Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Член од
7 мај 2007
Мислења
169
Поени од реакции
119
Necro moes da mi kazes kolku kosta dekodiranje na nokia N95 i E90 doneseni od kina

Член од
7 септември 2007
Мислења
99
Поени од реакции
1
Имам SonyEricsson k750i и сакам да го декодирам ама ми кажаа дека не е лесно и скоро невозможно е да го направам тоа сам дома само со некој софтвер.
Ако некој може да помогне нека пише, или во која мобилара да одам да ми го декодираат најдобро?

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Necro moes da mi kazes kolku kosta dekodiranje na nokia N95 i E90 doneseni od kina
има тема за тоа. Како и да е ако неможам таа верзија на процесор јас да ја декодирам мислам дека е 20/30 евра поскапа - само патото и малтретирањето т.е. се плака и се носи ви Белград. За помалку од две недели ке биде издекодиран.

Имам SonyEricsson k750i и сакам да го декодирам ама ми кажаа дека не е лесно и скоро невозможно е да го направам тоа сам дома само со некој софтвер.
Ако некој може да помогне нека пише, или во која мобилара да одам да ми го декодираат најдобро?
некаде до кај 5-600 денари би те коштало. Скоро во секоја мобилара во Скопје, колку што знам. :) денеска незнам која мобилара нема опрема за декодирање, барем за нокиа и сони ериксон :) јас дури и сам знам бокс да си напраам за декодирање (т.е. да клонирам) :)

Goki_san

Dzabolebar of the month
Член од
16 февруари 2007
Мислења
191
Поени од реакции
1
Bate Nekro mozes li da mi najdes data cabel za Motorola E1000? Ajt

Член од
18 август 2007
Мислења
135
Поени од реакции
8
Necrophilia колку пари е дисплеј за Самсунг Д900 ?

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Имам самсунг D500, ама мрежата нешто зафркава... Падни стани прај нон стоп... скоро секогаш ми е на две коцки, често паѓа на 0 , а многу ретко да се крени на 4 ...
Го однесов овде на сервис во хрватска, му сменаја звучниче ( пошто и тоа заебаваше ), и како што видов на сметката сменале и некаков си "GSM radni sat" . То ваљда е за мрежата... Ама пак заебава... А да го носам на сервис пак немам време, треба да си идам во Македонија. Ме интересира колку пари во Македонија би ме чинел сервис за проблемот со мрежата ?
А, btw ме интересира колку кошта батерија за истиот телефон ?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Имам самсунг D500, ама мрежата нешто зафркава... Падни стани прај нон стоп... скоро секогаш ми е на две коцки, често паѓа на 0 , а многу ретко да се крени на 4 ...
Го однесов овде на сервис во хрватска, му сменаја звучниче ( пошто и тоа заебаваше ), и како што видов на сметката сменале и некаков си "GSM radni sat" . То ваљда е за мрежата... Ама пак заебава... А да го носам на сервис пак немам време, треба да си идам во Македонија. Ме интересира колку пари во Македонија би ме чинел сервис за проблемот со мрежата ?
А, btw ме интересира колку кошта батерија за истиот телефон ?
Тоа на сметката радни саат - значи работен час, т.е. не наплаќаат по тоа колку кошта телефонот или логично сервисот, туку по тоа колку време им одземал телефонот.
Кај нас во Македонија пример се проценува телефонот и така се наплака сервис услугата, пример звучник за звонење на Нокиа 6100 се наплака 250 денари, додека на Н73 се наплака 800 денари - истиот звучник и двата го користат :pos2: .
А таму во Хрватска или каде и да е наплакаат по тоа колку време ке им одземе монтажата, без разлика дали телефонот е стар 5 години и не вреди ни 500 денари или е најнов модел :) - како и да е малце е нелогички да наплакаш по работен час, оти мене понекогаш ми требаат и 2 минути да расклопам Н80ка а некогаш и 40 минути ке изгубам :)

вака значи - за мрежата да ти се направи на Д500 прво мора да се провери што е расипано, според мене чим имаш мрежа ама немаш доволно сигнал, најверојатно или антената е оштетена, или конекторите од антената или филтрите за антената. Како и да е ако е нешто поврзано со антената повеќе од 800 денари нема да те кошта - филтрите се 800 денари; антената е 500 денари; зачистување/подигање/прелемување до кај 300 денари.
Батерии имаш повеќе видови, имаш на водафон се 300 денари, на ТЛЦ телеком 400 денари и оригнални на самсунг 600 денари. Како и да е батеријата ти трае кратко поради недоволниот сигнал, самата мрежа влече голем напон и затоа батеријата ти трае (кхм... преку сила 8 часа така?)
:toe: што да ти кажам, однеси го на сервис, ке ти кажат дали се праи, колку се праи, како се праи, зошто се праи и така натака...

евентуално најлошо што би можело да биде е да ти рикнал блутут чипот кој истовремено работи и како модем и а воедно ја контролира и мрежата - ама во тој случај поголемиот дел од времето воопшто би немал мрежа.

п.с. ако не те мрзи внеси *#232337# и пиши ми ја блутут адресата, да проверам нешто.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.720
Necrophilia kazi mi mozes da mi popravis flat kabel za samsung V200 i kolku toa ke me cini ali ako mozes da mi odgovoris sto pobrzo podobro ke bide ok druze pozdrav :)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Necrophilia kazi mi mozes da mi popravis flat kabel za samsung V200 i kolku toa ke me cini ali ako mozes da mi odgovoris sto pobrzo podobro ke bide ok druze pozdrav :)
н`цп...

немам моментално флетови, татко ми во вторник вечер се враќа од пат, ако може да најде евентуално тогаш ќе ти кажам и точна цена, вака ориентационо за дисплејот флетот е околу 900/1200 денари, додека + за камерата е 600 денари.

п.с. темава да ја преименувам во Прашања до Некрофилија и одговори од Некрофилија :pos:

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.720
potocen da bidam sega displejot e super ama kamerata ne mu cini a so toa se zaebal garant i zvucnikot deka nisto ne se slusa koga zbori tatko mi za toa mi e go odnesov kaj eden tuka samo da go vidi rece deka mu e zaeban fletot bas tamu kaj kamerata.Vikam da ne go nosam kaj drugi kaj tebe da go donesam.I kazi mi edna priblizna cena da mu kazam na tatko mi?Pozdrav druze

A za temata vo pravo si kako sto gledam samo ti si tuka lek za nas:)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
јас ти кажав ориентационо цени, точни цени во вторник или среда.
Флетот од камерата е посебно со флетот од горниот дел т.е. звучникот, дисплејот итн...

Goki_san

Dzabolebar of the month
Член од
16 февруари 2007
Мислења
191
Поени од реакции
1
Nekro kolku pari ekran za Sony Ericsson P800.

I maska isto kolku pari ne mora da e nova vazno da e socuvana

Pozz

Kajgana Shop

На врв Bottom