Фан клуб: Струмица

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Добив информација (неофицијална)дека е донесен центар од грчки Арис висок 2.20.Ако има нешто повеке ке ви кажам.
Дека е донесен бе?Со кој ќе тренире со нас 94 година?Па дај доста глупости еј....:tapp:

Член од
3 јуни 2008
Мислења
494
Поени од реакции
0
eve edna statija sto ja najdov vo nova makedonija;Струмица се повлекува од БИБЛ?
Ако управата на Струмица, кошаркарскиот вицешампион на Македонија, во следниот период не пронајде генерален спонзор што е подготвен да вложи значителна сума пари, тогаш под знак прашалник ќе дојде настапот на овој тим во новоформираната Балканска интернационална кошаркарска лига (БИБЛ). Ова беше кажано на годишното собрание на струмичкиот прволигаш, кое се одржа пред неколку дена.
- Не е ништо грешно ако се откажеме од БИБЛ-лигата. Работнички лани доби вајлд-карта за учество во НЛБ-лигата, па се откажа. Подобро така отколку да се бламираме. За тамошната силна конкуренција треба силен тим, кој чини пари. Сепак, јас сум оптимист дека ќе се најдат луѓе што ги сакаат клубот и струмичката кошарка - рече Панајотис Карапиперис, кој две сезони е претседател на Струмица.
Лани во Струмица биле потрошени околу 400 илјади евра, од кои најголемиот дел бил од фирмите на Карапиперис, Зоран Заев и Митко Лочев. Желбата е за следната сезона да се обезбеди финансиската конструкција од околу половина милион евра. Но тоа нема да може да биде реалност без дополнителна помош од други субјекти.
- Не можеме да издржиме. Целиот финансиски товар падна на нас. Благодарност до многуте фирми што го помагаа клубот, но за следната сезона тешко дека ќе може да го издржиме ова темпо. Мора да се пронајде стабилна фирма, која ќе ја преземе улогата на генерален спонзор на КК Струмица - речиси едногласно велат Заев, Карапиперис и Лочев, кои ги повикаа сите, па дури и пратениците од струмичкиот крај, да му помогнат на клубот.
Една од причините што тројцата спонзори најавија можност за повлекување односно намалување на парите што ги давале во клубот е и константниот притисок што го имаат од Управата за јавни приходи (УЈП). Минатата сезона инспектори на УЈП постојано биле во контрола на Струмица, а поради мали пропусти клубот е и казнет со два милиона денари.
- Премногу политика имаше во инспекциите на УЈП годинава. Клубот постојано им беше на тапет, најмногу поради моето вклучување во него како член на опозициската партија. Сега сме на суд со Управата за изречената казна, која сметаме дека е нерегуларна - неодамна ни изјави Заев, кој е градоначалник на Струмица и потпретседател на кошаркарскиот клуб.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
eve edna statija sto ja najdov vo nova makedonija;Струмица се повлекува од БИБЛ?
Ако управата на Струмица, кошаркарскиот вицешампион на Македонија, во следниот период не пронајде генерален спонзор што е подготвен да вложи значителна сума пари, тогаш под знак прашалник ќе дојде настапот на овој тим во новоформираната Балканска интернационална кошаркарска лига (БИБЛ). Ова беше кажано на годишното собрание на струмичкиот прволигаш, кое се одржа пред неколку дена.
- Не е ништо грешно ако се откажеме од БИБЛ-лигата. Работнички лани доби вајлд-карта за учество во НЛБ-лигата, па се откажа. Подобро така отколку да се бламираме. За тамошната силна конкуренција треба силен тим, кој чини пари. Сепак, јас сум оптимист дека ќе се најдат луѓе што ги сакаат клубот и струмичката кошарка - рече Панајотис Карапиперис, кој две сезони е претседател на Струмица.
Лани во Струмица биле потрошени околу 400 илјади евра, од кои најголемиот дел бил од фирмите на Карапиперис, Зоран Заев и Митко Лочев. Желбата е за следната сезона да се обезбеди финансиската конструкција од околу половина милион евра. Но тоа нема да може да биде реалност без дополнителна помош од други субјекти.
- Не можеме да издржиме. Целиот финансиски товар падна на нас. Благодарност до многуте фирми што го помагаа клубот, но за следната сезона тешко дека ќе може да го издржиме ова темпо. Мора да се пронајде стабилна фирма, која ќе ја преземе улогата на генерален спонзор на КК Струмица - речиси едногласно велат Заев, Карапиперис и Лочев, кои ги повикаа сите, па дури и пратениците од струмичкиот крај, да му помогнат на клубот.
Една од причините што тројцата спонзори најавија можност за повлекување односно намалување на парите што ги давале во клубот е и константниот притисок што го имаат од Управата за јавни приходи (УЈП). Минатата сезона инспектори на УЈП постојано биле во контрола на Струмица, а поради мали пропусти клубот е и казнет со два милиона денари.
- Премногу политика имаше во инспекциите на УЈП годинава. Клубот постојано им беше на тапет, најмногу поради моето вклучување во него како член на опозициската партија. Сега сме на суд со Управата за изречената казна, која сметаме дека е нерегуларна - неодамна ни изјави Заев, кој е градоначалник на Струмица и потпретседател на кошаркарскиот клуб.
Еве јас што ви зборев цело време СТРУММИКС,МАРКУС...Работата не е ни налку добра а и ВМРО ДПМНЕ(матер и ебем)секој ден имаше инспекција во клубот со даноци и слично ама тоа е,МАКЕДОНИЈА !!!АЈДЕ ГОСПОДЕ помогни ни да најдеме некој спонзор:(:(:(:(

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Ова е стара вест..точно е дека Струмица ќе се откаже од БИБЛ доклку не се најде спонзор..но моментално работите одат во добар правец..Веќе спомнав..се преговара со неколку потенцијални спонзори од кои најзагреан е Лукоил...

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Ова е стара вест..точно е дека Струмица ќе се откаже од БИБЛ доклку не се најде спонзор..но моментално работите одат во добар правец..Веќе спомнав..се преговара со неколку потенцијални спонзори од кои најзагреан е Лукоил...
Аха и јас знам дека се преговара со неколку спонзори...Но работата е до таму Струмица да се откаже од БИБЛ....

П.С Најмногу ме разочараа тројцата,Панајот-Чичо Зоки,Љочето...Што се пријавувате дека сакате да играте во БИБЛ ако не можете да го сносете финансискиот товар...:nesvest:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Аха и јас знам дека се преговара со неколку спонзори...Но работата е до таму Струмица да се откаже од БИБЛ....

П.С Најмногу ме разочараа тројцата,Панајот-Чичо Зоки,Љочето...Што се пријавувате дека сакате да играте во БИБЛ ако не можете да го сносете финансискиот товар...:nesvest:
Јас во повеќе наврати пишував дека има шанси Струмица да се распадне..или да остане како просечен клуб...За доброт на мак.кошарката не би сакал да се случи тоа..Како вечен оптимист се надевам дека ќе се најде добар спонзор..и ќе имаме солидна кошаркарска претстава во Струмица...Ако не ќе си го гледаме лакардиите во КФЕ/Ш..Во зависност од тоа кој го отворил повеќе кесето...

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Јас во повеќе наврати пишував дека има шанси Струмица да се распадне..или да остане како просечен клуб...За доброт на мак.кошарката не би сакал да се случи тоа..Како вечен оптимист се надевам дека ќе се најде добар спонзор..и ќе имаме солидна кошаркарска претстава во Струмица...Ако не ќе си го гледаме лакардиите во КФЕ/Ш..Во зависност од тоа кој го отворил повеќе кесето...
Не е сега време да зборуваме дека Струмица нема да има добар тим за наредната сезона...Ќе најдеме спонзор не се секирајте бидете оптимисти ГОСПОД ќе ни помогне:wink: Каков КФЕ,КФШ другата сезона титулата повторно во СТРУМИЧИ ПАРК :helou: :helou: :helou:

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29
Не е сега време да зборуваме дека Струмица нема да има добар тим за наредната сезона...Ќе најдеме спонзор не се секирајте бидете оптимисти ГОСПОД ќе ни помогне:wink: Каков КФЕ,КФШ другата сезона титулата повторно во СТРУМИЧИ ПАРК :helou: :helou: :helou:
Ок не се нервирај сета ќе биде ќе видиш.п.с да те утешам малку ногу разочаран ми стоиш.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Ок не се нервирај сета ќе биде ќе видиш.п.с да те утешам малку ногу разочаран ми стоиш.
Аха премнгоу сум разочаран и благодарам на подршката Ѓоко...:wink: Ама јас верувам во господ и знам дека ќе ни помогне,ЗНАМ-ЗНАМ:helou: :helou:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ДАЛИ "ЗЕЛЕНО-БЕЛИТЕ" ЌЕ ГИ СНАЈДЕ СУДБИНА НА НЕМЕТАЛИ ОГРАЖДЕН?[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Спонзорите ја напуштија Струмица[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] СТРУМИЦА. - Довчерашниот кошаркарски шампион Струмица ќе мора да си бара нови финансиери откако досегашните главни спонзори се повлекоа од клубот на годишното Собрание, кое се одржа во хотелот "Сириус". Посебен акцент на седницата беше ставен врз финансиската конструкција на клубот за следниот период, која, за непречено работење, треба да изнесува половина милион евра.
Досегашните финансиери, градоначалникот Зоран Заев, претседателот Панајот Карапиперис и бизнисменот Митко Љочев, пред присутните отворено кажаа дека од повеќе причини не можат веќе да го издржат овој товар. Тие истакнаа дека и понатаму остануваат во клубот, но како помагатели, а доколку не се најде генерален спонзор, Струмица во новата сезона ќе се натпреварува со подмладен состав.
На крајот беше констатирано дека клубот, поради нерешени финансиски проблеми, полека почнува да изумира. А, дали ќе го снајде судбината на Неметали Огражден, кој од пред две-три сезони не постои, ќе покаже времето.

СТАТИЈА ОД ДЕНЕШНИОТ БРОЈ НА ВЕСТ.

Столе на мене така ми кажа едно дете јас ви пренесех на вас.Се викам zeus зевс мислам 2.28 бил висок.Колко е точно незнам
[/FONT]

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Само една исправка Неметали постои..клубот е сo "замрзнат" статус..Значи може да се активира кога сака и тоа во прва лига..

Vetrence

Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Само една исправка Неметали постои..клубот е сo "замрзнат" статус..Значи може да се активира кога сака и тоа во прва лига..
Текстов е преземан од Вест.Треба нивна исправка.

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
ne moze da se natprevaruva od prva liga nikako, toa bi bilo presedan. moze da se aktivira kako sto momentalno pravat ekipi od Veles i Prilep so plakanje na kotizacija od 10.000 evra da si obezbedi ucestvo vo prva liga.

Член од
16 јануари 2008
Мислења
631
Поени од реакции
0
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Столе на мене така ми кажа едно дете јас ви пренесех на вас.Се викам zeus зевс мислам 2.28 бил висок.Колко е точно незнам
[/FONT]
Изгледа Славко Вранеш е бе може не е грк :pos2:

Vetrence

Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
100 пати реков бе фегету! ТАКА МИ РЕКОА ТАКА ВИ КАЖУВАМ!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom