- Член од
- 30 јануари 2005
- Мислења
- 7.397
- Поени од реакции
- 1.308
Мојата “анализа“ е шпекулативна... се базира на мои лични искуства од интернет комуникацијата со светот, но ако некој има желба да ми го докаже спротивното, нема проблем... само ќе треба да се потруди бајаги, да извади релевантни бројки.ВикторГ на што ги базираш ти твоите анализи на соодносот?
Прво и основно, во светот има високо развиена контрола на пристап на информации на интернет од страна на родителите. Искуството на светот (кај кој интернетот е многу поодамна присутен), им донесе еден мал куп прво информации, второ помош како да ги заштитат децата од тоа и на што да внимаваат. А дека во светот не искачаат од дома у фармерки, а после во првото ВЦ се пресоблекуваат во нешто кое треба да личи на гардероба може да го мисли некој кој не го видел светот. Кажи му на секој амер помеѓу 10 и 60 години „Фејсбук, мајспејс итн“ знае за што збориш, шансите и самиот да има профил се огромни, и секој ден го проверува профилот на ќерка му/син му и бара да види да не ја има по псевдоними (ги гледам колегите со деца, окупирани се со тоа) А ај кажи и на мајка ми... ќе те погледне шарено и ќе праша на леб се мачка или растворливо е тоа чудо? Така што... остајте ги споредбите со светот.
Со постот, во глобала се сложувам, практично на истата поента целев и јас. Различноста во општеството наше, и на западот.
Ова ќе го прифатам како навреда. А според неа сакаш да кажеш дека живееш надвор од Македонија или патуваш често, сеедно. Мој совет (малку и ироничен, колку да ти вратам)... немој да станеш како една пријателка моја, која вели “Ние веќе не пиеме кафе во мали шољички од сабајле“.OBDN напиша:А дека во светот не искачаат од дома у фармерки, а после во првото ВЦ се пресоблекуваат во нешто кое треба да личи на гардероба може да го мисли некој кој не го видел светот
Знаеш, Македонија е дел од Европа сакале ние или не. И покрај чудното однесување на македонските родители...