city park boy
Red Legend Sınce
- Член од
- 30 март 2007
- Мислења
- 2.338
- Поени од реакции
- 22
Нека земе бе титула не викам не..шо не ми се верува али јбгЛела што поезија изнакажа сеа...
Единствена утакмица на која не беа ФА пред да се официјализира бојкотот беше со Торус во парк...Соколи, бевме со Соколи а имаше и комплексаши од кај вас кои се знае зашто беа дојдени...Кога не сме влегле, на дерби ? Па да влезевме тие +500 што бевме имаше да ве посереме у сала, прашај го Марин по тоа прашање, он е одговорен за тоа што не сме влегле и за сите компликации кои настанаа после таа случка...
Значи со МЗТ навијаат тие ''неутрални'' а со Соколи и остали мали екипи само семки јадат...Е фала што си призна дека се делите на ЦПБ и на АнтиМЗТ навијачи...
Кога сме кај Соколи само да ти кажам дека лани со Соколи , у 2 саат попладне, сабота, бевме над 200 у сала и се пееше цела утакмица...Вие тоа кога ќе го напраите јави ми се ...
МЗТ ќе земе титула, кад-тад и тогаш ќе видите како се слави успехот на тимот со кој си бил откога знаеш за себе, а за тоа дека патат за титула неам што да ти кажам освен дека секој кој е заболен по својата екипа сочувствува со неа и во секоја ситуација е со неа, а не само кога таа е на првото место и кога цветаат рози....
Или си неутрален или си навијач ...Ако си навијач тогаш си со екипата во секоја ситуација, пази сеа , ако се деси да влезете у Јадранска лига и Гробари дојдат на гостовање ќе видиш како тие ''неутрални'' одеднаш ќе ги извадат шаловите од фиока и ќе застанат со вас кои сте помлади заедно да навивате...Слушај ме дека ќе биде така...
Демек они се сеа у пензија и не треба више да навијаат...Нека гледаат на ТВ утакмица, што се мучат до сала да дојдат...Па немаат 50 години, имаат по 25 и не можеш да ме убедиш дека сите се фамилијарни луѓе и дека сите деца гледаат па затоа им е срам да застанат на навијачка трибина...
Тоа дека сме дечишта, грешка си, не се резили дека сте подобра група пошо бојкотиравте без причина,крадете ко цигани,во екот на бојкот идевте само со нас на утакмици, а тоа што вашата екипа е поуспешна од нашата не ве прави подобра навијачка група...
Што сакаш да ти кажам кога МЗТ ќе изгуби ? Што вредело на утакмицата е кажано, тоа дека Мики Деспотовиќ промашил зицер не е ова работа, а тоа што ние сме оставиле срце на трибина исто не е нова работа ама мене ми е побитно како ќе навијам кога знам дека екипата ми е тапа и дека од нив ништо позитивно не можам да очекувам...А тоа дека не ја сакаме екипата и дека идеме само за да се испуцаме и издуваме не е вистина, зашто во спротивност би биле тука толку години ?
него ти сакаш да ми кажеш дека идеш за фемили не за МЗТ
и што ако се соберете 1000000 души у сала кога вашата екипа пак губи
значи навивачите идат за клубот,а не за навивачката група