Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Game of Thrones мислиш. :)

Види, се се тоа добри серии, секој ќе си најде свој фаворит во зависност од жарнот кој го преферира. Пример Fringe може нема да му се допадне на некој кој не сака Sci-Fi. Знам луѓе што не ја почнуваат GoT зашто била нереална, змаеви, зомбиња, глупости... има луѓе што не се по спори дејствија и драми па The Wire им е досадна итн итн. Еве The Sopranos ја спомна, мене пак Breaking Bad ми е поинтересна, со повеќе допадливи ликови. Па ставете и шпански, турски, индиски предлози доколку мислите дека и тие треба да се опфатат.

Се е до вкусови, битно е што има доволно квалитетни серии во секој жарн па можеме да издвоиме некои и да направиме листа за луѓето кои сега навлегуваат во гледање на серии да почнат со најдобрите.

W

wicked_1

Гостин
Gi postuvam ja seriive so gi spomna, osven Fringe, ali gledajki sezona po sezona The Soprano's nema pad na tempo i dinamika kako ovie drugive, veruvam mnogu ovdeka gi mrzi da ja gledaat po vtor pat poso skoro site ja iame gledano na A1 pred 10 godini, ali strogo ja preporacuvam da ja zirnat pak, masterpiece na David Chase.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.857
Katalog za serii ili vo istiot da gi dodademe i niv? @Zlatikevichius imase nekoja milion dolari ideja ama ne ja spodeli za seriite.
Како не ја споделив? Ја споделив, само вие не се нафативте! ;) И реков, ако треба помош и за каталогот за филмовите да го комплетираме да викате, ама и за тоа не се нафативте. :P

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
i od mene +1 da se napravi top 10 vodic od seriive, nemora od sekoj zanr ama od pozastapenive

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Како не ја споделив? Ја споделив, само вие не се нафативте! ;) И реков, ако треба помош и за каталогот за филмовите да го комплетираме да викате, ама и за тоа не се нафативте. :P
Јавна администрација бе...ги мрзи да живеат, не па да работат.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Дали го гледаше некој Boyhood ? метаскор 100/100 и интересно изгледа трејлерот[DOUBLEPOST=1408214648][/DOUBLEPOST]
Последните два месеци, скоро цела филмографија на Кристијан Бејл изгледав, само што го изгледав сега и Empire Of The Sun.
Дефинитивно најдобар актер на денешницата! Нема простор за дискусија.
Гледај го Terminator Salvation ако ти треба разорарување, добро не е конкретно од него ама од целиот пакет. Ептен тапа филм !

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Пред некој ден ми текна една тема за дискусија па заборавив да пишам, ама еве сега ми текна:

Дали мислите дека voice актерите и motion capture актерите (Енди Серкис и колегите) некогаш во иднина би можеле да добијат Оскар за најдобра улога ? Еве на пример лани во Her излегоа некои шпекулации за Скарлет да добие номинација за нејзиниот глас во филмот

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Дали мислите дека voice актерите и motion capture актерите (Енди Серкис и колегите) некогаш во иднина би можеле да добијат Оскар за најдобра улога ? Еве на пример лани во Her излегоа некои шпекулации за Скарлет да добие номинација за нејзиниот глас во филмот
Хмм, што знам, мислам дека ова е веќе друга категорија бидејќи е само voice acting.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Никако. Мене дури ми беше одбивен гласот на Скарлет додека го гледав Her.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
^Ама тебе :D Башка не зборев конкретно за Скарлет туку општо

Kajgana Shop

На врв Bottom