зависит што ти е важно, нели.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.506
Чесиве со мадињата на рамо :vozbud:
Кај можеш да убедиш Slavs дека црнците живеат бедно, кога цела Источна Европа е и онака бедна, па никој не се треска од земја :D

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Кај можеш да убедиш Slavs дека црнците живеат бедно, кога цела Источна Европа е и онака бедна, па никој не се треска од земја :D
А што само црнците се?
Самиот слоган е расистички, и кој курац да клечат ако сметаат дрка не треба, не е тоа наметнато?
Иста ден да ми заврши кариерата да сум фудбалер не клечам.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom