Фан клуб: Работнички

Член од
22 ноември 2010
Мислења
384
Поени од реакции
11
Не бев , ама глеам тука на форумов има многу што немаат 2 грама мозок , се ситат на тоа што џандарите им направија на ЦПБ , за проблеми ок секоја група прави проблеми некој повеќе некој помалце , ама сигурно може џандарите и на друг начин да го решат ке земат ги вадат од сала и назад у Скопје . И тоа што викаш некој пендрак да мавнат ама тоа што го направија беше ван граници. Имам другари од ЦПБ што беа у Кавадарци и ми кажуваа тоа што го правеле џандарите било нечовечки ти некој да маваш дур не му сршиш коска ? А сељаци да се ситат на тоа ? Мислам дека не иде . Можеш да видиш на тоа на Алфа има еден од Карпош со сршена глава.
i od kavadarci ima so skrsena glava
i toa 70 godisen covek so moze da ti bide pradedo
pazi beee se skrsi tribinata i mavavte t.e. mavaa so kamenja od skrsenata tribina
pa uste mavaat be ejjj c c c so koja logika be neli zrtvi bevte ve iznatepaa

a i boks da mu udris na zelka treba da ocekuvas deka ke te skrsat tebe a i poradi tebe i cela tvoja grupa

M

marko 1996

Гостин
i od kavadarci ima so skrsena glava
i toa 70 godisen covek so moze da ti bide pradedo
pazi beee se skrsi tribinata i mavavte t.e. mavaa so kamenja od skrsenata tribina
pa uste mavaat be ejjj c c c so koja logika be neli zrtvi bevte ve iznatepaa

a i boks da mu udris na zelka treba da ocekuvas deka ke te skrsat tebe a i poradi tebe i cela tvoja grupa
Хахахаахха со боксов ме изнасмеа значи боксот сигурно бил удрен кога настанало мавањето со пендраци , буткањето од горе , бруталноста а вака да отидеш да мавнеш бокс на желка нема теоретски шанси , друго значи пак ке ти кажам можеше на друг начин да го средат тоа џандарите со дедото ова ти е тотална дезинформација зашто навивачите ( симпатизерите ) на фени не беа допрени. И плус ке имаше по телевизииве за тоа,

Член од
22 ноември 2010
Мислења
384
Поени од реакции
11
Хахахаахха со боксов ме изнасмеа значи боксот сигурно бил удрен кога настанало мавањето со пендраци , буткањето од горе , бруталноста а вака да отидеш да мавнеш бокс на желка нема теоретски шанси , друго значи пак ке ти кажам можеше на друг начин да го средат тоа џандарите со дедото ова ти е тотална дезинформација зашто навивачите ( симпатизерите ) на фени не беа допрени. И плус ке имаше по телевизииве за тоа,
e sea ke te lazam mislis :) pa nad mene bese covekot be i toa bese posle rusenjeto na tribinata
a i siguren sum deka e taka iako ne vidov! ali bese ponastrana od cpb po na sredina na tribinata
izgleda prvo go udri boks i posle nastana guzvata
bar taka mi kazuvaa poveke sto videle

?

..........

Гостин
Јас бев на натпреварот, се согласувам дека полицијата претера, но мора да се напомене дека желките интервенираа заради тоа што навивачите на Работнички фрлаа со предмето опалјачи и сл, кон публиката која беше непосредно до нив, а таа публика беше составена од обични граѓани, млади, стари, жени, деца кои го следеа натпреварот...
Добро си навиваа навивачите на Работнички направија прекрасна атмосвера, се до моментот кога на теренот настана пресврт, кога Фени го превзема вотството на резултатот, тогаш започна нервозата и се интензивираа оние фрлања кон публиката па и на теренот..
Скандирањето на публиката кон навивачите на работнички, беше повеќе од револтот поради што овие фрлаа предходно кон нив, иако и самата публика во тој момент не беше свесна дека станува збор за претерана полициска интервенција, брутално тепање, кое не го оправдувам....но што ке се случеше со народот ако не беа желките? зборам за оние кои седеа на иста трибина со навивачите на Работнички, жени деца, старци итн, да беа навивачи од спротивниот табор на Фени трпат ќутек :) ама обичната маса народ не се дојдени за тепање ниту пак се подготвени на тоа, во стампедото кое настана од притисокот на желките еден постар човек беше потешко повреден, незнам колку има други повредени јас само тој го видов коа го носеа преку терен полумртов....
Знам дека се чуствуваат неправедно што е една нормална човекова особина, за оние неправди споменати погоре каде полицијата има двојни аршини за различна навивачка група, меѓутоа се е до самите навивачи, верувам дека полицијата немаше да започне интервенција доколку не фрлаа со предмети...затоа велам се е до самите навивачи........

