Абе не се нервирајте за ништо ебаго, да си ги искористевме шансите ќе победевме и на првиот натпревар и денес али тоа е кога неќе неќе, Барса си ги искористи шансите и си победи така е тоа во фудбалот. Али никогаш во живот не сум бил посигурен дека ќе ја освоиме Ла Лига.
Одлично мислење се согласувам со се.
И главата горе навивач на Реал може да биде секој,ама Мадридиста кој е со клубот и кога победува и кога губи неможе.Не дека јас не се нервирам ми идеше све да испокршам дома ама тоа е.Него да се вратиме на утакмицава:
Искрено нешто покрупно од судиите немаше вечерва,а од страна на циганите класика,глумење и многу нефер фудбал.А што се однесува за нас како што рече Рикен едноставно мора,мора да се подобри реализацијата во првиот натпревар во второ полувреме имавме чисти шанси и можевме комотно 4-2 да водиме,на овој исто почнувајќи од Озил до Бензема и Роналдо.
Мала анализа:
Касиљас-знам дека е Сан Икер и е капитен и е играчот кој на сите им е омилен во овој фан клуб(вклучувајќи ме и мене),ама едноставно мораше барем малку подобро да реагираше кога ги примаше головите и имам голема забелешка за него како капитен,мислам дека не се застапува доволно за тимот.
Рамос-ништо посебно,во напад катастрофа имаше една чиста шанса од корнерот,промашена нормално.
Карваљо-па мислам дека заедно со Пепе беа кривците за последниот гол,но се бореше како и во секој натпревар и тоа го поштувам.
Пепе-исто како и Карваљо.
Контрао-одличен и незнам што очекувате од играч кој игра на натпревар со толкава тензија,се на се добар беше и во одбрана и во средина и во напад.
Чаби-очаен вечерва тоа е зборот со кој можам да го опишам,не успеваше да одземе на средината а и топките кои ги делеше беа катастрофални.
Кедира-незнам зошто излезе стварно не ми е јасно,играше одлично и како деструктивец па дури и во нападот кога му врати повратна на Бензема,а овој се разбира промаши.
Ди Мариа-катастрофален,ништо освен изгубени топки и занесување дека може да помине цела одбрана не видовме.
Озил-без душа,очаен,не видовме ништо од онаков како што го знаеме,единствено ми се допадна тоа што се бореше и беше најжесток кога требаше да се бара нешто од судијата(за разлика од Икер) тоа е нешто што не сме го виделе од него до сега,браво.
Роналдо-пак,пак и пак бледо изгледаше,неможеше да го помине мајмунот кој е две глави понизок од него,така да вечерва беше едноставно мизерен.
Бензема-баш ме заболе ако го даде последниот гол,кога имаше чисти шанси да даде уште три и на оваа и на минатата,така да ТЕЛЕ си е теле и незнам како може играч како Игуаин да му грее клупа.
Марсело-видовме само борба од него и се забележуваше дека многу изнервиран влезе,а имаше и неколку добри пасови и да ако за она требаше да добие црвен,тогаш незнам(повторно одлична глума од циганите,црвениот незначеше ништо ама од 4 минути се одигра 1,браво).
Игуаин-требаше порано да влезе,а и вечерва едноставно немаше од кого да добие топка,така да не го кривам него воопшто и сигурен сум дека ќе искористеше барем една од шансите што ги имаше Бензема минатата.
Кака-доби многу малку време,а вечерва очигледно беше дека му е потребен на Реал покрај бездушниот Озил.
Мурињо-имаше многу грешки од негова страна според мене за разлика од првата.Ако остане Бензема во првиот состав тоа ќе му биде грешка на сезоната,незнам што му требаше Кедира да го вади и мислам дека Кака го стави многу многуу доцна.
!!!HALA MADRID!!!