:pos2:
Кома, патос, парализиран од смеење.Поен за ова.:pos2:
И уште да напишеш тука дека уште оди со типот, односно се уште е во врска е тогаш.....
Немав време да го допишам остатокот од муабетот.
Да, уште одат.
Ова ми го кажа пред некои два-три месеци, кога ни јас немав ФејсБук. Во тој момент се почувствував како идиот, како асоцијализиран идиот кој не е дел од светската сензација, како да живееме во посебен свет. Типката ме гледа и ми вика "леле Ана, ама те молам, кажи ми што мислиш, те молам кажи твое мислење за тоа кого повеќе сака, мене или кучето и зашто тоа му го има пишано на неговиот профил". Не ми се веруваше! Мислам, океј е девојчето, ќе го тргнам на страна фактот што е шмизла и што интелигенцијата не и е посилната страна, ама другарка ми е, ми се има најдено многу пати.
Просто не ми се веруваше за тоа како е можно некој такво прашање да ми постави некој. Значи, девојчето раскинуваше и се смируваше со дечко и преку статуси на ФејсБук! А за него па да не зборам, не го знам лично, ама кога бил способен да му изразува љубов на сопственото куче на профилот на ФејсБук кој сам го има отворено, повеќе од јасно ми е што човек може да биде.
И како да и одговорам на прашањето, освен со подеднаков одговор - петте креативни начини за да дознае дали ја сака:
под еден: прашај го
под два: начукај го и прашај го
под три: дај му да дува и прашај го
под четири: начукај го и дај му да дува и прашај го дали го сака кучето повече од тебе
под пет: прашај го!
На многу луѓе, не само врската, туку и животот им зависи од статуси на ФејсБук и глупави квизови. Уште летоска донесов една констатација: нема кафич во кој пиеш кафе и не слушаш барем еднаш муабет за ФејсБук на соседната маса.