Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Буквално се ваљав на 2 сцени, кога го кршеа фотокопирот/факсот/принтерот што и да беше и кога главниов лик го замислуваше шефот како ја кова Анистон :))
Yeah, I'm gonna go ahead and need those T.P.S. reports mmkay :D:D:D hahahahaha
мислам дека баш по таа сцена со копирот е напознат филмот, и песницата уз неа е јака :D

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Поима неам дали сте читнале, ама ај пак да пишам. Значи се спрема филмот за Хичкок Alfred Hitchcock and the Making of Psycho кој ќе се фокусира на обидите на Хичкок да обезбеди финансии за легендарниот филм, со додатен акцент на односот со неговата жена Alme Ravil. Филмот ќе биде заоснован на документарниот роман на Стивен Ребел. Поставата на филмот е све ол старс. Ентони Хопкинс :cuc:како Хичкок, Хелен Мирен како неговата жена, Саша Герваси е режисер ( автор на документарецот Anvil! The Story of Anvil) и Џон Меклефин како сценарист ( Black Swan ви текнува нели).
Јас лично одвај го чекам, шо ради Хичкок уше повеќе ради Хопкинс кој мислам дека ќе биде маестрален ( како и секогаш).

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Ремек-дело. Преубав филм. Приказна за пријателството и љубовта. Во првата половина од филмот дејството се одвива во Италија нешто после втората светска војна. Го имаме малиот Салваторе(Тото) чив татко сеуште се нема вратенo од војната и живее со својата мајка и мала сестра. Тото се спријателува со Алфредо кој работи како прожектонист во локалното кино и го поминуваат своето време најчесто тука, кај прожекторот. Тото е палав, непослушен, го внесува во неволји Алфредо но и покрај се нивното пријателство е најчисто, најискрено и нераскинливо.​
Филмов е многу реален, на некој начин едноставен и лесно допира до гледачот. Има доста тажни моменти.​
Алфредо е интересен лик. Делува на глуп човек, кој нема завршено школо но има некои јаки, сопствени сфаќања(и покрај честите цитати кои ќе ги користи од други филмови) и филозофии за животот кои на повеќето луѓе би им биле чудни. Ќе му раскаже една многу интересна љубовна приказна на Тото со бесмислен крај, која Tото на некој начин ќе ја искористи во својот живот.​
Во втората половина од филмот,
Тото е средношколец и се заљубува во Елена. Алфредо не е баш најрадосен поради ова и има некое песимистичко мислење.
Не можам више да ви го раскажувам. Ако не сте го гледале, и сте љубители на јаки драми, моментално download.​
Значи ќе побарам од админите филмов да биде предуслов за пишување на Филм и ТВ. Постирање само после рецензија :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.736
komsivka:
http://www.imdb.com/media/rm573873408/tt0426550
mozed a mi go snimis filmot

jas
ne mozam da go najdam nigde na internet :S
ne e mnogu popularen izglea

komsivka
pa go ima
na inter

jas
kade?

komsivka
p ti puztiv link

jas
da ama toj link e samo za informacii na filmot
a za da go simnes da go gleas, ne moze
:)
mislam moze negde go ima, ama jas ne mozam da go najdam

komsivka
aj dojdi od kaj mene da go pobarame

jas
pa a tamu go baram a tuka isto e, go nema

komsivka
i sega

ПОМОШШШШШШШШШШШШШШШШ што да одговорам на последново??????
:D на пајрат беј само 2 сида никад нема да го симне
на warez bb само 2 линка од megaupload нема да знае да го направи пошо е во делови..

целта на ова е да се избегне моето одење во комшии

p.s. иначе МНОГУ ЈАК филм намерачила. bottom 250 FTW
неќете да знaете колку години има :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
на warez bb само 2 линка од megaupload нема да знае да го направи пошо е во делови..

неќете да занете колку години има :D
Дај и некој филм со Ештон Качер и мами ја дека е јак исто ќе ти се фати.
Ќе те прашав зошто не сакаш да одиш во комшии ама последната реченица ме замисли...

А да споменам погоре за сликата од 9gag, The Beach со Леонардо Ди Каприо е еден од најлошите филмови кои сум ги гледал во животов.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Не и сеште излезен, ке излезит во 2015 кога ти ке порасниш, па тогаш ке го гледаме
--- надополнето: 14 декември 2011 во 17:54 ---
Значи кажете ми филм кај кој крајот се сваќа поентата
Shutter Islan и The others според мене се најдобрите што ги имам гледано од содржината која ја бараш ако ти треба информаци околу филмовите слободно кажи

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Не и сеште излезен, ке излезит во 2015 кога ти ке порасниш, па тогаш ке го гледаме
--- надополнето: 14 декември 2011 во 17:54 ---

Shutter Islan и The others според мене се најдобрите што ги имам гледано од содржината која ја бараш ако ти треба информаци околу филмовите слободно кажи
Да да и двата филма се одлични али овој вториов е со морничав крај, многу интересен.
Иначе од мене препорака ти е, Limitless, The Secret Windows, Inception и то ;)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
komsivka:
http://www.imdb.com/media/rm573873408/tt0426550
mozed a mi go snimis filmot

jas
ne mozam da go najdam nigde na internet :S
ne e mnogu popularen izglea

komsivka
pa go ima
na inter

jas
kade?

komsivka
p ti puztiv link

jas
da ama toj link e samo za informacii na filmot
a za da go simnes da go gleas, ne moze
:)
mislam moze negde go ima, ama jas ne mozam da go najdam

komsivka
aj dojdi od kaj mene da go pobarame

jas
pa a tamu go baram a tuka isto e, go nema

komsivka
i sega

неќете да знaете колку години има :D
Иди кај неа да го побарате!
Глуп. :)
--- надополнето: 14 декември 2011 во 18:26 ---
Saka da te ebe be, alooo :)
Пак ја усра со никот, а?
--- надополнето: 14 декември 2011 во 18:27 ---
Значи кажете ми филм кај кој крајот се сваќа поентата
Sixth Sense сине...

Kajgana Shop