Се на се една лоша слика, на еден прекрасен натпревар полна сала луѓе, и пак ке напоменам секоја чест на навивачите на Работнички кои направија прекрасна атмосвера, неизвесност и еуфорија, но на крај се случи најлошото а крајот го краси делото...

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Јас сум симпатизер на Фени, не сум навивач и бев удрен со запалка од вас во слепоочницата, еве да било во окото! Не размислувате. И тоа бев удрен во третата четвртина кога уште не беше почната гужвата а со ништо не сум ве провоцирал, само гледав на терен...не се замарав со вас.

А за дедото вистина е, не само еден недолжен човек туку повеќе деца и девојчиња заработија удар со запалки, железни пари и камења, значи обична публика. Срамота!

За тепањето мислам дека не требаше да се употреби толкава сила и бруталност, можеби поединците требаше да го добијат ќотекот отколку сите ЦПБ или пак да беа изнесени од сала тие што почнаат да скокат и да права гужви.

А за фрлањето низ целиот натпревар со петарди што ќе се оправдате?

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Јас бев на натпреварот, се согласувам дека полицијата претера, но мора да се напомене дека желките интервенираа заради тоа што навивачите на Работнички фрлаа со предмето опалјачи и сл, кон публиката која беше непосредно до нив, а таа публика беше составена од обични граѓани, млади, стари, жени, деца кои го следеа натпреварот...
Добро си навиваа навивачите на Работнички направија прекрасна атмосвера, се до моментот кога на теренот настана пресврт, кога Фени го превзема вотството на резултатот, тогаш започна нервозата и се интензивираа оние фрлања кон публиката па и на теренот..
Скандирањето на публиката кон навивачите на работнички, беше повеќе од револтот поради што овие фрлаа предходно кон нив, иако и самата публика во тој момент не беше свесна дека станува збор за претерана полициска интервенција, брутално тепање, кое не го оправдувам....но што ке се случеше со народот ако не беа желките? зборам за оние кои седеа на иста трибина со навивачите на Работнички, жени деца, старци итн, да беа навивачи од спротивниот табор на Фени трпат ќутек :) ама обичната маса народ не се дојдени за тепање ниту пак се подготвени на тоа, во стампедото кое настана од притисокот на желките еден постар човек беше потешко повреден, незнам колку има други повредени јас само тој го видов коа го носеа преку терен полумртов....
Знам дека се чуствуваат неправедно што е една нормална човекова особина, за оние неправди споменати погоре каде полицијата има двојни аршини за различна навивачка група, меѓутоа се е до самите навивачи, верувам дека полицијата немаше да започне интервенција доколку не фрлаа со предмети...затоа велам се е до самите навивачи........

Се на се една лоша слика, на еден прекрасен натпревар полна сала луѓе, и пак ке напоменам секоја чест на навивачите на Работнички кои направија прекрасна атмосвера, неизвесност и еуфорија, но на крај се случи најлошото а крајот го краси делото...
Не можам да верувам, која е таа обична публика која седи позади знаме лозари? Очигледно не си бил на утакмицата иначе ќе видеше кое знаме е на таа трибина со "жени, деца и старци", очигледно тие се идентификувале со знаме на навивачката група, така да не зборете веќе глупости, како Албанците сте, се само невини деца и жени се тепаат, преку кур веќе само дезинформации на секој чекор

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Не можам да верувам, која е таа обична публика која седи позади знаме лозари? Очигледно не си бил на утакмицата иначе ќе видеше кое знаме е на таа трибина со "жени, деца и старци", очигледно тие се идентификувале со знаме на навивачката група, така да не зборете веќе глупости, како Албанците сте, се само невини деца и жени се тепаат, преку кур веќе само дезинформации на секој чекор
Значи тие доле што седеа позади знамето Лозари се стари членови на навивачите, преку сила 10 души...веќе не се активни, обично се тие провокатори, па немора за нив и цела недолжна публика да страда. А другите што ве провоцираа, ве провоцираа заради вашето претходно дивеење, урлање, пцуење и навредување...кое ни малку неможе да се прифати од домашната публика.

Член од
23 ноември 2010
Мислења
202
Поени од реакции
6
pomina ... dzabe se objasnuvame ... bevme isprovocirani od 3 idiota , pred koi imase trans lozari i bea smesteni na 4 metra od nas ... deka frlavme predmeti i petardi frlavme ... nema shto da lazeme ... megutoa bevme napadnati brutalno od policijata bez potreba...

fala mu na boga nemashe zrtvi ...

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
pomina ... dzabe se objasnuvame ... bevme isprovocirani od 3 idiota , pred koi imase trans lozari i bea smesteni na 4 metra od nas ... deka frlavme predmeti i petardi frlavme ... nema shto da lazeme ... megutoa bevme napadnati brutalno od policijata bez potreba...

fala mu na boga nemashe zrtvi ...
Конечно еден да признае дека не бевте цвеќе за мирисање. Што е така, така е.

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Иако бев удрен со запалка од CPB, кога слушнав некои муабети низ градот дека дете починало од тепањето, се смрзнав и се молев да не е така.

Член од
23 ноември 2010
Мислења
202
Поени од реакции
6
Конечно еден да признае дека не бевте цвеќе за мирисање. Што е така, така е.
nikoj nereche deka bevme cveke ... da bevme cveke nemashe ni da dojdeme vo kavadarci ... realno ... megutoa ... ke povtoram pak ... bevme brutalno pretepani bez potreba ... nepotrebno ... veke 4 dena imam bolki vo rebrata i bubrezite ... :))) nemozam da mrdam ... megutoa ... VREDESHE !! : )))

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
nikoj nereche deka bevme cveke ... da bevme cveke nemashe ni da dojdeme vo kavadarci ... realno ... megutoa ... ke povtoram pak ... bevme brutalno pretepani bez potreba ... nepotrebno ... veke 4 dena imam bolki vo rebrata i bubrezite ... :))) nemozam da mrdam ... megutoa ... VREDESHE !! : )))
Што вреди бе другар? Да јадеш брутален ќотек, каде има шанси да останеш недај боже инвалид или да добиеш потешка повреда!?
Не вреди сепак, па и титулата тој ден да сте ја освоеле.

Но кажи ми едно, слушнав муабети дека предвреме вие сте најавиле дека ќе правете инциденти, точно е ова?

Член од
23 ноември 2010
Мислења
202
Поени од реакции
6
ma neeee :D kakvi incidenti ... nie dojdovme da go bodrime klubot ... site tie koi zborat deka sme najavile incidenti ... zborat gluposti ...
pendrek kloci apsenje ... se prezivuva ... mozea i podobro da reagiraat ... se vide deka imaat neshto protiv nas !
eve na primer koga me udirashe pederot vikashe vaka citiram "ste doshle od skopje da se praite mangupi a" i mava li mava ... mislam debilizam klasicen ...
pak ke kazam projde , bidna ... edino mi e krivo za detenceto 16 godishno fudbalerche shto ima 3 shtrafa vo nogota, kojznae koga ke proigra fudbal pak ... :(

Kajgana Shop

На врв Bottom