Филолошки факултет - Скопје

Член од
10 јануари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Да не знае некој што ќе има на усниот испит на Фонетика 1 ? :)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Има некој што знае да ми објасни каде се наоѓа кабинетот на Марија Златковска - предава англиски јазик ?
Благодарам..

Член од
12 јануари 2008
Мислења
468
Поени од реакции
68
рагаци има по книжариве ит. речник? оној кафеавиот ми треба

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Има некој што знае да ми објасни каде се наоѓа кабинетот на Марија Златковска - предава англиски јазик ?
Благодарам..
Оди и барај :)
Или пробај во библиотеката прашај ги, би требало да знаат они кај се наоѓа.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Која е разликата помеѓу ПиТ и Англиски и Книжевност?
Што може да се работи со овие два смера, кои се предности, кои се недостатоци, лесни/тешки, колку познавање на јазици бараат(конкретно Англиски и Француски) итн..
Предноста на книжевност е што можеш да бидеш и профеор подоцна, а со диплома од Пит не. Ама не е страшно откако ќе се заврши на ПиТ уште 3 испита зимаш и го имаш истото што и они. Јас сум на ПиТ и така ќе напраам ваљда
--- надополнето: 13 јануари 2012 во 03:27 ---
ПиТ ти е Превод и Толкување а за Англиски и книжевност не би можела убаво да ти објаснам.

И мене ме интересира колку познавање треба да се има на англискиот и францускиот, конкретно ако земам прв англиски, втор француски јазик? И работа во другите градови потешко или не? Зборувам за ПиТ.

Какви други насоки/смерови постојат на факултетов? Ако може и нешто подетално за нив. :confused:
Јас сум англиски-француски ПиТ. Англиски треба убав ода г ознаеш, француски се старта од нула немора нешо посебно да го знаеш.

Други насоки имаш свашта, Компаративна книжевност, Италијански и книжевност, полски итн.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
20
Дали некој досега има полагано испит Вештини за правилно пишување кај Станислава Сташа Тофоска да ми кажи како изгледа?

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Дали некој досега има полагано испит Вештини за правилно пишување кај Станислава Сташа Тофоска да ми кажи како изгледа?
И мене тоа ме интересира исто така ако знае некој кога во колку часот и во која просторија ќе се одржи испитот?:)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
20
Испитот ќе се одржи на 31.01.2012 во 12.00, само не сум сигурна дали беше во А1.

Член од
15 август 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ви се молам некој од катедрата на општа и компаративна книжевност ако може да ми даде информации за предметите книжевност и политика и книжевност на патувањето од типот кои се професорите и како се одвива наставата затоа што сакам еден од овие два предмета да го земам како изборен ... Благодарам однапред

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Decki da ve prasam informacija edna. Vnuka mi od Vranje saka da se zapishe vo Skopje na jazici.

Saka da studira Angliski i ALbanski.

Mozna li e ovaa kombinacija? I nekoi detali ako moze?

Fala odnapred

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Decki da ve prasam informacija edna. Vnuka mi od Vranje saka da se zapishe vo Skopje na jazici.

Fala odnapred
Јас завршив англиски со албански (за неалбанци). Додуше пред едно 10-15 години, ама не гледам зошто не би постоела комбинацијата и денес.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Благодарам..
Оваа ми предаваше англиски на електро, ама е напорна :eek:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959

лиски

Fala odnapred
Најпаметно да си прашате на факултет, ама во глобала би требало да може да се запише Англиски јазик и книжевност и како изборен јазик да земе албански.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Најпаметно да си прашате на факултет, ама во глобала би требало да може да се запише Англиски јазик и книжевност и како изборен јазик да земе албански.
Така, со тоа што изборниот јазик ќе го немаш во диплома на крај? Или грешам?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Така, со тоа што изборниот јазик ќе го немаш во диплома на крај? Или грешам?
После во втора година може мислам и да го земе како втор јазик и мислам дека нема да го има во диплома, ама не сум сигурен. Ти викам најпаметна работа е да си се распрашате на факултет, они нека ви објаснат поубаво.

Kajgana Shop

На врв Bottom