Филолошки факултет - Скопје

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
103-ти на англиски јазик и книжевност... :vozbud: Јеее влегооов!

Cthulhu^

your neighbourhood weirdo
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.505
Поени од реакции
2.180
250 и кусур имаше на листата пријавени за Англиски јазик и книжевност.

Член од
4 септември 2008
Мислења
63
Поени од реакции
0
dali nekoj ima od clenovite sto sega se zapisal na filoloski jas mnogu sum :( bidejki sum bila 190ta na spisokot a samo 160 se primaat na angliski jazik i knizevnost dali ima sansi da se prosiri kvotata ili nesto drugo , ako ne me primat sto ke pravam ? PLEASE HELPP!!!

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
dali nekoj ima od clenovite sto sega se zapisal na filoloski jas mnogu sum :( bidejki sum bila 190ta na spisokot a samo 160 se primaat na angliski jazik i knizevnost dali ima sansi da se prosiri kvotata ili nesto drugo , ako ne me primat sto ke pravam ? PLEASE HELPP!!!

Ќе идеш на руски...:helou: Ако не прошират, јбг, живот иде даље....

Член од
4 септември 2008
Мислења
63
Поени од реакции
0
auuu kakov ruski , mi rekoa tie flamite na salter kazi vtora opcija i jas rekov francuski so angliski pa ako me prefrlat na toa uzasnoo.
i ne e fer 7 boda mi imaa skrateno trebase da si imam 80 a imav 73 :(
ako ne me prim,at ubicuseeeeeeeee

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
auuu kakov ruski , mi rekoa tie flamite na salter kazi vtora opcija i jas rekov francuski so angliski pa ako me prefrlat na toa uzasnoo.

Kако тоа 7 бода ти скратиле?Од што ти ги скратиле?Можеш да поднесеш жалба доколку е така,не се малку 7 бода за да седиш на форум и да кукаш без да превземеш нешто.

Инаку, обично ги прошируваат квотите за кофинансирање.

Член од
4 септември 2008
Мислења
63
Поени од реакции
0
od ohrid sum sakav da odam i da napisam prigovor ama jebiga do 12 mozese toa. sega kasno mi e :(

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Убаво ти кажа CafeDelMar поднеси си приговор на студентски и готово. Ако и тоа не ти успее можеш да се запишеш вонредно. Ти треба само лекарско или потврда за работен однос. А лекарско се вади во студентската амбуланта..за 1300 денари решен проблем.:pipi:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
treba direkno vo fakultetot da podnesam , taka?
Девојче приговор се поднесува на студентски. А ако сакаш да пробаш вонредно си ги носиш документите во наредниот уписен рок и се пријавуваш за вонредно студирање.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
treba direkno vo fakultetot da podnesam , taka?

Ако не те примаат,оди на втор уписен рок како вонредна,па покасно ако сакаш да бидеш редовна ќе се префрлиш.
Сето тоа ќе те кошта 1300 за лекарско и некои 2000 за префрлување (ако несакаш да останеш вонредно).
Треба да се ангажираш повеќе,преку пријатели и познаници,неможеш така да седиш и да чекаш само да се среди.Ужас се бирократските работи на факултет ако не земеш да ги средуваш на време.

Член од
4 септември 2008
Мислења
63
Поени од реакции
0
Ако не те примаат,оди на втор уписен рок како вонредна,па покасно ако сакаш да бидеш редовна ќе се префрлиш.
Сето тоа ќе те кошта 1300 за лекарско и некои 2000 за префрлување (ако несакаш да останеш вонредно).
Треба да се ангажираш повеќе,преку пријатели и познаници,неможеш така да седиш и да чекаш само да се среди.Ужас се бирократските работи на факултет ако не земеш да ги средуваш на време.

Nisto ako ne me primat ke odam na vtor upis i taka ke probam. fala

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Јесссссс..... Примен, државна квота.... Прв сум на листата на националности....

Е сеа е на мене да оправдам ...:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom