Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Класичен случај на љубомора како и за многу други машки актери, истито и на Пит му се случуваше/случува. IMHO, и он е underrated од тој аспект.
Како и Редфорд на времето...Убавината некогаш е пречка за докажување во фелата,не за друго се им пикаат под нос сценарија од слаткушави филмови.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Како и Редфорд на времето...Убавината некогаш е пречка за докажување во фелата,не за друго се им пикаат под нос сценарија од слаткушави филмови.
Yep, you got that right.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Класичен случај на љубомора како и за многу други машки актери, истото и на Пит му се случуваше/случува. IMHO, и он е underrated од тој аспект.
За Бред Пит ми е најкриво, мислам дека е подобар од 90% од холивудските морони кој што безпотребно ги величат (Том Круз-кој освен две три добро одиграни улоги другото му е живо ѓубре ако се земе во предвид во кој ранг го ставаат). Но времето покажа дека се работи за првокласен глумец, а добриот изглед како што кажа само додава на оганот на љубомора....е јебига нека му се фатат за мандалото, ем е згоден е е талентиран, ем е паметен, и што е најдобро многу кул човек е :)

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.764
Поени од реакции
5.052
За талент и актерски способности Ди Каприо ги јаде Бред Пит и Том Круз заедно :tv: , таква им е среќата :/

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Ди каприо е класа сам за себе :)

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.764
Поени од реакции
5.052
Не, шанси нема Ди Каприо со Пит :)
Фајнли муви дискашн :vozbud:

Псајд познавајќи ја твојата посветеност кон филмовите , сигурно ќе ти текне на .. па да почнеме со овие 2 епик глуми ...

What's Eating Gilbert Grape (1993) .. па да глумиш ретардиран и да си викаш во текот на филмот , чек абе овој е стварно таков :uvo: или глуми ... е најмалце за почит :vozbud: плус тоа му се самите почетоци па се очекуваше да фати исто темпо ...

The Basketball Diaries (1995) :vozbud: :vozbud: пута илјада вакви смајлиња ...
малку се суперлативи за глумата во филмот ... ц ц ц ... и пак ќе си речам овој стварно бил џанки тогаш или глумел џанки ...

Не ми текнува понатака до ден денес во кој филм утнал нешо , максимум во секоја улога и се предава да кажам - емотивно во улогите се соживува со нив , нешто што не му успева добро на Бред Пит.

Пит највеќе ми се допадна во Twelve Monkeys (1995) но мала улога сепак
Снеч исто така , Оушн Илевен ... но кој ќе му ги заборави пропастите како во филмовите Троја , Мистер и Мисис Смит , Мексиканецот :/

It's your move to save Brad Pitt ass :tv:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500

Псајд познавајќи ја твојата посветеност кон филмовите , сигурно ќе ти текне на .. па да почнеме со овие 2 епик глуми ...

What's Eating Gilbert Grape (1993) .. па да глумиш ретардиран и да си викаш во текот на филмот , чек абе овој е стварно таков :uvo: или глуми ... е најмалце за почит :vozbud: плус тоа му се самите почетоци па се очекуваше да фати исто темпо ...

малку се суперлативи за глумата во филмот ... ц ц ц ... и пак ќе си речам овој стварно бил џанки тогаш или глумел џанки ...

Не ми текнува понатака до ден денес во кој филм утнал нешо , максимум во секоја улога и се предава да кажам - емотивно во улогите се соживува со нив , нешто што не му успева добро на Бред Пит.

Снеч исто така , Оушн Илевен ... но кој ќе му ги заборави пропастите како во филмовите Троја , Мистер и Мисис Смит , Мексиканецот :/

Морам да кажам нешто.
Разликата е во тоа што Леонардо многу внимателно ги бира улогите и не снима многу филмови. А Бред Пит сме го гледале во акции, комедии, драми хорори и што ти не, па и најдобрите глумци имаат лоши филмови при толкава...како се вика диксографија (у музичка смисла :pos:). Не дека од овие двајца би бирал подобар, едноставно, за улоги каде што повеќе се истакнува емотивниот дел на карактерот леонардо владее и во супштина глуми во такви филмови, Бред Пит има поискулиран пристап но сепак фантастична глума.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.764
Поени од реакции
5.052
:icon_neut Го забораив Тепачкиот клуб :kesa: секоја чест таму за глумата на Пит

