Формула 1 - сезона 2025

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2025?

• 04. Lando Norris - McLaren Mercedes

• 81. Oscar Piastri - McLaren Mercedes

• 16. Charles Leclerc - Ferrari

• 44. Lewis Hamilton - Ferrari

• 1. Max Verstappen - Red Bull Honda

• 30. Liam Lawson - Red Bull Honda

• 63. George Russell - Mercedes

• 12. Andrea Kimi Antonelli - Mercedes

• 14. Fernando Alonso - Aston Martin Mercedes

• 18. Lance Stroll - Aston Martin Mercedes

• 10. Pierre Gasly - Alpine Renault

• 7. Jack Doohan - Alpine Renault

• 31. Esteban Ocon - Haas Ferrari

• 87. Oliver Bearman - Haas Ferrari

• 22. Yuki Tsunoda - Racing Bulls Honda

• 6. Isack Hadjar - Racing Bulls Honda

• 23. Alexander Albon - Williams Mercedes

• 55. Carlos Sainz Jr. - Williams Mercedes

• 27. Nico Hülkenberg - Kick Sauber Ferrari

• 5. Gabriel Bortoleto - Kick Sauber Ferrari

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.395
Поени од реакции
10.776
Наводно Макс бил против одлуката за смена, дека ќе му ја заебат кариерата на Јуки и дека не е до Лосон, туку колата е тешка за возење.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
4.054
Поени од реакции
15.963
И ја мислам Јуки да си остане во РБ. Го одбија веќе еднаш за сметка на Лосон, нека чека прилика за друг тим каде нема да биде втор план.

Член од
14 август 2010
Мислења
1.258
Поени од реакции
1.522
Јуки може релаксирано да си вози покрај Макс какви и да му се резултатите, мислам дека и последен да биди никој веќе нема да му замери пошто стана јасно дека само Макс може да го вози тој болид онака како што е конципиран према неговиот фидбек кон инженерите. Претходно во многу полоша ситуација биле критикувани дека не ги бива Квијат, Гасли, Албон, Перез, Лосон, не ми текнува уште некој дали имаше. Сигурен сум дека ниту самиот Јуки не барал да премине во главниот тим, барем не деновиве пошто и он гледа како стојат работите, вероватно Хорнер или Хелмут го имат притиснато да се проба како ке му лежи РедБулот па ако не му оди ниту него, да не му замерат и да го вратат, мое мислење. Убав потег од Ред Бул е тоа што Лосон го пуштаат да вози на местото од Јуки, значи не му замеруваат на детето, уште веруваат во него, не го бркаат.
Но оваа вест не е потврдена од Ред Бул, иако изгледа како логична.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
4.054
Поени од реакции
15.963
А чекајте, не сум запознаен. Сезоната кога веќе е почната, може ли да се прават трансфери и размени?

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.419
Поени од реакции
5.967
А чекајте, не сум запознаен. Сезоната кога веќе е почната, може ли да се прават трансфери и размени?
Да во било кое време може да се прави замена/трансфер. Многу од тимови не го прават тоа ради ризици за привикнување и губење ритам.
Ред Бул последниве неколку сезони биднаа од брутални побрутални, буквално излегува дека секоја трка мора да возиш топ 5 иначе седиштето ти е климаво.

Според мене ова е претоксична околина за работа. Кој и да дојде како млад возач таму нема да се привикне на таква околина. Сега и разбирам зошто Сајнц воопшто не отиде таму. Мене ми беше чудно зашто отиде во Вилијамс но знаел што го очекува.

Нека му е со среќа на Јуки, од следна година секако ќе нема поддршка од Хонда за седиште. Ова му е do or die фигуративно.
А многу би сакал Лосон да разбие во РБ и да собере поени ама после да ги одјебе.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.455
Поени од реакции
38.562
Сега и разбирам зошто Сајнц воопшто не отиде таму.
Сајнц потекнува од таму. Преку нив влезе во F1. Нели беше клупски колега на Верстапен во Торо Росо 2015 и 2016.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.419
Поени од реакции
5.967
Сајнц потекнува од таму. Преку нив влезе во F1. Нели беше клупски колега на Верстапен во Торо Росо 2015 и 2016.
Да ама не е глуп да си става трн во здрава нога. Знае што може да му се случи и затоа не отиде. Проблем да се привикне на болид и ќе го тргнат у замена за било кој помлад и оди најди место после тоа во Ф1.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.785
Поени од реакции
43.766
стандардите за возење во РБ се многу високи. Мислам дека и Јуки ќе го изгорат и ќе го шутнат како и секој нов шофер додека не се најде некој способен.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.419
Поени од реакции
5.967
стандардите за возење во РБ се многу високи. Мислам дека и Јуки ќе го изгорат и ќе го шутнат како и секој нов шофер додека не се најде некој способен.
На крај Дани Рик ќе ја затвори сезоната во РБ. Не се зезам за ова.
Ако Јуки не се покаже во летна пауза го гледам Рикиардо да заврши круг сезона па 26та ќе бараат нов

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
4.054
Поени од реакции
15.963
Тие што го имаат Јуки на фентези сега како ке функционира ова? Сигурно му скока цената, а е земен за 7-8м?

Kajgana Shop

На врв Bottom