Vo nekoi gradovi vo Mk ima kursevi po foto klubovite.Na kakva Noritsu rabotis i kakva Fuji kupuvate?Lolita напиша:И јас работам на Noritsu машини и можам да кажам дека се супер, а работиме со Кодак хемикалии, но сега ќе менуваме со Фуџи поради горенаведените причини. Квалитетот со Кодак е супер, а за Фуџи ќе видиме.
Noritsu машините се добри за обичните потрошувачи, како аматери фотографи, фамилијарни слики и сл. Ако си веќе професионален фотограф и имаш професионално знаење тогаш ке ти треба попрофесионална лабараторија,која кај нас ја нема за жал.
А би било добро да има некој photographers workshop кај ке можеш да се учиш да развиваш сам и да дават курсеви...
Mozebi ima ama ne e toa toa... Jas si zamsiluvam nesto kade si plakas membership i ima luge so ke ti pomagaat da ti pokazat kako da razvivas film sam vo nivni objekt, ti si nabavuvas film i hartija, ti davat soveti za aparati i taka...A go plakas toa so membership. Imase nesto takvo vo Anglija i super bese...fsreplay напиша:Vo nekoi gradovi vo Mk ima kursevi po foto klubovite.Na kakva Noritsu rabotis i kakva Fuji kupuvate?
Fujifilm Frontier 330DuFFy напиша:fsreplay so masina ti e toa na avatarot??
Po oznakata taa masina bi trebalo da e DLS so Kodakov softver i skener.Sum pravel sliki na nea i ne e tolku losa,ke vidis Fujito kakvi rezultati dava pa ke kazes sto mislis.Ti izgleda ne rabotis vo Makedonija, kaj nas takva masina mislam deka nema?Lolita напиша:Rabotam na Noritsu QSS 3010. Se nadevam deka masinite ke ostanat, samo sto nameso Kodak ke ne zeme Fuji. Bas me interesira koj ima podobar kvalitet.
Mnogu kvaliteten skener ima, vo isto vreme koga printa mozes da gi snimas fotografiite i na cd. Kvalitetot ne e los. Bas me interesira sto ke ima Fuji. Dali kvalitetot ke bide podobar, ke vi kazam.fsreplay напиша:Po oznakata taa masina bi trebalo da e DLS so Kodakov softver i skener.Sum pravel sliki na nea i ne e tolku losa,ke vidis Fujito kakvi rezultati dava pa ke kazes sto mislis.Ti izgleda ne rabotis vo Makedonija, kaj nas takva masina mislam deka nema?
I na Fuji dodeka printas se snimaat slikite na CD.Neznam kakov Frontier ke vi donesat bi mozel da ti objasnam nekoi raboti za Frontierot bidejki sigurno ke vi treba kekolku dena obuka.Lolita напиша:Mnogu kvaliteten skener ima, vo isto vreme koga printa mozes da gi snimas fotografiite i na cd. Kvalitetot ne e los. Bas me interesira sto ke ima Fuji. Dali kvalitetot ke bide podobar, ke vi kazam.
Inace ziveam i rabotam vo Kanada.
E zosto da ne i pomognam na koleskata!?DuFFy напиша:Ohooo pa sea i daskal ke stane ovaj fsreplay
Уште да успееше да добиеш од Цветко авторизација за Fuji инструктор, супер ќе беше, и дипломи ќе можеше да делиш со толкаво знаење!fsreplay напиша:E zosto da ne i pomognam na koleskata!?
Inace sum dobil bas ako sakas da znaes i sum obucuval mnogu lugje,e more Mandrak! Inace jas go imam prevedeno Fuji softverot na masininte na makedonski(i za digitalni i analogni). Da ti dadam broj da mu se javis i da go prasas.EEEE Cvetko koga go drzese Fuji toa bea vreminja.Bas mi e krivo sto prestana da raboti vo Makedonija so Fuji.Mnogu dobar covek.Mandrak напиша:Уште да успееше да добиеш од Цветко авторизација за Fuji инструктор, супер ќе беше, и дипломи ќе можеше да делиш со толкаво знаење!