Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208
Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
^Да,кими извозе добро,можам да кажам дека Кими и двајцата од мекларен извозеа најдобро...Тоа што мекларен не направија 1-2 е поради грешката во питот,кога Хамилтон влезе,а беа спремни само 3 гуми...Па додека ја отпакуваат 4тата од "кебенцето" се направија 11.5 секунди во пит...Нешто слично му се случи и на Хејки,кога во бокс го задржаа над 9 секунди!!!-Браун ГП за споредба го средија Баричело за 6.5-7 секунди...

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
videte edno ke vikazam moe licno mislene poslednite tri sampionati voopsto ne se bas realni ko so treba mn ima mestene koj da bide koj ke bide i bea mn skandalozni poso koga gi fatija na meklaren deka imaat kradeno raboti od ferari gi odzedoja bodovite na meklaren a trebese i posle nea sezonata da im se odzemet bodovite na meklaren taka i ovaa so herz sistemot ma molimte se gleda deka e mesteno celo prvenstvo forza ferariiiii kimi raikonen i so pobrzo da se oporavi felipe massa i alonso od sledanta sezona ke metet :)))

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
што е наместено сезонава објасни кога веќе кажуваш докажи и јас сум за ферари ама оваа сезона тапа се и секогаш тешко се прилагодува на драстични промени не ми ни беше чудно оваа сезона што се толку слаби

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Лука Бадоер почна да вози спротивно :pos:Толку ферари не земале боље тест возач?Џабе троши бензин овој ваљда ќе се попрај.Иначе Ред бул ме разочараа тркава не очекував многу после катастрофалните квалификации.Они коа се горе на старт прават грешки.Квалификации се многу битни за Ред бул чудна стратегија имаат.И да честито за Барикело нека му е со среќа победава ја заслужи се надевам посветена на Маса имаше ли изјави за тоа ?

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Лука Бадоер почна да вози спротивно :pos:Толку ферари не земале боље тест возач?Џабе троши бензин овој ваљда ќе се попрај.Иначе Ред бул ме разочараа тркава не очекував многу после катастрофалните квалификации.Они коа се горе на старт прават грешки.Квалификации се многу битни за Ред бул чудна стратегија имаат.И да честито за Барикело нека му е со среќа победава ја заслужи се надевам посветена на Маса имаше ли изјави за тоа ?

ПРедлог за возач:бурде?Вилнев ми е најзгодна замена за 3трки...Другиве не ми идат некако за во ферари али ај.Ќе се врати маса па ќе праиме муабет.Честито за мекларен за подобриот резултат од нас(ферари).:smir::smir::smir:

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
ПРедлог за возач:бурде?Вилнев ми е најзгодна замена за 3трки...Другиве не ми идат некако за во ферари али ај.Ќе се врати маса па ќе праиме муабет.Честито за мекларен за подобриот резултат од нас(ферари).:smir::smir::smir:
супер аватарче и те упоменувам кладба повеке нема- додека не се врати Фелипе Маса,кога ке се врати Маса тогаш ке се кладиме ако сакаш на секоја трка.Честитки до Баричело,Нека им се заблагодари на механичарите на Мекларен кој му завршија добра работа на Рубенс,ама лоша на Луис,ама тоа е тоа во формула може една грешка да ти чини и пораз,сепак повторно добар викенд имавме ,Луис 2 ,Хејки 4,сепак не сум разочарот за разлика од првата половина,:vozbud::smir:

Едит:Ги стигаме на Ферари во пласман на конструктори:toe:

Аеродром

Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
супер аватарче и те упоменувам кладба повеке нема- додека не се врати Фелипе Маса,кога ке се врати Маса тогаш ке се кладиме ако сакаш на секоја трка.Честитки до Баричело,Нека им се заблагодари на механичарите на Мекларен кој му завршија добра работа на Рубенс,ама лоша на Луис,ама тоа е тоа во формула може една грешка да ти чини и пораз,сепак повторно добар викенд имавме ,Луис 2 ,Хејки 4,сепак не сум разочарот за разлика од првата половина,:vozbud::smir:

Едит:Ги стигаме на Ферари во пласман на конструктори:toe:
Аваторов е педерски,али ај не се замарам.Во врска со кладбата,ќе се кладиме и на наредна трка ако сакаш.Во врска за баричело(старо аро) мислам дека многу чесно треба да си се повлече по завршетокот на оваа сезона,доста му беше.Прочитав во претходните постови дека кога возеше во Ферари,поради тоа што бил во сенка на Шумахер,неможел да си ги истакне своите можности.Баричело и Шумахер јас искрено неможам да ги споредам.Имаше трки каде што Баричело го пушташе Шумахер да го помине,но сепак има титули на Шумахер пред тоа,кога Баричело уште не беше дојден во Ферари.За тоа дали ќе не стигнете во конструктори,ќе изјавам дека:Немаме втор возач,првиот го дава максимумот,но и тоа не е доволно.Вие се вративте во игра и тешко да ве спречиме.Продолжете така(иако не ми е мило),но ќе видиме што ќе се случи наредната сезона.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.895
Поени од реакции
22.976
Браво за Баричело..Прва победа после 5 години..Секоја чест..

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
После цели 5 год. Баричело, благодарение на една од ретките КАТАСТРОФАЛНИ грешки во боксот на МекЛарен. Уште еднаш се потврди моето мислење за Ф1, дека тој спорт колку што е индивидуален, дупло повеќе е колективен и дека не зависи се од пилотот кој седи зад воланот. Несомнено Хамилтон беше најбрзиот човек на патеката, но тие 13 и кусур сек. во боксот му ја одземаа втората по ред победата сезонава.

Покрај Луис, Ковалаинен добро се држеше и го пратеше некаде до средината на трката (на моменти дури и возеше подобри сектори од него), но потоа нз зошто падна некако и заврши како четврти. Морам да го пофалам и Кими кој мислам дека стартуваше 5ти, уште на стартот одлично го помина Фетел (кој стартуваше 4ти) и потоа одлично го пратеше темпото на тројцата пред себе, а со тоа успеа и Ковалаинен да го претекне преку боксот.

Ајде сепак за МекЛарен не е толку страшно, бидејќи такви работи се дешаваат, најбитно е тоа што болидот сега функционира одлично и може да им потпре на Брон и Ред Бул ..

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.930
Поени од реакции
505
Браво Рубињо се ислати чекањето од 5 години:). Вака е послатко. Инаку првото место Хамилтон ќе го загубеше и без таа грешка во боксот. Само ќе беше понеизвесно и со помала разлика. Факт е дека тоа му беше од огромна помош на Рубенс, но и без тоа пак ќе беше прв (три круга подолго на патеката, со три најбрзи кругови). Таква и беше стратегијата на Brown GP. Солидна трка имаше и Кими, што не може да се рече за Бадоер. Не знам дали поради притисокот или поради што, но човекот беше пример како не треба да се вози една трка. Еден куп грешки а зенитот го достигна во боксот :tapp:. Како фан на Ферари мислам дека под итно треба да го сменат ако мислат да земаат поени во конкуренција на конструктори.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Тренинг сесија петок, дождливо време, мрза возачи.

Прв Јарно Трули. Повеќе.

Аеродром

Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Тренинг сесија петок, дождливо време, мрза возачи.

Прв Јарно Трули. Повеќе.

Дај боже да биде дождливо времево,ќе има биде најзабавната трка.Ова и се очекуваше од белгија.Среќа бадоер не е последен,да се надеваме дека и на квалификациите нема да биде последен,сепак ова е само тренинг.Поздрав...:back:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
зошто толку сакаш дождливо време поради инциденти ако поради тоа гледаш поарно откажисе од ф1

К

кременко

Гостин
ако е без дожд трката ке биде тапа ,али ако заврни ке гледаме вистинско шоу, со душа чекам да падни дожд барем на една трка до крајот

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
значи тебе тапа ти се трките во ф1 зошто воопшто гледаш ако се тапа ????

Kajgana Shop

На врв Bottom