Многу прашања.
Да не зборувам во име на целиот женски пол,еве ќе ти одговорам од лично искуство и зошто ја постирав сликата погоре.
Ситуација бр:1
Во продавница,такси,на одмор каде сум немала никаква намера да флертувам едноставно сум се насмевнала во знак на добро расположение и љубезност а резултирало и било протолкувано како флерт и ми се вратило со нападно однесување и сексуална сигнализација затоа што за време на мојата зафатеност со дејството и намената заради која сум била во објектот сум била центрирана и предвреме измеркана како плен од другата страна.
Лекција: Никогаш не можеш да знаеш што другите мислат и на кој начин те перцепираат иако имаш намера само ете нормално да си испазариш,да си поправиш муабет за книги во книжара итн...
Ситуација бр:2
На работа,со бизнис соработници каде исто сум немала намера да флертувам едноставно тоа е дел од начинот на успешна соработка и ќе акцентирам НЕ-манипулација туку добар речник и вештина за да дојдеш до посакуваниот договор во твоја корист исто во многу помал случај резултирало најчесто со покана за понатамошна соработка,потоа комплименти и на крај обид за заведување.
Лекција:Ако имаш намера да си го продадеш газот ќе ја прифатиш поканата која секако ќе резултира и со уште поуспешен договор од тој кој си го намислил.Крај.
Ситуација бр:3
Другари и пријатели...сме се смееле заедно,сум допрала некој за рамо или пак го гушкам во знак на позитивни емоции или пак среќа што го гледам а ми се случило по извесен период да добијам изјава: Зошто флертуваше со мене ако мислиш да бидеме само другари?
Лекција:Не допирај машко освен ако не мислиш да бидне нешто колку и да го сакаш како пријател...со машките денес нема зафрканции за тие работи бидејќи ги толкувам,отсекогаш и филозофски и биолошки сум ги перцепирала како сексуални суштества.
Убаво пиша и погоре,тој дел ми се допадна каде објасни дека порано имало начин на додворување,разговор,приоѓање,писма,знаци и најважно сигнализирање.Но исто така мажите биле џентлмени и машки прифаќале одбивање и пораз без додатоците како:курва,поим нема оваа што испушта итн.
Нажалост,точно е,постојат и повеќето се жени кои своите атрибути (интелегенција,шарм и добар изглед) ги користат и во негативен контекст за да остварат одредена цел (погоре дадов мое мислење и зошто,бидејќи ги доживувам како сексуални суштества мажите) но тоа е индивидуално и постои и кај двата пола.Тука мислам дека генерално станува збор за твоја проценка на луѓето било да се мажи или жени.Така да ете од искуство да ти одговорам на прашањето како и со сликата која ја постирав погоре мислам дека искрено повеќе постои збунетост отколку чувство за разграничување.