Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.743
- Поени од реакции
- 18.492
pepeto напиша:Кај мене 80че,летаат за 2 недели..:zid: .Иначе,мислам дека нема потреба којзнае колку да се троши за филм-како на пример BlueRay фазон-25-50 гига од филм,зошто секако ке ти треба дооообра опрема за да го осетиш квалитетот на филмот.Јас правам вака,нпр. Inception сега на Замунда е на 2гига,и ако стварно вреди,може да се симне на HD ili FullHD.
Иначе некој има пробано BlueRay филм да симне?? Како шо?? Импресии.
1.Опрема имам веруј.
2. Разликата од BD-RIP до оргинална копија од филмот, ако е од добри енкодери и со големина над 10гб најдобро 13/14гб е со квалитет ист како оргиналот 95%, т.е. разликата никогаш нема да ја познаеш.
3.Сум симнал многу и во моментов симнувам 3 комада, (BD-RIP) по 13гб просек, чекам да помине 12 за да се убрзаат пошто поминав лимит.
4. Импресии? све најдобро што можеш да замислиш, денеска го гледав Апокалипто и на моменти ми паѓаше вилицата од што бев импресиониран, филмот изгледа феноменално! нема воопшто grain, колоритен е и има прекрасен звук/фотографија. Филмовите во 1080п се едно сосема поикнакво доживување, мерак за очи и уши бидејќи и звукот е HD т.е. поточно DTS-HD-MA
![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
П.С. Ако се одлучиш да симнуваш 1080п филм барај BD-RIP како ултимативен квалитет, не BR-RIP или HD-DVD.