Фан клуб: Работнички

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430
Пред некој ден едно дете што тренира во Работнички ми рече да очекуваме бум следнава недела. Го зајадов нешто, дека Комити и ФА прават спектакли а ЦПБ ќе се распаѓаат годинава, а он ми вика "Тоа што спремаат ЦПБ годинава, ќе биде невидено во Македонија досега":)
Ај баш да видиме што се готви од Градскиот парк, како од екипата така и од фановите....:)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.135
Поени од реакции
46.150
http://sportefe.com/makbasket/ekskluzivno-kk-rabotnichki-vistina-vo-praznite-mubeti

За Брендон Кол и Марин колку што сум информиран сигурно ќе се дел од Работнички наредна година, Се започнува од тренерот а минатата сезона тоа беше еден од најголемите проблеми на тимот во пакет со кадарот кој беше под кошевите, освен Симич.

За останатиов дел од текстов потврда сеуште немам начекано ( алудирам на носењето нови играчи покрај оние што веќе сигурно ќе се дел од тимот наредна година ) но ми се свиѓа во која насока почнаа да одат работите и доколку се реализира она што е во план сметам дека ќе имаат тим кадарен здраво да се бори за титулата.

Тоа за распад на CPB е смешно да се дискутира, ќе се распаднат ко и лани што се распаднаа, а и чудно е што муабетов доаѓа од член на Комити кој многу добро знае дека дел од таа навивачка група е редовна и на трибината на CPB :)
Нејсе на навивачки план, пак ќе кажам, АКО се реализираат овие најави, тимот ќе е скалила над оној од минатата година, почнувајќи од тренерското столче па се до играчкиот кадар.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430
http://sportefe.com/makbasket/ekskluzivno-kk-rabotnichki-vistina-vo-praznite-mubeti

За Брендон Кол и Марин колку што сум информиран сигурно ќе се дел од Работнички наредна година, Се започнува од тренерот а минатата сезона тоа беше еден од најголемите проблеми на тимот во пакет со кадарот кој беше под кошевите, освен Симич.

За останатиов дел од текстов потврда сеуште немам начекано ( алудирам на носењето нови играчи покрај оние што веќе сигурно ќе се дел од тимот наредна година ) но ми се свиѓа во која насока почнаа да одат работите и доколку се реализира она што е во план сметам дека ќе имаат тим кадарен здраво да се бори за титулата.

Тоа за распад на CPB е смешно да се дискутира, ќе се распаднат ко и лани што се распаднаа, а и чудно е што муабетов доаѓа од член на Комити кој многу добро знае дека дел од таа навивачка група е редовна и на трибината на CPB :)
Нејсе на навивачки план, пак ќе кажам, АКО се реализираат овие најави, тимот ќе е скалила над оној од минатата година, почнувајќи од тренерското столче па се до играчкиот кадар.
Не се разбравме баш :)
Имам другарче (верен Комита:)) што тренира во помладите категории на КК Работнички, и пошто претходно ми имаше кажано дека годинава можно е со младинците да настапуваат, решив малку да го зајадам :) На заебанција му реков демек глеј ние (Комити) првиве три кола имаме одлични изданија, ФА на тренинг 1 000 души, и со слаб КК Работнички му викам ЦПБ годинава нема ни да постојат (значи заебантски муабет, а не сум мислел сериозно:)).
И тогаш он ми кажа дека ЦПБ спремале нешто ново за годинава, и дека ќе направеле бум, а КК Работнички одново ќе атакувал на титула...
Е сега што ќе следува, ќе видиме нареднава недела.
Да не шпекулирам ама како што разбрав Јане Петровски ќе биде нов играч на Работнички. Се чека на Антиќ можеби?:)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Не се знае за Јане дали ќе биде нов играч, али би требало, бар ја би му препорачал пошто ако остане у МЗТ, само клупа ќе грее.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430
Не се знае за Јане дали ќе биде нов играч, али би требало, бар ја би му препорачал пошто ако остане у МЗТ, само клупа ќе грее.
Јас мислам дека на крај во Торус ќе заврши:pos:
Со трансфер во Работнички преку ноќ од омилен ќе стане најомразен кошаркар кај ФА. Пред неколку години кога Караколев премина во Работнички, ФА тешко му опростија па со месеци беше следен после тренинзи, а како поминуваше на утакмици само он си знае. И тоа он не беше играч кој беше битен во МЗТ. А со Јане работата е друга. Икона на МЗТ, на Аеродром,кога прв пат влезе да игра за репрезентација во Јане Сандански, публиката го величаше како господ.... Не му се пишува добнро ако премина во најлутиот ривал :D

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Јас мислам дека на крај во Торус ќе заврши:pos:
Со трансфер во Работнички преку ноќ од омилен ќе стане најомразен кошаркар кај ФА. Пред неколку години кога Караколев премина во Работнички, ФА тешко му опростија па со месеци беше следен после тренинзи, а како поминуваше на утакмици само он си знае. И тоа он не беше играч кој беше битен во МЗТ. А со Јане работата е друга. Икона на МЗТ, на Аеродром,кога прв пат влезе да игра за репрезентација во Јане Сандански, публиката го величаше како господ.... Не му се пишува добнро ако премина во најлутиот ривал :D
Ќе биде вториот Симиќ :D

• Ми се допаѓа
Reactions: FA

• Tαммι •

Гостин

Prvo, izvinete za latinicava.... nemam tuka kirilica ...
Vtoro kako toa sme se raspadnale koga ostanavme do kraj na sezona verno na tribina (onie shto sme si najvernite) ne zborime za derbi navivachite?! ;)
Kolku shto znam jas Jane e siguren nov igrach vo K.K. Rabotnichki, pa se nadevame deka dobro kje se pokazhe.

Како идеше она? НА НОВА ТИТУЛА ПАК МИ МИРИСААА!!!!!!!!!! :)
Dap Marko ...bash taka ideshe pesnata... za onie shto ne ja znaat
;)
Пред некој ден едно дете што тренира во Работнички ми рече да очекуваме бум следнава недела. Го зајадов нешто, дека Комити и ФА прават спектакли а ЦПБ ќе се распаѓаат годинава, а он ми вика "Тоа што спремаат ЦПБ годинава, ќе биде невидено во Македонија досега":)
Ај баш да видиме што се готви од Градскиот парк, како од екипата така и од фановите....:)
Pochnuvaat podgotovkite za slednata sezona...
Ostanuva samo na vreme....chekame oktomvri pa mnogu raboti na site kje ni se razjasnat. :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.135
Поени од реакции
46.150
Prvo, izvinete za latinicava.... nemam tuka kirilica ...
Vtoro kako toa sme se raspadnale koga ostanavme do kraj na sezona verno na tribina (onie shto sme si najvernite) ne zborime za derbi navivachite?! ;)
Очигледно не си ме разбрала ...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.135
Поени од реакции
46.150
Okej chim ne sum te razbrala...jas se izvinuvam ali zatoa te citirav za da mi objasnish. :)
Eпа со оглед дека лани не се распаднаа и ја истераа цела сезона не ни гледам како на друг начин би се протолкувала таа реченица
ќе се распаднат ко и лани што се распаднаа
;)

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
не е крива јебига, толку и е капацитетот :confused:

а инаку кошарката и оваа година ќе биде најатрактивен спорт во македонија, и тоа многу поатрактивен од минатата. интересантно ќе биде!

ѕвер е тој од кубус што играше црнчугата

а јане според фа, новиот врба, најдобриот плеј на македонија во иднина, величениот и до небо преценетиот... ако заврши во работнички ќе биде интересно... оваа сезона не да не пцуе у сестра, него и на трибина ќе ни се качи ко ќе го дупиме :D

Aerodrom News

Магдонос
Член од
19 август 2010
Мислења
119
Поени од реакции
31
Не очекува пеколна,возбудлива и доста непредвидлива сезона,се надевам збогатена со уште многу дерби натпревари меѓу нашите клубови...
Оваа сезона Македонската кошаркарска лига ке биде далеку подобра од претходните.... Приближно како другите лиги на балканот...
Јак МЗТ..
Јак Фени..
Јак Работнички..
Доста засилени Куманово,Струмица и Лирија.. со еден збор секој натпревар ке биде интересен и пред се непредвидлив....
Тој што на 1 Јуни 2012 ќе го крене пехарот.. ќе биде сосема заслужено.... Поздрав....:)

• Tαммι •

Гостин
Eпа со оглед дека лани не се распаднаа и ја истераа цела сезона не ни гледам како на друг начин би се протолкувала таа реченица
Aha izvini pogreshno sum go protolkuvala toa... :)
не е крива јебига, толку и е капацитетот :confused:
Chovechki se izviniv, ne morash odma da se ponashash, ali jebiga tolku ti e kulturata :confused:

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Бев денес ги глеав и Вардар како тренираат забележав двајца тројца добри дечки, и они ќе бидат доста конкурентни, не се за титула ама да засметаат тука се :) Ова го пишувам пошто слушнав дека у прва лига ќе се

Kajgana Shop

На врв Bottom