Феминизам!

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.279
Поени од реакции
7.627
не се става акцентот само на мажите, тука се "сопнувате" и затоа се чувствувате генерално нападнати.
Епа така напиша членката, само за жените. После 10тина постови, сеуште не прочитав дека мојата забелешка била на место.

Причина ќе се најде, а дали треба да се дига рака, секако дека не треба. Согласна си и зашто не?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.732
Поени од реакции
8.741
Епа така напиша членката, само за жените. После 10тина постови, сеуште не прочитав дека мојата забелешка била на место.

Причина ќе се најде, а дали треба да се дига рака, секако дека не треба. Согласна си и зашто не?
Абе причина може да ми биде секое однесување нечие за да го нападнам. Тоа не значи дека треба да го нападнам. Ајде да вергламе до 101...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.821
Поени од реакции
23.163
Не општествени, туку од партнерот што се. Тој може има многу поразлични од општо прифатените.

Можеби ти многу го сакаш, но тој знае да ти ја шлапне една во зависност од моментот, ти нешто без размислување, без самоконтрола си направила, а ти нели си викаш нема причина и збунета. Да си знаела дека сепак се работи за живо суштество, иако нели е маж, треба колку толку да внимаваш да не предизвикаш емоција да те шлапне.
Mnogu go tupite be.
Ne so slapkanje, kakvo slapkanje, tuka mnogu gresat ljugeto. Toa vo koren se seci odma. Direk aperkat ke i stegnis.
Sigurno ke prasas zosto aperkat .
Shamar e napad i navreda. Boks e samo napad. Polesno ke si pominis ;) . Toa kako prvo a i ne tolku bitno.
Ako vekje resi da te prijavi, barem da ima zosto, glupo e za shamar da ti idi policija na vrata, i da se vleckate po stanici, sudoj, vtoro i spored mene mnogu po bitno, sledniot pat ako ima sleden pat ke podrazmisli dva pati dali ke glumi besni glisti oti sepak aperkat si e aperkat, slapkanje si e slapkanje , a site znaeme deka stravot lozje cuva :toe:. I vo 99.9999 % od slucaite ke ima sleden pat, ostaj tuka gospozite prikazni so kazvat.
Ako taa kriza ja pomini vrskata, verojatnosta da si doziveat dlaboka starost bez mnogu turbulencii i glumenje ludilo e mnogu golema.
Ako prodolzi da glumi ludilo, batali toa, ne ti treba takvo sranje vkukji, drug neka mu go beri gajleto, djabe kjotek, ne pomaga toa, na ckart proizvod si naletal.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.732
Поени од реакции
8.741
Слушајте го Владе, како човек со плодно искуство во брачни и вонбрачни води, плус докторска дисертација "Ливадарки", плус плодни научни сознанија и придонеси во полето на "Мониторинг на комшики", со гаранција ќе ви успее само да умрете како инцел. (y) Тоа е подобрата опција, полошата е во зандана.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.279
Поени од реакции
7.627
Абе причина може да ми биде секое однесување нечие за да го нападнам. Тоа не значи дека треба да го нападнам. Ајде да вергламе до 101...
Тоа веќе го констатиравме, различни луѓе, различни сфаќања, гледишта, но сепак луѓе сме, па ќе се најдат причини.
Не значи за тебе дека треба да го нападнеш, ама до кога само од твоја гледна точка ќе пишуваш, кога сама напиша дека постојат ужасни жени. Ужасните жени зашто се ужасни.... Сигурно поради нивниот карактер, нивното однесување. Од такви жени нели е сосема нормално да очекуваш дека ќе направат нешто што ќе биде легитимна причина да добие шамар?

Ako prodolzi da glumi ludilo, batali toa, ne ti treba takvo sranje vkukji, drug neka mu go beri gajleto, djabe kjotek, ne pomaga toa, na ckart proizvod si naletal.
И за ова претходно сме согласни и со @Goyathlayyy и со женските членови.
Ама ете некои не сакаат да се остават, па доаѓа до секакви ситуации.
Не за џабе е онаа, животот пишува романи.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.032
Поени од реакции
2.463
Мислам дека сфаќаш која е поентата зашто не може женскиве да кажуваат нема причина, а и ти
Ne kazav takvo neshto bafric, pricina sekogash ima za se. Aj poshto sarkazmot seriozno mi go razbirash kje probam so ednostaven realen primer hipoteticki. Profesor po istorija kaj kjerka mi ide i i vrzuva shamar oti mu puknal filmot oti dva pati gi opomenal deka muabetat so drugarkite. Dali imal pricina sho mu puknal filmot? Da. Dali trebalo da i zalepi shamar? Ne samo sho ne smeel, pokraj to sho kje si ima seriozen problem so mene, tatkoto na razmuabetenata princeza, taj nema da smee nikade povekje da raboti. Oti nema kontrola nad sebe. Ti mi vikash deka kjerka mi e kriva, ja vikam da, ne trebalo da muabeti no ne smeel ovaj da digne raka, ima drugi metodi.

Inaku ubo se razbirame, ima sekakvi tacki nadvor i decata treba da se spremni da navigiraat vo novata dzungla, a i bogami da se spremni da se odbranat od sekakvi tacki. Mnogu se za moj ukus naivni nekoi nov bran femi ubeduvanja deka treba da se ima sloboda da se izrazat... sheta devojce na 14 godini so trtkite nadvor golo stomace shminka provokativna a posle se cudime oti ima siluvanje... ne ja obvinuvam zrtvata AMA naivno e da ne se ima svesnost deka u dzunglata ima i predatori na koi im izgledash.. vkusno. Po mene novite feministki najmnogu na devojcinjata treba da rabotat i majkite sho bez problem gi pushtile takvi nadvor. Kaj e tatkoto ja odma prashuvam....

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.821
Поени од реакции
23.163
Слушајте го Владе, како човек со плодно искуство во брачни и вонбрачни води, плус докторска дисертација "Ливадарки", плус плодни научни сознанија и придонеси во полето на "Мониторинг на комшики", со гаранција ќе ви успее само да умрете како инцел. (y) Тоа е подобрата опција, полошата е во зандана.
E ne tebe ke te slusaat posto mnogu uspesna si na ljuboven plan, do tolku so pocna po psihijatri da se vleckas. Uspesna prikazna, nema zbor tuka (y)

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.032
Поени од реакции
2.463
Vlade mi e ljut inaku sho nie novite moderni tatkovci gi nosime devojcinjava na kik boks ...

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.279
Поени од реакции
7.627
Aj poshto sarkazmot seriozno mi go razbirash kje probam so ednostaven realen primer hipoteticki. Profesor po istorija kaj kjerka mi ide i i vrzuva shamar oti mu puknal filmot oti dva pati gi opomenal deka muabetat so drugarkite. Dali imal pricina sho mu puknal filmot? Da. Dali trebalo da i zalepi shamar? Ne samo sho ne smeel, pokraj to sho kje si ima seriozen problem so mene, tatkoto na razmuabetenata princeza, taj nema da smee nikade povekje da raboti. Oti nema kontrola nad sebe. Ti mi vikash deka kjerka mi e kriva, ja vikam da, ne trebalo da muabeti no ne smeel ovaj da digne raka, ima drugi metodi
Епа не го приметив сарказмот. Примеров пак не ти е место. Збориш за деца.
Ама ај и за деца. Порано покрај наставниците кои физички ги казнувале децата, се случувало и некои комшии, па родителите откако ќе разберат каква беља направило детето и тие ќотек ќе му удреле или ќе му кажеле на детето заслужено си добило ќотекот и народот помирен беше. Сега каква е состојбата.... Веќе даде одговор, пола популација не ја бивало. Кај некои случаеви, изреката ќотекот е од рајот, баш одговара.

novite moderni tatkovci gi nosime devojcinjava na kik boks ...
Оти ја носиш, нели нема причина никој на никого да не дигне рака.
И зашто плаќаш за кик бокс, дај и нека копа или нека менува гуми, пак ќе биде цврста, ем корисни вештини.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.821
Поени од реакции
23.163
Vidi kaznata kako kazna ima efekt ako se plasis da ja dobies. Ako ne se plasis od nejze togas koja e poentata na istata. Prvenstvena namena na kaznata e prevenitva, strav da ja dobies.
Ili ajde vaka, nastrana zeni, mazi, deca. Kako ke sprecis ti nekoj da ludva so 200 km/h niz naseleno mesto ako kaznata za toa e ajde kolku edna limenka pivo. Ke se krstime vo domasna kultura i vospitanje ? Ali koga ke znaes deka ke ti letni vozackata, ke platis debela kazna , a mozi i ke zaglavis vo zatvor, e togas malce ke podrazmislis dali ke vozis so 50 ili so 200.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.732
Поени од реакции
8.741
Тоа веќе го констатиравме, различни луѓе, различни сфаќања, гледишта, но сепак луѓе сме, па ќе се најдат причини.
Не значи за тебе дека треба да го нападнеш, ама до кога само од твоја гледна точка ќе пишуваш, кога сама напиша дека постојат ужасни жени. Ужасните жени зашто се ужасни.... Сигурно поради нивниот карактер, нивното однесување. Од такви жени нели е сосема нормално да очекуваш дека ќе направат нешто што ќе биде легитимна причина да добие шамар?

Ништо не е легитимна причина за шамар...
I rest the case, стварно.

И дај бе, одамна научивме да мењаме гуми, да носиме кола на мајстор, да провериме и дотуриме уље... мислам "вештиниве".

И сијалица знаеме да смениме, и шокантно - мебел да преместиме и склопиме.

Знам, неверојатно е, напиј се вода да си дојдеш на себе.
Автоматски споено мислење:

E ne tebe ke te slusaat posto mnogu uspesna si na ljuboven plan, do tolku so pocna po psihijatri da se vleckas. Uspesna prikazna, nema zbor tuka (y)
Боље јас на психијатри, него ти без дијагноза и надзор Владе...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.821
Поени од реакции
23.163
Ама ај и за деца. Порано покрај наставниците кои физички ги казнувале децата, се случувало и некои комшии, па родителите откако ќе разберат каква беља направило детето и тие ќотек ќе му удреле или ќе му кажеле на детето заслужено си добило ќотекот и народот помирен беше. Сега каква е состојбата.... Веќе даде одговор, пола популација не ја бивало. Кај некои случаеви, изреката ќотекот е од рајот, баш одговара.

И зашто плаќаш за кик бокс, дај и нека копа или нека менува гуми, пак ќе биде цврста, ем корисни вештини.
Izgleda misli ke se boksovaat so deckoto :pos:

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.032
Поени од реакции
2.463
Bafra ne znam sho da ti kazam na ova sem.. nie ne rabotime na kjotek, kaj tebe imash sloboda da si dozvoluvash da ti go mavaat deteto. Ja ne. za ova mozeme u druga tema za deca.

Povrshno.
Do sega kje skontashe ako sakashe deka nema dovolno jaka pricina kaj kulturni lugje, vo dzunglata nadvor ima sekakvi tacki, mora da znae da se tepa pokraj to sho kje vozi kola i menja gumi. Moli se tamo da ne naleta na sin ti :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.821
Поени од реакции
23.163
Боље јас на психијатри, него ти без дијагноза и надзор Владе...
Si pomislila deka mozi nemam dijagnoza :cautious:
Ne site se drasnati i imaat potreba od psihijatri, povekjeto sme onaka Ok.
A za nadzor, pravam sistematski ednas godisno, dosta e si vikam. Ke me seteja ako mi falese nesto, ne mislis ti taka ?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.732
Поени од реакции
8.741
Si pomislila deka mozi nemam dijagnoza :cautious:
Ne site se drasnati i imaat potreba od psihijatri, povekjeto sme onaka Ok.
A za nadzor, pravam sistematski ednas godisno, dosta e si vikam. Ke me seteja ako mi falese nesto, ne mislis ti taka ?
Не мислам, психолошка проценка на личност не се прави на систематски.
Автоматски споено мислење:

@Goyathlayyy таман ти е темата за тепање деца.
Тепаните деца стануваат тепачи и жртви, кои после и да не се тепаат меѓу себе, си ги тепаат децата, и така во круг.

Ќерките од татковците учат што е маж, ако е таткото копито што ја тепа и вреѓа мајка и' па и неа, самата утре ќе најде такво копито и кругот продолжува.

Kajgana Shop

На врв Bottom