A ja da prasam neso
Dali ima nekoja sansa da se napravi proteza koja nema da ti ja faka cela vilica tuku samo da se zacvrsti na delot od zabite kaj sto ti e potrebna.Jas na primer,na gornata vilica site zabi mi se pravi,ama ima eden malce mi zabeguva..i sakam da go ispravam,i ako postoi ,kolku ke kosta? Nekako ne mi se dava 300 evra :S sto ke fati cela vilica uf :S
Dajte predlozi..
Да може да се стави,меѓутоа,стара си веќе за тоа:smir:,тоа требало отприлика најкасно 2 години,мислам, од кога ќе ти никнат трајните заби.А фиксна протеза сегде различно чини,јас на двете вилици ставив за 300 евра,во Скопје е поскапо,ама ако ја ставиш во некој друг град поефтино ќе те чини,е сега за прегледи ќе си идеш на државна.И не мора да значи дека ако ти се прави забите горе,дека и доле нема да носиш,и јас така си мислев,ама за правилно функционирање на вилицата обично и доле ставаат,кај секој различно,зависи дали имаш птичја насмевка
.Како и да е со здравјето на забите не си играј,и стави фиксна на време,да не си направиш проблем ко мојот да ти крварат гингивите,а верувај не изгледа грдо,после ќе имаш холивудска насмевка:smir: