Оди и барајИма некој што знае да ми објасни каде се наоѓа кабинетот на Марија Златковска - предава англиски јазик ?
Благодарам..
Предноста на книжевност е што можеш да бидеш и профеор подоцна, а со диплома од Пит не. Ама не е страшно откако ќе се заврши на ПиТ уште 3 испита зимаш и го имаш истото што и они. Јас сум на ПиТ и така ќе напраам ваљдаКоја е разликата помеѓу ПиТ и Англиски и Книжевност?
Што може да се работи со овие два смера, кои се предности, кои се недостатоци, лесни/тешки, колку познавање на јазици бараат(конкретно Англиски и Француски) итн..
Јас сум англиски-француски ПиТ. Англиски треба убав ода г ознаеш, француски се старта од нула немора нешо посебно да го знаеш.ПиТ ти е Превод и Толкување а за Англиски и книжевност не би можела убаво да ти објаснам.
И мене ме интересира колку познавање треба да се има на англискиот и францускиот, конкретно ако земам прв англиски, втор француски јазик? И работа во другите градови потешко или не? Зборувам за ПиТ.
Какви други насоки/смерови постојат на факултетов? Ако може и нешто подетално за нив.
И мене тоа ме интересира исто така ако знае некој кога во колку часот и во која просторија ќе се одржи испитот?Дали некој досега има полагано испит Вештини за правилно пишување кај Станислава Сташа Тофоска да ми кажи како изгледа?
Јас завршив англиски со албански (за неалбанци). Додуше пред едно 10-15 години, ама не гледам зошто не би постоела комбинацијата и денес.Decki da ve prasam informacija edna. Vnuka mi od Vranje saka da se zapishe vo Skopje na jazici.
Saka da studira Angliski i ALbanski.
Mozna li e ovaa kombinacija? I nekoi detali ako moze?
Fala odnapred
Оваа ми предаваше англиски на електро, ама е напорнаИма некој што знае да ми објасни каде се наоѓа кабинетот на Марија Златковска - предава англиски јазик ?
Благодарам..
Најпаметно да си прашате на факултет, ама во глобала би требало да може да се запише Англиски јазик и книжевност и како изборен јазик да земе албански.Decki da ve prasam informacija edna. Vnuka mi od Vranje saka da se zapishe vo Skopje na jazici.
Saka da studira Angliski i ALbanski.
лиски
Mozna li e ovaa kombinacija? I nekoi detali ako moze?
Fala odnapred
Така, со тоа што изборниот јазик ќе го немаш во диплома на крај? Или грешам?Најпаметно да си прашате на факултет, ама во глобала би требало да може да се запише Англиски јазик и книжевност и како изборен јазик да земе албански.
После во втора година може мислам и да го земе како втор јазик и мислам дека нема да го има во диплома, ама не сум сигурен. Ти викам најпаметна работа е да си се распрашате на факултет, они нека ви објаснат поубаво.Така, со тоа што изборниот јазик ќе го немаш во диплома на крај? Или грешам?