Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.108
Поени од реакции
9.049
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.700
Поени од реакции
36.529
Сега знаеш дека нема да го догледаш до крај кога ќе ти се појави лого на Netflix.
Јас таквите не ги ни гледам.

Не, озбилно, сега кога го напиша ова баш помислив кои Netflix филмови сум ги гледал и само на Roma ми текна. Баш ќе барам сега дали има некоја LB листа со сите Netflix originals.
Автоматски споено мислење:

EDIT: Најдов, дури 56 сум гледал :pos: , но од нив дури 28 сум ги оценил со оценка помала од 6.

Ама имам и 2 десетки: Marriage Story и Pinocchio.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.602
Поени од реакции
42.121
Штом народов е опседнат со Нетфликс очигледно е дека интелигенцијава на луѓево иде у минус веќе. Тоа е како некој да те рани со години со помија и да викаш супер е. Нема боље.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.429
Поени од реакции
3.500
1719419140198.png
Очекував дека имам повеќе, ама грешка сум бил, само сум ги забележал.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.778
Поени од реакции
11.622
И мене баш ме интересираше и отворив летер да видам колку филма сум гледал од Нетфликс и очекувано имам малце филмови гледано со оглед на тоа какво мислење имам за сектава. Имам гледано само 6 филма и тоа:

-The Killer и Mank ради Дејвид Финчер;
-I'm thinking of ending things ради Чарли Кауфман;
-El Camino ради Breaking Bad;
-францускиот Athena кој го начекав на тв пред неколку години, почна интересно, ама после тоа беше мех;
-Don't Look Up ради хајпот, но беше тотално разочарување затоа што филмот иако имаше интересна идеја за жал набрзо се претвори во политичка пропаганда.

Значи сите филмови што сум ги гледал од нетфликс кои и онака се во мал број биле поради други причини само случајно се погодиле да се во нивна продукција. Се уште сметам дека се број еден непријател на филмската уметност, дека нивните филмови/серии се чисто срање со woke пропаганда и се надевам дека во иднина луѓето ќе престануваат со преплата на оваа платформа.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.700
Поени од реакции
36.529
Ама која листа ја гледате, оваа ли?

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.429
Поени од реакции
3.500
Ама која листа ја гледате, оваа ли?

Јас да.

И мене баш ме интересираше и отворив летер да видам колку филма сум гледал од Нетфликс и очекувано имам малце филмови гледано со оглед на тоа какво мислење имам за сектава. Имам гледано само 6 филма и тоа:

-The Killer и Mank ради Дејвид Финчер;
-I'm thinking of ending things ради Чарли Кауфман;
-El Camino ради Breaking Bad;
-францускиот Athena кој го начекав на тв пред неколку години, почна интересно, ама после тоа беше мех;
-Don't Look Up ради хајпот, но беше тотално разочарување затоа што филмот иако имаше интересна идеја за жал набрзо се претвори во политичка пропаганда.

Значи сите филмови што сум ги гледал од нетфликс кои и онака се во мал број биле поради други причини само случајно се погодиле да се во нивна продукција. Се уште сметам дека се број еден непријател на филмската уметност, дека нивните филмови/серии се чисто срање со woke пропаганда и се надевам дека во иднина луѓето ќе престануваат со преплата на оваа платформа.
И мене ми се сите заради глумци или режисер гледани, освен овој лав хард, што не знам зашто и како го имам гледано. Памтам, ми беше страв кога го гледав Ирецот да не станал воук Скорсезе, иако не ми се веруваше.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.778
Поени од реакции
11.622
Ме интересира каков впечаток ти остави овој? Романот е единствената книга што ја читав стоејќи од што бев напнат.
Чуден и бизарен, како филм на Дејвид Линч со алтернативна реалност. На моменти ми беше интересен, имаше добри дијалози, на моменти ми беше напорен и досаден.
Севкупно впечатокот ми е онака седмица би рекол, не би го ставил на исто рамниште со Synecdoche, New York кој ми беше ремек дело или Being John Malkovich, ама ако го почитуваш Кауфман може треба да му дадеш шанса на филмов.

Од коментарите што ги прочитав на интернет на повеќето им е hit or miss, или многу го сакаат или многу го мразат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.982
Поени од реакции
83.342
Конечно, заврши снимањето на Снежана и седумте џуџиња.

Одисеја која ќе му доннесе нови губитоци на Дизни. А што друго? Профит?

:lolzz:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.439
Поени од реакции
87.127
FB_IMG_1720711700666.jpg

R.I.P :( Синоќа се даваше The Shining на филмскиве канали, еден од оние филмови кои можеш да ги гледаш постојано без да ти здосади. Глумата на Шели и Џек е ненадминлива... Општо познато е дека после снимањето на овој филм, почнува психички да попушта, до толку се верува дека Кјубрик ја исцрпил.

Kajgana Shop

На врв Bottom