Феминизам!

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Феминистки = збир на исфрустрирани девојки/жени кои не знаат да си го подредат животот со мисла дека даденото им е секогаш малку, па ја бараат кривицата во спротивниот пол. На денешно време барем секој може своите способности да си ги истакне до максимум, нормално ако ги има.

Се на се, чкарт роба со скапи парфеми.

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Јас не ги окривувам феминисткиве. Па има толку многу исфрустрирани луѓе, кои сакаат нешто повеќе од животот, од мене, од тебе. Секој сака подобро за себе, тоа не е никакво зло. Ама овие групно го демонстрираат тоа.

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
дали феминизмот е лошо сфатен , не ми е јасно ....а не ми е јасно ни што претставува. Дали е тоа , кога жените навистина се борат на вистинско место , кога навистина нивниот род е дискриминиран , (тоа некаде во муслиманските земји)
или пак бараат леб преку погача.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
мислам дека се правец некој кој се бори за правата на жените...:eek:lee:

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
Феминизмот навлезе во човечкото обштество како лисица во кокошарник,- многу кокошки се раскрекаа, а и некои млади петли, некои беа и фатени од лисицата. Само мудрите стари кокошки останаа блиску до своите петли.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Феминизмот навлезе во човечкото обштество како лисица во кокошарник,- многу кокошки се раскрекаа, а и некои млади петли, некои беа и фатени од лисицата. Само мудрите стари кокошки останаа блиску до своите петли.
Страшен интелект! Каква компарација! Луѓето како тебе му се потребни на оБштеството, а не тоа кокошките што крекаат (кокошки крекаат?)!

Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
481
Феминизмот е глумење на борба за еднаквост мегу половите, ама во суштина е желба за доминација исто како и шовинизмот!Дополнително ги оптоварува и комплицира односите мегу половите кои и без тоа се оптоварени од материјализмот.

Член од
21 јануари 2014
Мислења
210
Поени од реакции
444
Ако мислите дека феминизмот е борба за еднаквост помеѓу мажот и жената тогаш што сте се раскрекале?
Еднакви сме и точка,нема фазла муабети.

Феминистките се жени кои бараат преку леб-погача. Жени кои се борат да биде жената над мажот (едносмислена реченица :гик:). Не ги поддржувам ниту јас но мислам дека не би требало да ги плукате до толку затоа што it's obvious дека тоа е само едно движење кое нема да стигне до својата цел, а не би ни требало.

Феминистките нема смисла да бараат рамноправност, веќе имаат (имаме).

И fyi феминизам = шовинизам така да shut up.

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Јас пак не сакам да бидам еднаква со него т.е. мојата посилна половина. На него му ги оставам потешките работи а јас се чувам за пофините. :D

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Има ли феминистки на форумов да објаснат за што точно се залагаат?

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Не се сметам дека сум феминистка, но јас лично се залагам за еднакви права и обврски помеѓу мажите и жените.

Л

Лигеја

Гостин
Феминизмот не постои денес како движење а со тоа и линеарно не постојат феминистки.Постојат само девојки/жени со мустаќи што ги мрзи да се депилираат(шо е океј и мене ме мрзи некогаш),принцези на тато со парола (тато,мојот херој оти вози Харли кој ја учи да го тепа дечко и да не го тепа он),покварени интелектуалки што цело време читаат книги и мрчат како јас на пример и исто така постојат девојки на кои им е досадно.Освен на тие во Судан,Сомалија,Иран,Ирак итн. они по цел ден дискутираат што е феминизам.[DOUBLEPOST=1394353485][/DOUBLEPOST]
Ми фалеа македонските приказни.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom