Фудбалски/трансфер дискусии

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Ај ваљда не се будали да лупнат пак 80+ за играч од 29 години(Игуаин).
И Роналдо спаѓа тука, ма да кај него има и маркетинг малце.
Нема шанси да дадат 80м за Хименез. Јуве да можат 80м да лупнат за играч во кризава тоа ќе биде за некој везњак СМС, Погба, нема шанси за напаѓач да ги дадат при ваква средина. Напаѓач ако зимаат ќе биде најверојатно со замена за играчи Берна-Милик или Запата ако се сложат Аталанта за замена на играчи плус доплата, Перин се спомнува тука.

Juventus don't want to sign a striker for cash, exchanges only. No Jimenez, it's Milik. [Di Marzio]

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.956
Како им легна кризава на Сити, Псж и слични кои не зависат од спонзори, навивачи итн. Цел свет ќе го искупат сега, другиве трампи ќе прават, да сњ закрпи нешто :D

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.323

Земајте ги шпекулациите за Хименез или било кој играч од Волвс со доза на сомнеж зошто знаете дека во клубот Мендеш има удел индиректно и голем дел од нив таму се негови клиенти - во превод, нема да е прв пат сам да пушта патки по новинари за да крева цени или внимание за играч.
Ed Woodward, United's executive vice-chairman, is prepared to offer £50m for Sancho due to the financial impact of the coronavirus pandemic on the transfer market, but sources have said that Solskjaer and his coaching staff want the club to make a more realistic opening offer to ensure that a deal gets done quickly.

Uste neceli 2 nedeli ima rok da se dogovorat ako e tocno, deka Dortmund saka da ja resi situacijata do srede Avgust.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
I posle 7 godini uste toj muabet za Pogba vo Juve....strashno.
А кој рече дека Погба ќе идел во Јуве? чисто го дадов како пример по каков тип на играчи би тргнале доколку би можеле да дадат 80м во кризава каде куповната моќ на клубовиве е бааги намалена. Место Погба стави било кој везњак што би вредел 80м+,али тешко летово од Јуве па и од доста други тимови да видиме таков некој трансфер.

Иначе не знам кој муабет за Погба во Јуве се правел 7 години кога до пред 4 години беше играч на Јуве, а тек лани искочиа некои муабети за Реал или враќање во Јувентус. Ко што читам Јунајтед му спрема нов договор,а со таа плата и со кризава тешко дека Јуве би можел да го врати во блиска иднина.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Мене со Аке ми е чудно и како би функционирале двајца левоноги стопери, знаејќи дека Лапорт си е стандард стартер.

Вака барем на прва мисла, не ми текнува на друг таков стоперски тандем.
Isto kako sto funkcioniraat dvajca desnonogi stoperi, a gi ima 90% vo timovite

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.931
Поени од реакции
17.947
Стварно бе Интер се интересирал за Вертонген? :pos:

Член од
17 август 2009
Мислења
3.683
Поени од реакции
5.315
Абе какви 120 милиони за Хименез (Атлетико), Облак вреди до цент за истата сума, овој ни пола од овие. Пак ќе одерат некој ко Баерн со Хернандез. Дефанзивците им се со напумпани цени ради системот што го има Чоло за дефанзива и Облак што спасува по два чисти гола на натпревар.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.142
Поени од реакции
19.540
Абе какви 120 милиони за Хименез (Атлетико), Облак вреди до цент за истата сума, овој ни пола од овие. Пак ќе одерат некој ко Баерн со Хернандез. Дефанзивците им се со напумпани цени ради системот што го има Чоло за дефанзива и Облак што спасува по два чисти гола на натпревар.
120 милиони не му е џабе клаузулата, клубот не сака да го продаде затоа е таа цената.
Хименез е најдобриот дефанзивец во Атлетико, млад е, има предиспозиции, за неговите години има и големо искуство, имал и од кој да учи (Годин), исто така стандарден репрезентативец за Уругвај.
Кај што има ставано глава за да спречи гол некој ни нога не би ставил.
Барем ти треба да го знаеш тоа ако ја следиш редовно лигата.
Цената е висока кажав зошто ама дека ќе го одерат некој не би рекла, тој што ќе го купи добива квалитетен дефанзивец за наредните 7/8 години.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.683
Поени од реакции
5.315
120 милиони не му е џабе клаузулата, клубот не сака да го продаде затоа е таа цената.
Хименез е најдобриот дефанзивец во Атлетико, млад е, има предиспозиции, за неговите години има и големо искуство, имал и од кој да учи (Годин), исто така стандарден репрезентативец за Уругвај.
Кај што има ставано глава за да спречи гол некој ни нога не би ставил.
Барем ти треба да го знаеш тоа ако ја следиш редовно лигата.
Цената е висока кажав зошто ама дека ќе го одерат некој не би рекла, тој што ќе го купи добива квалитетен дефанзивец за наредните 7/8 години.
За квалиетен дека е и има предиспозиции има, ама дека вреди 120 милиони не вреди, тоа ми беше постот :) макс 50/60 мил. А за Облак ко што пишав истите 120 мил од клаузулата негова вредат до цент, и кој би го купил би си завршил ооогромна работа.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.142
Поени од реакции
19.540
За квалиетен дека е и има предиспозиции има, ама дека вреди 120 милиони не вреди, тоа ми беше постот :) макс 50/60 мил. А за Облак ко што пишав истите 120 мил од клаузулата негова вредат до цент, и кој би го купил би си завршил ооогромна работа.
Како бе 50 :pos: Еден Мегваер 80 го купи Јунајтед од Лестер, Де Лихт со една сезона изиграна исто а не пак Хименез кој игра години на ниво во еден од клубовите со најдобра одбрана.
Цената е таа кажав зошто, не сакаат да го продадат играчот, е сега тие пари за Челзи и Сити се ништо, само се надевам дека нема да постигнат договор и ќе остани Хименез во Атлетико

Член од
17 август 2009
Мислења
3.683
Поени од реакции
5.315
Како бе 50 :pos: Еден Мегваер 80 го купи Јунајтед од Лестер, Де Лихт со една сезона изиграна исто а не пак Хименез кој игра години на ниво во еден од клубовите со најдобра одбрана.
Цената е таа кажав зошто, не сакаат да го продадат играчот, е сега тие пари за Челзи и Сити се ништо, само се надевам дека нема да постигнат договор и ќе остани Хименез во Атлетико
Ок, 100 милиони вреди дебелиот гз Хименез, уживај си сеа ;)

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
A ova so ndombele ne veruvam, kante se spominja ko zelba na konte najcesto niz mediumive ama koj gi znae sto planiraat, za hakimi cel svet dozna otkako veke bese dogovoren. Plus sea se krcka planot za mesi taka da ... :icon_lol:
Јас не знам зашто конте гледа во Ндомбеле и Канте кога во дефанзивата ги има Брозович и Весино а за Тонали имаше денес по поратли дека веќе бил договорен за 1 година позајмица и после 30тина милки обавеза да се одкупи...
Боље тие пари да ги вложи во одбраната и еден добар лев крилен бек. Доста е од Ранокија, Гаљардини и Бираги да ги глеаме како стартери...

Kajgana Shop

На врв Bottom