Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Него, овој четврток одам на Edge of Tomorrow со еден другар друштво да му правам, без никакви очекувања одам на филмот, ќе вреди? Читам позитивни првични критики. А пак другиот четврток Maleficent!
Да одиш :D. Другарче мое од fx3x со тимот работеа на филмов, грото специјални ефекти се нивни, плус филмот би требало да е интересен (ако одиш без превисоки очекувања).

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Citam nepopularni filmski mislenja i se cudam...
Vo moda e da se hejtaat klasici i filmcista ? Ili pa vkusot im e katastrofa ?

Pred nekoj den go preporacav Goodfellas na eden drugar i denes mi vika deka filmot bil dosaden. (?)
A svrsavase na 21 jump street.

Ah toj HAARP proektot...
Луѓе што не размислвуаат исто како мене=будали

Ваљда не е во мода да се хејтаат такви филмови затоа и се вика темата НЕПОПУЛАРНИ филмски мислења :D[DOUBLEPOST=1401230363][/DOUBLEPOST]
Него, овој четврток одам на Edge of Tomorrow со еден другар друштво да му правам, без никакви очекувања одам на филмот, ќе вреди? Читам позитивни првични критики. А пак другиот четврток Maleficent!
Зошто прашуваш кога ние го добиваме филмот 1 недела пред САД :D Ваљда вреди и јас имам чуено добри критики :)[DOUBLEPOST=1401246604][/DOUBLEPOST](мини) СПОЈЛЕР за новиот Х-Мен во спојлер (duh)

Детето во after credits сцената на филмот е впрочем следниот негативец на филмот т.е. Apocalypse, сепак таа сцена нема никаква врска со следниот филм т.е. таа е само искористена за да се покаже моќта на Апокалипс, а во следниот филм Апокалипс ќе биде глумен од сосема друг актер. Имено Апокалипс во DOFP бил некој Американски тинејџер без некоја посебна глумачка кариера а се вика Брендан а презива Педер.

Да. Неговото име и презиме е Брендан Педер. Се надевам нема да се ожени за македонка и да ја тера презимето да му го земе. (слободно изгуглајте ако не ми верувате :D )

Последно уредено:
Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Луѓе што не размислвуаат исто како мене=будали

Ваљда не е во мода да се хејтаат такви филмови затоа и се вика темата НЕПОПУЛАРНИ филмски мислења :D
Дап, доколку некој преферира фаст енд фјуриос пред некоја добра мистерија/трилер/драма не е спремен за дискусија.
Ако се гледаат филмовите колку да се изгледаат, онака без да ти пробуди емоција, да не те натера да помислиш, да не ја сфатиш поентата ништо не правиме.

кои критериуми и очекувања се тие не сфаќам, стварно. Мистик Ривер не чинел, хах.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Citam nepopularni filmski mislenja i se cudam...
Vo moda e da se hejtaat klasici i filmcista ? Ili pa vkusot im e katastrofa ?

Pred nekoj den go preporacav Goodfellas na eden drugar i denes mi vika deka filmot bil dosaden. (?)
A svrsavase na 21 jump street.

Ah toj HAARP proektot...
imase psajsajd edno dobro mislenje neznam na koja tema bese kaj so pisa za hejtanje filmski klasici

ako znae nekoj za so zboram postiranje toa treba od vreme na vreme da se postira kao potcetnik neznam

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.825
Поени од реакции
11.916
La Haine е еден од најдобрите социјални филмови што сум ги гледал.Се работи за евреин,араб и црнец кој живеат во гето во Франција.Филмов сака да ги прикаже лошите услови за живеење на мигрантите,како и нетолерантноста,дискриминацијата кон овие групи што живеат во Франција.9/10

• Ми се допаѓа
Reactions: Nro

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
I rewatched "The Machine" - 8/10. Биче рецензија и за овој.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.736
The Family

Обично не гледам филмови поврзани со мафии и сл. Ама имаше добри глумци па си реков ај. И не згрешив. Многу добар филм. Цело семејство е во Witness Protection Program. Откако ги релоцираат во Франција, тешко им е да се вклопат заради нивните стари навики :D Доволно смешни моменти, доволно напнати моменти. Би го препорачала за кој сака вакви филмови.
ИМДБ оценка 6.4
Моја 8.6
Ве поздрави оценката. Искрено се надевам дека е typo.

Другарче мое од fx3x со тимот работеа на филмов, грото специјални ефекти се нивни
oh gawd i lol'd

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.736
Зашто сите ние треба да мислиме како тебе?
АЛО
8.6
КОЈА ОЦЕНА ТИ Е ОВАА???
СИГУРНА СИ ДЕКА НЕ ТРЕБА ДА ПРЕЦИЗИРАШ СО УШТЕ 2,3 ДЕЦИМАЛИ ПЛУС?
ЈА МИСЛАМ 8.6 НЕ ТИ Е ДОВОЛНО ПРЕЦИЗНА ОЦЕНА.
8.627 ИЛИ ЕВЕНТУАЛНО 8.62734

СЕ ДЕРАМ СО КАПС ЛОК НЕРВОЗЕН СУМ ОД НЕШТО ДРУГО
ПОЗ

Од каде па ти знаеш дали е лага и курчење? Да не си продуцент на филмот?
не, имам еден другар, он ми кажа и тоа е 100% валидно и точно
он беше статист у филмот ги знае овие работи

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не, све је то лага и курчење. Не ти верваме анонимец.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
АЛО
8.6
КОЈА ОЦЕНА ТИ Е ОВАА???
СИГУРНА СИ ДЕКА НЕ ТРЕБА ДА ПРЕЦИЗИРАШ СО УШТЕ 2,3 ДЕЦИМАЛИ ПЛУС?
ЈА МИСЛАМ 8.6 НЕ ТИ Е ДОВОЛНО ПРЕЦИЗНА ОЦЕНА.
8.627 ИЛИ ЕВЕНТУАЛНО 8.62734

СЕ ДЕРАМ СО КАПС ЛОК НЕРВОЗЕН СУМ ОД НЕШТО ДРУГО
ПОЗ
Стварно, незнам зашто ИМДБ имаат децимали :tapp: Еве, за да ти биде појасно тебе, 8 ипол. Може така? Свашта. Немаш за што па се фати за бројката каква била? Ко ја единствена да сум така што оценува....

Kajgana Shop

На врв Bottom