...кога има повеќе избор повеќе боли глава за правилен избор што во денешно време ама баш не е ништо репер за квалитет и ветување дека ќе ја биде работата трајна, затоа не се двоуми многу не купуваш стан, во прашање се 350 еврича биле или небиле, оти како што гледам техничките карактеристики се скоро исти, бренд „Горење“ нека не те буни на стара слава да те насочиш, едноставно другиот гледам дава гаранција 36 месеци , а овој од горење не гледам да го има пишано... така да мој избор би паднало на вториот !zdravo, koj frizider bi go izbrale od ovie dva
http://www.gorenje.com.mk/proizvodi/bela-tehnika/frizideri-i-zamrznuvaci/modeli/vgradni-frizideri/rci4180aw/378828
http://www.skoleks.mk/l_mk/?s=5&i=11&c=12&pid=1247
... и јас таков имам, кога купував буквално сите беа со замрзнувач горе (што ретко се отвара) и другото доле,многу ме нервира што тоа што најмногу се користи, садот за зеленчук и овошје, е практично на земја треба да се наведнуваш секој пат, не е многу видливо итн.
Нареден фрижидер што ќе земам сакам замрзивачот да биде доле.
Има и такви со замрзнувач доле. Само таков нареден купувам. Ништо друго.... и јас таков имам, кога купував буквално сите беа со замрзнувач горе (што ретко се отвара) и другото доле,
работава да се земе столче да се седне, да се земи нешто од фрижо отиде кичмата
И баба ми има таков,хехе Стар е преку 40 години и уште ронка...[DOUBLEPOST=1537941156][/DOUBLEPOST]Некој што се разбира во фрижидерска електроника да ми каже кај да ги ставам пиновите од струјата(кои ги извадив за да ги прочистам ама заборавив да ги сликнам претходно-кој на кое место се става),ШЕМА-та е подолу меѓу сликите >Од Obodin, на баба ми фрижидерот нема да се направи подобар наредните 100год.
да не тече фреон од негде, без фреон нема ладењеИмам едно прашање, имам фрижидер на Горење па некако многу слабо ми лади иако е пуштен на 6 од 7. Помош што може да му е ??? Чистен е пред неколку дена поради причина што не ладеше доволно. Се прашувам и што е копчето кај ламбата?
Прегледај го приврзокот 211818
Каде би течело??да не тече фреон од негде, без фреон нема ладење
Мајстор тоа ќе ти каже ти не можеш сам да поправишКаде би течело??
Кај компресорот позади, на бакарните цевки што се врзани за него,ако е влажно могуче да ти тече фреон. Или тоа или пред крај е компресорот откажуе. У секој случај мајстор најбоља опција.Каде би течело??