Не знам колку сте го гледале Нури Сахин, но јас тоа што го видов(на Јутјуб) е фасцинантно...
таков преглед таква контрола таква брзина таков пас па и таков ,,германски,, инает тешко дека во моментот можеш да најдеш...
Нури Сахин е атакинг мидфилдер...
Таа формација Моу што ја играше ова година може лесно да стане 4-1-2-3 (со еден задни везни) во случајот Чаби а Озил(кој мора да поработи на физичката спрема)заедно со Сахин да играат во нападот...
Според мене Сахин е феноменален фудбалер па и на тоа додај дека го продават за помалку од 10 мил..пффф таков играч тешко дека ќе најдеш..
Истото и за Калехон..Феноменален играч брз агилен добар дриблинг осет за гол...ми се допага и фактот што и двајцата се млади но талентирани и ГЛАДНИ за успех....
Во аут можат комотно да одат Мамаду, Гаго, Албиол, Гарај...па и Леон(иако не доби некоја посериозна шанса)..
Barrios said: “I think that Real Madrid have made a good purchase. The people in Madrid will like him because he is a great player.
“For me it is clear that Nuri will play alongside Xabi Alonso.”
Indeed, the expected arrival of Sahin raises the question of just how he will fit into this current Madrid system, as he is a player not dissimilar to Alonso who has this season been partnered by the more aggressive and defensive Sami Khedira or Lassana Diarra.
Sahin’s expected arrival could perhaps look to a change in approach from Mourinho as he looks to wrestle away Barcelona’s stranglehold on honours.