Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Без монтажа 600, со монтажа 1200 :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Значи вака имам мал проблем па да прашам тука за мислење и мала помош.

Купив Нокиа Х3 од ВИП на 02.11. 6 дена подоцна (на 8.11) буквално од ништо после еден телефонски разговор го ставам телефонот во џеб, по 15тина секунди го извадив да видам саат колку е и внатрешниот дисплеј на телефонот беше пукнат. Значи во тие 6 дена телефонот ми нема паднато, нити пак во џеб бил со клучеви или друг тврд предмет.

Нели пошто телефонот е под гаранција се јавувам во ВИП контакт центар ме пратија во продажен салон, од таму ме прошетаа до сервисен центар (т.е. мобилара која има договор со ВИП). Типката што работи таму фино лепо ми вика дека јас сум го скршил и дека не ми важи гаранцијата, по мала расправија ми рече да дојдам утредента да разговарам со шефот. Утредента идам они на пауза чекам 40 минути нема никој си отидов дома. Вчера отидов пак го најдов шефот и тој ми го кажува истото дека мене телефонот ми паднал и дека не ми важи гаранцијата и дека треба да си платам 1500 ден за да го направам.

Е сега јас сум крајно револтиран од ова бидејќи знам дека нити ми паднал телефонот нити јас сум му направил нешто.
Значи прашањето ми е дали имал некој слично искуство и дали вреди да отидам во инспекторат и да ги пријавам пошто не ми ја прифаќаат гаранцијата?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Екранот не подлежи под гаранција, како и некои други потрошни матеирјали флет кабел, звучници, микрофон итн... :)
1200 денари е орг. екран кај нас :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Екранот не подлежи под гаранција, како и некои други потрошни матеирјали флет кабел, звучници, микрофон итн... :)
1200 денари е орг. екран кај нас :)
Значи без разлика како се заебало гаранцијата не важи за тие делови?
ЕПтен педерска работа...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Да не има некој новости за декодирање на HTC Wildfire на интернет платив 30 долари негде ама ништо не ми најдоја код :/

Член од
12 ноември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
6
Имам Sony Ericsson W 595, имам проблем со некои теми, поголемиот број на теми функционираат, а оние што се со анимации некои по добри не ми ги профаќа... а мој другар има ист таков телефон и истите теми кај него бидуваат. Што е работата?:toe: Се мислам дали треба да се апдејтира софтверот, и ако треба на каков начин треба тоа да го направам? Дали е најдобро да се апдејтира од Sony Ericsson Update Service или некое друго чаре. Благодарам однапред :salut:

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Па апдејтирај го ако мислиш :)

--- надополнето ---

Да не има некој новости за декодирање на HTC Wildfire на интернет платив 30 долари негде ама ништо не ми најдоја код :/
Од Скопје си?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Од вип ти е телефонот?
контактирај ме, 075421493 ако сум слободен да одвојам 3-4 часа утре ќе ти го средам истиот ден ;)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
1500 :) а можеш и безпари, ако гуглаш :)

The_DaRKeR

~Мрчатор~
Член од
26 јули 2008
Мислења
110
Поени од реакции
8
Googlav ali slabo ide... u sekoj slucaj posle plata najverojatno ke te posetam... poso ima nekoja muka mojov telefon neke so standardnite upatstva ne mi go prifaka updateot....
p.s mi se svigja so si iskren :)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Очигледно не си го прочитал мојот форум :)

Kajgana Shop

На врв Bottom