Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Феминистки = збир на исфрустрирани девојки/жени кои не знаат да си го подредат животот со мисла дека даденото им е секогаш малку, па ја бараат кривицата во спротивниот пол. На денешно време барем секој може своите способности да си ги истакне до максимум, нормално ако ги има.

Се на се, чкарт роба со скапи парфеми.

Јас не ги окривувам феминисткиве. Па има толку многу исфрустрирани луѓе, кои сакаат нешто повеќе од животот, од мене, од тебе. Секој сака подобро за себе, тоа не е никакво зло. Ама овие групно го демонстрираат тоа.

дали феминизмот е лошо сфатен , не ми е јасно ....а не ми е јасно ни што претставува. Дали е тоа , кога жените навистина се борат на вистинско место , кога навистина нивниот род е дискриминиран , (тоа некаде во муслиманските земји)
или пак бараат леб преку погача.

мислам дека се правец некој кој се бори за правата на жените...:olee:

1620935_554266478013550_1480709926_n.jpg

Феминизмот навлезе во човечкото обштество како лисица во кокошарник,- многу кокошки се раскрекаа, а и некои млади петли, некои беа и фатени од лисицата. Само мудрите стари кокошки останаа блиску до своите петли.

Феминизмот навлезе во човечкото обштество како лисица во кокошарник,- многу кокошки се раскрекаа, а и некои млади петли, некои беа и фатени од лисицата. Само мудрите стари кокошки останаа блиску до своите петли.
Страшен интелект! Каква компарација! Луѓето како тебе му се потребни на оБштеството, а не тоа кокошките што крекаат (кокошки крекаат?)!

Феминизмот е глумење на борба за еднаквост мегу половите, ама во суштина е желба за доминација исто како и шовинизмот!Дополнително ги оптоварува и комплицира односите мегу половите кои и без тоа се оптоварени од материјализмот.

Ако мислите дека феминизмот е борба за еднаквост помеѓу мажот и жената тогаш што сте се раскрекале?
Еднакви сме и точка,нема фазла муабети.

Феминистките се жени кои бараат преку леб-погача. Жени кои се борат да биде жената над мажот (едносмислена реченица :гик:). Не ги поддржувам ниту јас но мислам дека не би требало да ги плукате до толку затоа што it's obvious дека тоа е само едно движење кое нема да стигне до својата цел, а не би ни требало.

Феминистките нема смисла да бараат рамноправност, веќе имаат (имаме).

И fyi феминизам = шовинизам така да shut up.

Јас пак не сакам да бидам еднаква со него т.е. мојата посилна половина. На него му ги оставам потешките работи а јас се чувам за пофините. :D

Има ли феминистки на форумов да објаснат за што точно се залагаат?

Феминизмот не постои денес како движење а со тоа и линеарно не постојат феминистки.Постојат само девојки/жени со мустаќи што ги мрзи да се депилираат(шо е океј и мене ме мрзи некогаш),принцези на тато со парола (тато,мојот херој оти вози Харли кој ја учи да го тепа дечко и да не го тепа он),покварени интелектуалки што цело време читаат книги и мрчат како јас на пример и исто така постојат девојки на кои им е досадно.Освен на тие во Судан,Сомалија,Иран,Ирак итн. они по цел ден дискутираат што е феминизам.[DOUBLEPOST=1394353485][/DOUBLEPOST]
Ми фалеа македонските приказни.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom