Фудбалери Кајганџии! Season 12/13 [Пријавување: Играме 8х8 на поголем терен!]

Статус
Затворена за нови мислења.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Pak ke kazam plavite pobedija 5-3 vo terminot, a penalot Kaizer sam si go priza.
Друже да не ствараме зла крв ама ова што го збориш ВРСКА НЕМА! Сите сакавте да продужиме игра а Сајбер неколку пати му реков дали сакаш да прекинеме, рече НЕ играме на златен гол. КРАЈ на муабет кој тепал.

Пеналот не беше пенал инаку Џеко ќе треба за такви дуели секој 5 секунди пенал да бара.

Смешно ми е некој да нема толку осет да си признае пораз.

Член од
17 август 2011
Мислења
256
Поени од реакции
184
Друже да не ствараме зла крв ама ова што го збориш ВРСКА НЕМА! Сите сакавте да продужиме игра а Сајбер неколку пати му реков дали сакаш да прекинеме, рече НЕ играме на златен гол. КРАЈ на муабет кој тепал.

Пеналот не беше пенал инаку Џеко ќе треба за такви дуели секој 5 секунди пенал да бара.

Смешно ми е некој да нема толку осет да си признае пораз.
Kaiser pa ti sam si rece deka e faul, deka si me sutnal po noga, jas ne izmisluvam. Posle vide deka e vnatre. A i kako moze zlaten gol a 2 razlika vodevme? Pa i vtoriot pat koga svirna covekot ne vodevte.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.104
Поени од реакции
359
Nejkam da se karam ili da vleguvam vo nekoja golema diskusija ali ako gledame pravilno koga svirna stariot Nie Pobedivme 5-3 znaci regularno vreme 50 min termin! I sega Stariot prasa dali sakame da prodolzime bidejki nema nikoj posle nas i kako so vidov se slozija site i prodolzivme i tuka pobedija zelenite ali spored mene toa ne se racuna bidejki vo regularno vreme plavite tepaa.
Jas mislev deka prodolzuvame da igrame kolku da kjarime vo termin povekje i da izigrame povekje.Ali kako sakate ako sakate pisete pobeda na zeleni seedno bidejki niso ne dobivam jas kako poedinec od toa :)
Inace za site so ne bea Mnooogu jaka utakmica se izigra (y) se zeznaa zoso ne dojdoa da navivaat :D

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
Aјде само..:pos:
Инаку најдобар натпревар до сеа..имаше многу грешки,но исто имаше и доста жар,шутеви,добри дриблинзи и ОДЛИЧНИ голмани:)
Ако се водиме според Форца тогаш ние тепавме,а ако важат од овој балон нови правила..тепаја плавите:)

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Јас знам дека се игра во регуларно. Кога праша стариот дали да се продолжи, каков и да беше резултатот сите ке сакаа да поиграат повеке и да украдеме нешто за да се доистрошиме. Значи можев да излезам "нај пичка" од сите да излезев и да речев овдека е крај кога свирна старчето, ама сакав да се доистрошам. Незнам каде да се пише победата али два пати по ред свирна стариот, вие никаде не водевте и сеа 3 бода да ви се пишат.... не ми ваља некако, али као сакате, слободно пишете си ги.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Kaiser pa ti sam si rece deka e faul, deka si me sutnal po noga, jas ne izmisluvam. Posle vide deka e vnatre. A i kako moze zlaten gol a 2 razlika vodevme? Pa i vtoriot pat koga svirna covekot ne vodevte.
Фаулот ти го побара а ниеден од ваша екипа немаше да бара фаул за таков дуел. Воопшто не видов кога ме праша дека е внатре инаку да знаев ќе бараш пенал ќе речев не е фаул. Значи удар имаше ама не за пенал. Сеа само направи сите да играме понефер и да бидеме цепидалки за најмало пипање. Јас никогаш не би барал фаул за таков дуел.

Што ќе стане од играта ако сеа сите почнеме да бараме пенал за ситен удар по патика? Џеко нека каже на што му личат нозете после утакмица ама стиска заби и игра. Сајбер исто.

А победата е чиста како солза, сакавте да играме уште, игравме и загубивте.

ПЛАВИ плачковци сте. Одеднаш не сме победиле. Губам воља да играм повеќе со вас .

Не ми се прај повеќе муабет по темава, ако имате нешто да кажете кажете му на Сајбер он ќе ми пренесе.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Добро би било ваквите ситуации да ги решавате преку "капитените" на двете екипи а не некој што играл една или две утакмици одеднаш да дели правда. Ова од искуство и добронамерно ви го кажувам за да не се испокарате беспотребно :)

Член од
17 август 2011
Мислења
256
Поени од реакции
184
Samo da prasam kolku utakmici treba da izigram pred da kazam deka me KLOCAAT? I toa 'sitno po patika' VTOR pat do sega. Prviot pat nisto ne rekov, iskomentirav deka na sekoj moze da mu se sluci. Vtoriov pat taka sitno po patika me sutnaa sto duri i Juventus mi se cini slusna.

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148
Ајде бе олабавете се, не се замарајте со глупости. Отидов јас таму да се истрчам да се растеретам малце.Најбитно ми е што се изигра супер утакмица со многу жар борба на теренот тоа дали бодовите ќе се пишат кај нас или кај вас ми е најмалку важно..
Инаку ќе се сложат и зелените, они да беа во наша ситуација, да водеа и на крај исто стариот да предложеше како денес да се игра уште 10-15 мин ќе прифатеа, многу е педерски да речеме а нене нема да играме дека водиме.. Нели?

Ние супер изигравме денес во регуларното време, убави акции подавања доста солидни во одбраната...
И да.. морам да го пофалам и овде голманот наш, Јувентус, МОТМ според мене денес, само така продужи друже (y) :)

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Уште не ми верувате дека табелите се лоша ствар?Ако јас ќе продолжам да си чутам вие како мислите така правите! :D
Иначе(мислам дека плавите победија,ако победиле нема конктретна дојава што е како е)да му ја честитам победата на нашиот тим и жал ми е што не дојдов.(n)

ПС.Наредно играње сум од прилика 90% сигурен така да ќе се видиме! :)

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
Плави, фантастична утакмица. Јас не бев на ниво, ама затоа ме покривте за грешките што ги направив. Сепак се извадив со 4 асистенции :icon_lol: А резултатот..Небитен. Бодовите - исто. Изгубивме на кондиција, едноставно немаме сила. Верувам дека да водеа зелените, или црвените, и да имаше простор за уште игра - ќе играа, исто како што решивме и ние. Конечно изигравме организирано, со додавања како што им доликува на еден дрим тим како ПЛАВИТЕ. Ни фалеше инзаги многу во одбрана, ама и Хак играше колку што можеше и знаеше. Беше многу борбен, и свака част друже, ме изненади позитивно.
Ме интересира како му е носот на Џеко, зашто многу лошо ја удри топката, дури и мене ме заболе..
Жар, борба, стартови..Фантастична утакмица.Стварно.
Каизер, секој фал, во просторот од 6. без разлика дали е тоа клоцање,плукање,шамар,или обично влечење со рака за дрес е пенал нема тука беше не беше за пенал, не треба на некој да му се скрши глава за да биде пенал.Така да не си ти крив, у жарот на борбата беше ја бев до вас и мислам дека беше се регуларно и си добивме пеналче. Без разлика, не плачеме, ама стварно резултатот не ми е битен. Се чуствувам како победник, зашто екипно конечно се консолидиравме. А и да знам дека секоја утакмица ќе имаме ќе имаме плус време за играње, би играл,па макар и да знам дека секогаш ќе губам. Зашто ваков добар фудбал, со вакви добри момци како што сте сите вие плави, зелени и црвени ретко се игра. Без кавги, тепачки и кршење нозе зашто си ја изгубил топката. Фер плеј - 10ка. Само видете како играат тие пред нас и се ќе ви биде јасно. Јас ветувам дека ќе организирам кафана во текот на неделава, или викендов што следи, за да ја качиме дружбата на малце повисоко ниво. Свака част момци, се гледаме во недела. :cuc:

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Каизер, секој фал, во просторот од 6. без разлика дали е тоа клоцање,плукање,шамар,или обично влечење со рака за дрес е пенал нема тука беше не беше за пенал, не треба на некој да му се скрши глава за да биде пенал.Така да не си ти крив, у жарот на борбата беше ја бев до вас и мислам дека беше се регуларно и си добивме пеналче.
Ајде, ајде, ти самиот знаеш какви дуели имаме ние двајца ама колку пати си ми побарал фаул, НУЛА пати. Вчера што ми рече, Кајзер ме држиш ќе барам фаул а јас ти вратив не те држам ти како напаѓач треба да ми избегаш. Јас не сменив стил на игра а ти не побара фаул и вчера барем едно 5-6 пати ми избега што е за мене МНОГУ ама не се жалеше со фаули. Е тебе те ценам дека си таков и не плачеш туку ИГРАШ.

Ганерот не го чував нежно ама во граници на дозволено, јас ставам раце он ми ги трга ама не зуцна да се буни и да бара пенал и изигра супер, и таков играч ценам. И не само ти или Ганерот мене во живот никој не ми се пожалил дека сум груб (Џеко може прикаски да пише за нашите дуели) а сум имал и поостри стартови од тој вчера ама играат луѓето фудбал не балет. На турнир се игра 10 пати поостро од јас како играм ама тоа е фудбал, кој не му прија нека бара друг спорт без дуели.

Урбан ми налета на рака вчера и за малку по око ќе се повредеше, немаше намера ама можеше да писне и да бара фаул. Он само одмавна се поздравивме и продужи да игра, е и таков играч ценам.

Ацид му идев на топка минатата утакмица ама малку погрубо така да и он падна, се побуни малку и продужи да игра. После он мене ме собори со доста жустар старт му приговорив да пази повеќе и продужив да играм без драми и кенкања. Ако за вакви ситни фаули ко вчера бараме пенал ајде тогаш да воведеме црвени и жолти картони па да биде стварно сѐ фер.

Такви играчи ко што спомнав погоре ценам а плачковци не ценам и не ми е толку за пеналот туку што некои плави си го згазија зборот од вчера и дека игубија сеа ПУ ПУ не важи, ко ние сите што игравме идиоти да сме и Џеко во некоја виртуелна мрежа ги даде головите.

Барем со твојот капитенски пост е симнато од дневен ред кој победил а кој загубил вчера.

Честитки и од мене до двете екипи, јак фудбал падна од двете страни.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
Не сум бил и незнам каков бил фаулот меѓутоа Кајзер не си у право у никој случај со муабетот "за такви глупости не бараме фаул".
Да те потсетам само Левак за каква глупост побара фаул од Ацид прошлата утакмица ако ти текнува.
А пошто судија нема барањето фаул останува на играчот, ако Сајбер и Урбан не барале фаули не значи дека ти си у право и дека немало фаул, можеле и да бараат и ќе било фаул.
У секој случај вашата екипа игра малце поостро у одбрана така да очекувајте го истото у возврат следната од нас.

Член од
17 август 2011
Мислења
256
Поени од реакции
184
Јас сакам од сите денес што игравме да го издвојам Кајзер.
Дечкото е за почит, со какви маки и болки дојде да игра и не се штедеше воопшто додека можеше. Ти си друже за пример и во човечност и во пожртвуваност и како другар.
Кејф ми е што почињам да те упознавам.
Нема многу луѓе што ке направат се само нешто да функционира и да опстане како дружењево низ утакмициве.
Лека ноќ.

Јас се извинувам ако направив повеќе тензија отколку што требаше.
И воопшто не сакав да се искарам со Кајзер за кого го имам истото мислење како и пред некое време. Кај мене апсолутно ништо не се сменило, кај другите незнам.
А и здравје боже ке се видиме пак за две-три недели, е тогаш ке изгубите и во термин а ако има и продужение и тогаш. И накрај сакам да го кажам тоа што требаше прво да го постирам, БРАВО за сите дечки кои играа вчера.

Со почит - ПЛАЧКОТО.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom