A
AnFem
Гостин
Имал некој искуство со фарби за екстремно осветлување на косата? Сакам од црна до жолткастка, бела... небитно, само да ја осветлам.
тешко...треба само да ја гориш косата со хидогенини....ќе ја напрраиш пепел косатаИмал некој искуство со фарби за екстремно осветлување на косата? Сакам од црна до жолткастка, бела... небитно, само да ја осветлам.
К'на. Ем долго стои, ем ја јакнее косатаДа не знае некој како да ја задржам подолго црвената боја на косата и каква фарба да употребувам? Два пати правев прамени само, следен пат планирам да ја исфарбам цела коса, но приметувам дека на секое миење паѓа бојата... Некоја идеја?
Незнам колку е добра логикава, али пробај....... исфарбај се скроз светла плава, а потоа исфарбај се црвена...... мислам дека ќе добиеш боја слична на овааСакам ваква боја да постигнам:
Прегледај го приврзокот 81480 Прегледај го приврзокот 81481
Ми рекоа да побарам магента прелив по парфимерииве ама кога прашувам сите збунето ме гледаат. Има ли некој совет или идеја?!?
Мене веќе делумно ми е црвена, претходно си беше мојата природна боја, кафена - чоколадна, и ставив бордо, но некако многу брзо паѓа бојава. Сега сакам цела да ја направам црвена, но ако треба да се фарбам на секои две недели некако не ме фаќа око. Идеја некоја?Да ви даде напатена душа одговори на горе наведените прашања.
1. Ако планираш од црна да ја направиш плава или бела, земи си деколорант ( во случај да ти е црната боја фарбана,а не природна), деколорантот не ја оштетува косата толку многу како бланшот и после ти препорачувам да земеш гарниер белата ( заборавив број). Јас се правев од црна плава со бланш и коса метла наспроти другарка ми која праба со деколорант.
2. За подолго црвена коса, земи од најновите гарниер колор не знам како беа понатаму 6.66 мислам и стави и еволушн ред бастер, пола гарниер и пола бастер-от и 6% хидроген или земи ја ставбери ред од сеа колор, ги има во голден роуз во трговски, таа фарба навистина многу малку се одмива.
3. Кната тешко се измива, па така не се препорачува на оние кои што сакаат да менуваат бои често.
4. Ако на бланширана коса и стави светло црвена за да и испадне таква магента боја (?), нема да и испадне таква, туку ќе и биде светло портокалова која е ептен гнасна :< И јас пробав еднаш таква и се шетав 4 метри подалеку од другарките пошо им беше срам да ме видат со нив. Чаре кај фризер само за таква фарба, за жал ние тука немаме маник паник. :/
Ја решив пак да се правам „чешит“
сакам вакво нешто
или вакво
само ме интересира некој добар фризер, зошто мојата фризерка не ми ја прави вака интензивна црвена, зошто ми е цела црна.
Ај дајте ми совет за добар фризер во Скопје.
Нема да успее само со фарба, мора бланш. Последниот пат ставав црвен бланш, ама многу лесно паѓа (па портокалова сум после). И тоа имав ставано црвен бланш на шишките и позади на тилот. Шишките убаво фатија, ама позади ми беше темно црвена накај црна. Имаше сјај само на сонце кога ќе излезам.Не знам за фризер, али направија со фарбава,
стварно добро излегува.
Ја еднаш си ги напраив кркмите со ваква, и ми беа џиш црвени.
Нема да успее само со фарба, мора бланш. Последниот пат ставав црвен бланш, ама многу лесно паѓа (па портокалова сум после). И тоа имав ставано црвен бланш на шишките и позади на тилот. Шишките убаво фатија, ама позади ми беше темно црвена накај црна. Имаше сјај само на сонце кога ќе излезам.
И плус нема шанси сама да си вадам прамени, бербат ќе се направам.