На крај краева и двајцата се добри .. и тоа шо викаш кој каква глума повеќе преферира ... ама да си признаеме Том Круз е гс за овие .. :tapp:

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
За Бред Пит ми е најкриво, мислам дека е подобар од 90% од холивудските морони кој што безпотребно ги величат (Том Круз-кој освен две три добро одиграни улоги другото му е живо ѓубре ако се земе во предвид во кој ранг го ставаат). Но времето покажа дека се работи за првокласен глумец, а добриот изглед како што кажа само додава на оганот на љубомора....е јебига нека му се фатат за мандалото, ем е згоден е е талентиран, ем е паметен, и што е најдобро многу кул човек е :)
Бред Пит дефинитивно е во холивудската елита, веднаш до најголемите актери денеска (некој втор ешалон, да го наречам). Проблемот е што според мене Бред Пит својте најдобри улоги ги нема изиграно во неговите најпознати филмови (Inglourious Basterds, The Curious Case of Benjamin Button, Mr. & Mrs. Smith, Troy, Ocean's Eleven, Fight Club итн...), туку во помалку познатите и не-бомбастични наслови. Ми се допаѓа емоцијата пренесена во Babel, Извонредно одглуми лудило и екцентричност во Twelve Monkeys, шармантно го одигра “клошарот“ во Snatch, и неверојатно знае да насмее неговиот лик во Burn After Reading со наивноста и простодушноста!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
:icon_neut Го забораив Тепачкиот клуб :kesa: секоја чест таму за глумата на Пит

На крај краева и двајцата се добри .. и тоа шо викаш кој каква глума повеќе преферира ... ама да си признаеме Том Круз е гс за овие .. :tapp:
Да, со исклучок на Магнолиа и Џери Мегвајр. Во овие 2 филма како да не е он. Тотално се надмина себеси..

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.764
Поени од реакции
5.052
Да, со исклучок на Магнолиа и Џери Мегвајр. Во овие 2 филма како да не е он. Тотално се надмина себеси..
А колку сакав да го бидне во Eyes Wide Shut иста година со Магнолиа искочи , толку време го снимаа филмот и пак неговата глума многу штрчи некако таму.

во Rain Man исто така ми се допадна глумата.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
А колку сакав да го бидне во Eyes Wide Shut иста година со Магнолиа искочи , толку време го снимаа филмот и пак неговата глума многу штрчи некако таму.

во Rain Man исто така ми се допадна глумата.
Yea, освем тие 3 незнам дали има снимено нешто друго солидно, Мајнорити Рипорт го усра тотално. Иначе Eyes Wide Shut, ми е еден од најомилените филмови, иако Том Курз е слаб во него. Сакам различност несекојдневие и контраверзни - twisted, филмови со прекрасна фотографија/кадри.

Z

zmej gorjanin

Гостин

Не заебавај има Бред Пит и добри улоги, маестрално глуми badass ко Тајлер Дрден у Фајт Клаб, има и други добри улоги како во Seven и Интервју со вампирот, тоа што глумел во покомерцијални филмови кои и не се многу глумачки захтевни не значи и дека е лош глумец. Не викам дека Ди Каприо е лош, само ќе кажам дека Ди Каприо е глумец кој можеби од сите холивудски актери ги има добиено најдобрите улоги со кои би се прославил секој просечен актер, само види му ја листата на филмови позади него. На крај краева, еден глумец го прават славен филмовите кои стојат позади него, а не добрата глума, типичен пример е да речеме Вил Смит за кој не знам дали и некој тука би се согласил дека е актер, и сите го памтат по филмови од типот на Индепенденс Деј, Ај робот, Хенкок или пак Ај ем леџенд, ама факт е дека човекот изглуми маестрално во Да прсјут оф хепинес а тој филм и ретко кој го спомнува денес.

Kajgana Shop

На врв Bottom