Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208
К

кременко

Гостин
значи тебе тапа ти се трките во ф1 зошто воопшто гледаш ако се тапа ????
оти мерак ми е да глеам , виде нешто интересно у овие трки последните дали има некој дуел по салам
тоа си е мој коментар ,мислам дека не требало ни да коментираш

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
извини што прашав очигледно дека гледаш а незнаеш што гледаш

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Овие резултати од слободните тренинзи ништо не мора да значат за квали. и самата трка. Инаку јас очекувам овој викенд да гледаме борба за подиумските места помеѓу Луис, Кими и двата пилота на РБ. Е се тоа плус ако биде и за време на трката зачинето со дожд, тогаш ќе биде чиста 5ка ... :wink:

П.С. : Хамилтон најбрз на вториот, СУВ тренинг.

http://www.formula1.com/results/season/2009/817/6666/

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ке видиме што ке се дешава утре на квалификациите, очекувам добар старт за Хамитон и Кими. Дефинитивно имаат потенцијал овие два болиди, за останатите незнам ке видиме.

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Ке видиме што ке се дешава утре на квалификациите, очекувам добар старт за Хамитон и Кими. Дефинитивно имаат потенцијал овие два болиди, за останатите незнам ке видиме.

Ако врне раиконен ќе биде во предност,бар така мислам.И хамилтон не е лош на дожд,но да не го заборавиме Алонсо кој перфектно вози на дожд.Ќе биде забавно утре,ако ми текне ќе објавам резултати(ако веќе не објавиле).Тоа е тоа со среќа утре на сите.:salut:

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Ако врне раиконен ќе биде во предност,бар така мислам.И хамилтон не е лош на дожд,но да не го заборавиме Алонсо кој перфектно вози на дожд.Ќе биде забавно утре,ако ми текне ќе објавам резултати(ако веќе не објавиле).Тоа е тоа со среќа утре на сите.:salut:
Потполно се согласувам.:wink:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Кими признава дека ќе биде тешко да се победат Мекларен

Светскиот шампион од 2007 година, Кими Раиконен, вели дека главната цел на Ферари до крајот на сезоната е да се задржи третото место во пласманот на конструктори, иако ривалите Мекларен се само 5 поени зад нив по с$ подобрата форма. И покрај второто место во Унгарија и третото во Валенсија на Раиконен, на двете трки Ферари освоија поени само со него и сега имаат 14 поени од тие две трки во споредба со 27-те на Мекларен.

"Уживам во победите, но и третото место може да донесе добри чувства. С$ уште сме пред Мекларен во пласманот на конструктори, но ќе биде многу тешко да се задржи местото бидејќи престанавме со развојот на болидот и се концентрираме на следната сезона", признава Раиконен.

Аеродром

Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Кими признава дека ќе биде тешко да се победат Мекларен

Светскиот шампион од 2007 година, Кими Раиконен, вели дека главната цел на Ферари до крајот на сезоната е да се задржи третото место во пласманот на конструктори, иако ривалите Мекларен се само 5 поени зад нив по с$ подобрата форма. И покрај второто место во Унгарија и третото во Валенсија на Раиконен, на двете трки Ферари освоија поени само со него и сега имаат 14 поени од тие две трки во споредба со 27-те на Мекларен.

"Уживам во победите, но и третото место може да донесе добри чувства. С$ уште сме пред Мекларен во пласманот на конструктори, но ќе биде многу тешко да се задржи местото бидејќи престанавме со развојот на болидот и се концентрираме на следната сезона", признава Раиконен.

Кими ја кажува вистината,не бега од нејзе.Еве да те прашам тебе.Што мислиш дали бадоер би можел да освои некој бод кога тој незнае куче да чува а камоли формула да вози?Единствено Ферари може да бидат пред мекларен ако маса се врати на монца.Друго нема.Раиконен прави се што е во неговите рамки и во рамките на можностите на тимот.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Еве јас ти кажувам дека Ферари НЕМА да бидат пред McM во конструктори:smir:Ферари се откажаа од понатамошен развој на болидот,шо значи ќе тапкаат во место додека мекларен влегува во форма и си ниже поени :):):)Да не ми замерат ферари фановите,ама вистината е таа.

Аеродром

Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Еве јас ти кажувам дека Ферари НЕМА да бидат пред McM во конструктори:smir:Ферари се откажаа од понатамошен развој на болидот,шо значи ќе тапкаат во место додека мекларен влегува во форма и си ниже поени :):):)Да не ми замерат ферари фановите,ама вистината е таа.

Нема што да замериме,но што да се борат за нешто кое што е невозможно?Вие губите,не ние.Оваа година,неможе ништо да направите.Догодина само ќе бидете позади нас,бар така се надевам.Така да уживајте си додека можете.:helou:

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
очекувам двата мекларена да се во првите 10 на оваа трка,гледам во првите 20 мин,или првиот квалификационен циклус како сакате тешко им оди,посебно на КОвалаинен.ВЕрувам во нив и се надевам дека ке ги видам таму каде што припаѓаат:smir::salut:

Аеродром

Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
За фановите на Мекларен,незнам што ви беше денес,но испаднавте уште во 2рата сесија.Толку сте го поправиле болидот.Според мене не е погоден сетапот.Повеќе среќа утре.Ај започнува 3тата сесија.Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom