Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

C

cige

Гостин
Како се вика филмот што играше пред малку на Сител3 со тој главниот лик мочкото мислам некако Марвин или слично му беше името?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Синоќа заврши Канскиот филмски фестивал, победник на фестивалот беше турскиот филм Winter Sleep [трејлер] (од режисерот на Once Upon a Time in Anatolia и Three Monkeys). Тричасовната драма доби најмногу позитивни критики и со сигурност ќе биде вистинско уживање за гледачите во престојната фестивалска сезона, искрено се надевам дека некаде во ноември ќе го видиме и кај нас на Синедејс, бидејќи Нури Билге е одличен режисер, кој нe го гледал OUATA обавезно треба да си го изгледа, вистинско режисерско уживање.

Што друго доби внимание во Кан, и кои филмови вреди да ги чекаме во престојниот период?

• The Rover (од реж. на "American Kingdom", гл улоги: Гај Пирс, Роберт Патинсон) -Австралија
  • Clouds of Sils Maria (гл улоги: Жулиет Бинош, Кристен Стјуарт) -Гер/Фра/Шва
  • Two Days, One Night (од реж. на "The Kid with a Bike", гл улоги: Марион Котиљард) -Белгија
  • The Search (од реж. на "The Artist", гл улоги: Беренис Бежо, Анет Бенинг) -Франција
  • The Captive (гл улоги: Рајан Рејнолдс, Росарио Досон) - Канада
  • Goodbye to Language (режија: Жан Лук Годард) -Франција
  • Mr. Turner (од реж. на "Vera Drake", гл улоги: Тимоти Спал) -Велика Британија
  • Le Meravigle (гл улоги: Моника Белучи) -Италија
  • Leaviathan (од реж. на "The Return") - Русија
  • White God -Унгарија
  • The Salvation (гл улоги: Мадс Микелсен) - Данска

Последно уредено:
Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Hunger Games одлични блокбастери, покрај акцијата и одличните ефекти доловува и многу јака поента, глумата повеке од солидна.
Не знам зошто до сега сум бил скептичен да ги гледам.

Последно уредено:

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.662
Поени од реакции
8.682
Колку фама се крена за Линч тоа чудо е, сеа му го изгледав и Blue Velvet, филмот е просек, очекував повеќе пошто беше со голема препорака од форумов.
Линч ќе му дојде нешто како ова Salad Fingers, fucked up mind, ти прави fucked up филм. Сеа некој ќе ми рече не го сфаќаш Salad Fingers и затоа не ти се свиѓа, нема многу што да се сваќа Линч, таков тип на режисер е, прави одлични филмови, погодува и музика и актери, но му фали завршница на филмовите што до сега ги изгледав, ќе му дадам шанса со Lost Highway и Erasehead па ќе се вратам.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Се повеќе и повеќе луѓе среќавам што мислат дека Fight Club е филм за/со тепање. :confused:
Па кога се вика "Fight Club" а не "Club making you think about life and stuff" :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.720
Па зар не е филмот за луѓе кои после стресното или досадно секојдневие одат да се тепаат по подруми? :confused:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Мојот омилен сај фај филм
Gattaca

Исто малку постар, ама одличен. Се одвива во иднината, каде што гените значат СЕ`. Ти одредуваат кога ќе умреш, колку проценти шанса има да заболиш од болести и сл. Тие што немаат добри гени се најчесто на најдолната скала и никогаш нема да бидат некој и нешто и да работат каде што сакаат, без разлика колку се трудат. Ама еден човек, наоѓа начин да проба да си го живее сонот. Одлична приказна, супер смислена. Малку е спор на моменти, ама вреди да се изгледа.
ИМДБ оценка 7.8
Зошто ми е толку тежок за гледање OldBoy веќе 2 дена се мачам, ептен ми е тешко да ги пратам сите имиња и фаци на ликовите ми се скоро исти :)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Zedd, брат го имаш најчудниот вкус за филмови од сите на форумов :)
Што му фали на Гатака бе, сега ќе речеш ти дека Чилдрен оф Мен е подобар и пак ќе пишуваме 10 страни :)

Kajgana Shop

На врв Bottom