Фан клуб: Работнички

Член од
6 мај 2010
Мислења
189
Поени од реакции
15
:)))))))))))))

Jas ne znam sto e tuka nejasno,znam deka farmerite se plasat od Gorcevci ali jebiga oni bea tie sto kopiraat Radovci(UF) od stilot Sami protiv site pa sega kukaat po forumi kako sme mobilizirale od celo Skopje kako ke dosle Derbi navijaci,a site ubavo znaeme koj predlozi da se igra vo Boris Trajkovski.:vozbud::vozbud::vozbud:

ne se sekavas mal si bil koga farmerite vi dojdoa vo gorce 150 dusi i vi se posraa koj begase togas niz gjorce se igrase kosarka vo mirce acev skoloto :))))
a vie sto kopirate nemate sto kaj vas se izmesani brzinite te so komiti te so loyal fans te so cpb idete do drugive gradovi prosetajte prilepete se negde :)))
da predlogot na mesto posto mnogu sme i ne sobira vo koksarnikot vas vo park :)))

--- надополнето ---

Mislis na pocetokot koga site kutevte dodeka vaseto zname bese nasata koreografija kaj vas u sala,ne uspeaa da vi pomognat i selodromskite djandari koi trgnaa da go branat za cesta na Selodrom.Pa ima li pogolem poraz vo vasa sala da se parcosuva vasata gordost.Za malku ke ja odbranevte ka Vucko ali jebiga se pojavi tamu novata podgrupa Sprinteri Aerodrom.:pos2:
hehehehe jako jako bravo ste zemale zastava bravo ama ni placevme kako vas picinja i se molite vo prilep da vi ja vratat :)) preku policii i po partiski osnovi bruka ste i ocajni.
daj klip da vidime koj begal pa od vas ima najmalku 5 klipa kako begate kako go jadete i sto poveke.

i najnoviot klip ke bide naskoro kade sto ima napad na vasa tribina vo park,a vie ne sprint se kriete i molite :)))))

alooooooo i dajte eden napad koga ste napravile a da ke zaboravev so 2 kamenja na 600 mestri kaj vas na derbi :)))) koga ednas ke napravite ve sereme vo aerodrom ve sereme vo centar.
vie ne ste navivaci kaj vucko koj vo taksi od strav da ne bide uapsen koj prijava dobil prekrsocna ne ide vise na utakmici,a najbitnoto kakvi navivaci ste bez zastavi ne stavate koga idete na gostovanja :)))

a za boris mislam deka e realno da se igra bidejki koga vi dadovme 300 karti dojdovte 153
sega vi davaat 2000 ke bidete 500 :))))))))zalosno neli pa da zalosno e.
nego se plasam pak i tuka pleksiklas da ne stavate da ne ja namaluvate tribinata :))))))
site vo crveni maici i crveni gakicki po moznost tanga slusam i boki 13 ke dosol na vasiot sektor dobil flaer :)))))

--- надополнето ---

Извинете што ви се умешувам во “опаснава“ дискусија,но Лавови нема да одат на МЗТ-Работнички,тоа се дечки од Ѓорче кој уште од порано одеа со ЦПБ,а не се дел од Лавови.
Остај ги ти малоумните муабети што се вртат низ Скопјево ;)
postovanje do tebe drugar ok e toa site go znaat site imaat prijateli po drugive naselbi taka da nema frki nego nekoi vakvi sto mesaat babi i zabi gi nema so godini na tribina i odednas se pojavuvaat i se celicat.
 

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
гоне повели прашај ме ке ти одговорам на твоите прашања бидејки и да ги прашаш лидерите на твојата група нема да знаат што да ти кажат.
другарче гоне пак ке ти кажам само со факти ме тераш сега да вадам од подрум штампа да се потсетам на старите времиња а тебе да ти скенирам текст 1988 навивачите на мзт што имаа направено во косово поље,1992 во куманово и ти ми викаш пред 2006 каде биле Ч))))
другарче ке ти кажам што е најдрагоцено во фа што го нема во ниедна група во македонија тоа е генерации наследници на трибината значи да сега од моја генерација идеме редовно 3-4 помлада од мене генерација на која се остави наследство со која се гордеат постарите генерации,од таа генерација има уште една генерација која се докажува сега и иде во нагорна линија мислам дека сега и кај цпб се активира таа генерација 15-16 години и има најмала генерација која има 11,12 години кои ке наследат за 10 години.
тоа го нема нигде џабе ке ме убедувате ни во комити го имаше ни во лојал фанс ни во цпб ни во другите групи во македонија.
ако сум грешка поправете ме примам негативен одговор само со доказ.
...дечко не трипај,полека малку.......немаШ/те(со исклучок на некои момци од ФА) ни грам почит за нешто што твоите претходни генерации се горделе....

па бидејќи не можеш да разбереш некои работи пак ќе ти постирам нешто,но сега од твој член
ТИ КАЖУВАМ ДЕНЕШНИВЕ ГЕНЕРАЦИИ СИ НАВИВААТ ЗА РАБОТНИЧКИ И ЗА МЗТ И НЕ БИЛЕ НИ КОМИТИ НИ ЛОЈАЛ ФАНС НИ БИЛО КОЈА ГРУПА ТУКА ТАКА СИ ОДЛУЧИЛЕ ТОЈ СИ Е НИВНИ СТИЛ И НЕКА СИ ПРОДОЛЖАТ ТАКА СО СВОИ ЗАМИСЛИ И СВОИ ИДЕАЛИ НЕ МОЖЕМЕ НИЕ СЕГА ПОСТАРИТЕ ДА ИМ СОЛИМЕ ПАМЕТ КОГА ДРУГО ВРЕМЕ БЕШЕ.
па ЗАТОА ПРАШУВАМ,КАЈ БЕШЕ и во каква состојба беше ФА пред 2006 кога ТИ и твоите генерации имавте неполни 13 години????.....
затоа не бладај ФА ова она,види ја поентата на муабетот,па после ќе си држиме часови по историја т.е. ТИ ќе ми држиш бидејќи си најпретставителен за тоа....

и кажи ми зашто КОМИТИ навивале за ГоДел Работнички,пред да се поделат на ЦПБ и Пирамида за кошаркарското дерби,а не за МЗТ?????/
 
Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
јаки сте вие...нема тука сто.....долго време се зборесе васиот напад на кејот....просто невидено на насите простори....40 луге рипаат од жбунови со стапови,сипки дури и пистоли се носеле....со толку луге и такво "орудие" мозе и на 30 зелки да им парирате....ама добро...ве сфакам,вие идевте на сигурно тогас...да тепате дури еден цовек....треба храброст за тоа,нема сто тука...
 
Член од
31 мај 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
2.286
Од многу гледање и риевоцирање спомени нема фајде. Кој,како,зашто,каде не знам дали некого би го интересирало. Додека вие тука расправате истории наместо да се погрижите за својата група таа само трпи и тоне. Гледајте малце кон иднината, направете ја подобра од минатото ... или ви фали Аеродром за тоа да го напраите? Гледајте си го својот двор, не се мешајте каде што немате потреба. Зашто да се нарушуваат односите? Заради нечие преголемо его и неможноста истото да го скрие?
Можам и ја да напишам пост во кој ќе ги напишам сите минуси на Комити, ама зашто? На кого тоа би му донело добро? Самите си ги знаат и онака, нема потреба од нечиво оцрнување на форум и паметување.
Те гледам вака како да имаш нешто против Комити, како да си љубоморен што одсекогаш имало и ќе има Комити од Аеродром.
Или што ти е понетата, што сакаш да се постигне, да нема Комити од Аердром ? Да објавиш ривалство ?

Со нарушувањето на односи, сте почнале вие први, дури сега разбрав, пред почеток на оваа сезона сте барале од луѓе да бираат трибина, т.е. сте ги условувале ако доаѓаат со Комити не смеат после да доаѓаат со вас. Доста лош потег... изгледа стварно биле деца тие што моментално ви водат навивање и ви се прва екипа (имаат по 20 - 21 година, ќе дознаеме набрзо и кои се) па не се свесни и не сваќаат дека ИСТОРИЈА не се менува ПРЕКУ НОЌ, и дека некои работи што биле неможе туку така да се променат како што вие мислите.
Ве сваќам, во тие години сте, и мислите се што лета се се јаде, само јас мислам вака не сте посгитнале ништо со тоа, може само некои дечки да настрадаат низ град негде !

Фудбал и кошарка се различни спортови, во фудбал клуб МЗТ не постои, така да тоа ваше „ЗАБРАНУВАЊЕ“ на луѓе да одат на стадион, делува како да имате нешто против нас ? Ќе видиме кои се тие опасните момци што ќе менуваат некои работи што биле со години и ќе делат правда низ градов кој на која трибина да иде, а кога биле сите работи на тифо сценава, и кога стварно имаше ТИФО СЦЕНА носеле памперс и гледале цртани филмови.


@skopje2010

И МОМЧЕ ГРЕШИШ КОГА КЕ КАЖЕШ ФА ГИ ВОДЕЛЕ ВОЏИ НА КОМИТИ
лидер на комити кој исто време и на фамили
:) Контрадикторен си мајсторе... сам се демантираш !





додека кај чкембари тоа е за почит ден денес се држат и го држат градот со сила и да се збори не бива.
Па не е така кај нив, затоа што нема таму маалски дружини, нема секое маало група, нема луѓе излезени од трибина што се продадени за едно частење у кафана, туку сите се едно во цел град и затоа си го држат градот.
За кај нас, да не почнам да набројувам кој све се излезени од ЗАПАД !

За останато што ти беше напишано, добро што сами си признавате дека порано сите имаат идено на запад, тоа пред поделбите, а по поделбите во времето на ЛФ дека сите од Ф.А. беа воедно и членови на ЛФ на иста трибина со луѓе и знамиња од Ц.П.Б. Значи и пред и по поделбите биле членови на Ф.А. и Ц.П.Б на иста трибина заедно навивале за ФК Вардар. Тоа е јакото „крваво“ ривалство, муабетот со кој почна цела оваа дискусија !




Иначе спомнав за ПАТРИОТИЗМОТ кои го имаат изгледа само Комити како група во оваа држава, за бранењето на Македонската национална чест, за патриотскиот дух, за љубовта кон татковината за тепањето со Албанци низ град ве нема некако на тоа поле !
Пред некој ден поминувам низ Бисер случајно, гледам Албанци се шетаат слободно како во Косово да се, порано не само што не се шетале слободно низ Аеродром, него не знаеле ни КАКО ИЗГЛЕДА Аеродром, освен што го гледале на тв и го виделе на карта, не ни знаеле да стигнат до таму. Каде се времињата кога Зелениот виде Албанци у бисер што залутале се излажале да отидат па им рипна на маса и не само што шипците го изедоа како магариња, туку и цел кафич беше демолиран.
Глумите ривалство и крвничка омраза Ф.А. и Ц.П.Б (до вчера заедно на трибина на ФК Вардар) а Албанци почнаа да се шетаат насекаде слободно и да прават што сакаат. СРАМОТА. КУРТОНИ ЕДНИ ДУПНАТИ !

Некои спомна за утакмицата на Комити со Работнички кои луѓе воделе навивање... од тие двајцата што беа качени, точно дека едниот е ЛФ, додека другиот е поранешен ЛФ (читај ПОРАНЕШЕН) ако ги знаете добро работите со поделбите 99та, ќе знаете сите многу добро дека еден период скоро сите (добри и спремни момци) беа префрлени во ЛФ ! Па потоа полека сите се враќаа на запад малку по малку, се додека во 2004 дојде до помирување на ЛФ и Комити и ЛФ се вратија на ЗАПАД и на тоа иницијатор беше тоа момчето од Автокоманда што ти го спомнуваш ! Нормално тие што си останаа ЛФ си останаа, деес фигурираат како дел од Комити.
Значи ЛФ прво делуваа како група самостојна, потоа беа фракција (во склоп со Комити) и сега моментално од пред некое време се подгрупа на Комити !!!

Еве ви материјал од утакмицата со Работнички во неделата, http://www.komiti.org/galerija/index.php?cmd=image&sfpg=0eXn7u3gIDIwMTAtMjAxMS_Q4OHu8u3o9-roLSDC4PDk4PAvKjIwMTAxMDI0XzAwMS5qcGcqZjBkMjRlOWI5ZTQ0MzNjN2ZlNWFmZGEzOTRjOGJhN2Y
http://www.komiti.org/galerija/index.php?cmd=image&sfpg=0eXn7u3gIDIwMTAtMjAxMS_Q4OHu8u3o9-roLSDC4PDk4PAvKjIwMTAxMDI0XzAwMi5qcGcqNTE2NjgyN2ZmMGQzZGM4YjhkN2FmMjg3ZDE2Mjg5ZjQ
http://www.komiti.org/galerija/index.php?cmd=image&sfpg=0eXn7u3gIDIwMTAtMjAxMS_Q4OHu8u3o9-roLSDC4PDk4PAvKklNR18zNjMwLmpwZyphMjliZGRkMjVlMjRiNTE3OTA2NTg5YjI4NDdmYjA5MA

Клип : http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=X1ea2gGhQrk 7 : 30 АБРЕ МАКЕДОНЧЕ ГРМИ, СО ПАРОЛА МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ !


КОМИТИ, СЕКОГАШ ТУКА ЗА ВАРДАР И МАКЕДОНИЈА ! ТОА Е НАШАТА СВЕТОСТ, ТОА Е НАШЕТО МОТО, ТАКА БИЛО И ТАКА ЌЕ ОСТАНЕ.
ЗАКОЛНАТИ ПОД ТОА СВЕТО ИМЕ КОМИТИ, ПОД МОТОТО СЛОБОДА ИЛИ СМРТ, СО БЕРБА ВО БОГ КОМИТИ ДО ГРОБ !!!
 
Член од
12 декември 2007
Мислења
572
Поени од реакции
20
Дечко те пратам подолго време и ти си тој што сакаш да направиш ривалство помеѓу ФА и Комити...За момент дури си помислувам дека си од тие нежните...Па јас имам повеќе другари од Комити него ли ти...Јасно ни е на сите дека Вардар е најмакедонското нешто во спортот,и Комити најнационалистичка група незнам зашто тоа го потенцираш цело време,но нас како група не не интересира тоа (што незначи дека поеднечно нема и не сме патриоти и националисти),нас како група не интересира единствено МЗТ...Од големо поштовање према Комити како име и према одредени личности таму те молам прекини ја дискусијава на подфорумов и пеј си ја таму САКАМ ПИВО...:) поздрав
 

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Види дечко, не знам каде у светот освен кај нас имаше случај луѓе да идат паралелно на 2 трибини? Логично е да навијаш за 2 клуба? Што
ќе се деси кога ќе се поклопат утакмиците на тие 2 клуба, за кој ќе се одлучиш? Или паричка ќе фрлаш?
Затоа е целиот муабет со бирањето на трибина. Нема тука никакви закани,присили или уцени. Кој е паметен ќе сфати, кој не е и не мора. Или си плаво-бел или си црвено-црн! Грешките од минатото не смее и нема да се повторуваат.
Не сум јас љубоморен на комити, нема ни зашто да бидам во моментов ... можам само да бидам среќен што никогаш не сум бил дел од таа трибина, а богами и нема да бидам. Слично е и со останатите луѓе од ЕКИПАТА.

Кажи колку комити има од Аеродром? 5,10? Колку од нив се битни ликови?1,2? Тоа е минорност и за мене тие ликови се океј, се додека се дел од вашата трибина. Немам ништо против нив, зашто би имал? Ривалство нема да има, ја не го почнав муабетот него ти ... изгледа тебе нешто не ти е по мерка. И за тебе ако нарушување на однос е логичното објаснување на помладите членови дека не може да бидат дел од 2 трибини тогаш нема што да дискутираме за навијачка култура итн. Историја не планираме да смениме, него сегашност ... а тоа е бар лесно и досега се покажало ефикасно.


Ти ако сакаш да ја ослободуваш и чистиш Македонија а параван за тоа да ти биде навијачката група и експлоатација на клинци кои се палат ко хепо коцки онда бујрум, неам ништо против. Секоја група си има своја идеологија, нашата за среќа е бодрење на клубот.

За останатиот дел од постот ќе добиеш ПП, не мора сите да знаат што е и како е.

И полека малце со речникот ... куртони,муртони.
 
Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
@Patriot Mkd
Друже дај бе не ни го гуши курот тука на сите жити мајка...Во тема Работнички пишуваш за нешто што било порано и што сите ги боли ама буквално курот...
 

FamilyAerodrom

1996/97
Член од
2 февруари 2009
Мислења
283
Поени од реакции
7
Другар Комити од Аеродром не идат организирано веке којзнае од кога и ти сам знаеш. А тоа дека има поединци има не викам не али има и од Комити доста луге(и тоа ваши доста битни луге) што беа прошлата сезона на доста утакмици(не на дерби) со нас на трибина а има и сезонава,така да тоа е тоа.
 

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Ти ако сакаш да ја ослободуваш и чистиш Македонија а параван за тоа да ти биде навијачката група и експлоатација на клинци кои се палат ко хепо коцки онда бујрум, неам ништо против. Секоја група си има своја идеологија, нашата за среќа е бодрење на клубот.
.
па токму поради тоа Комити почнале да навиваат за ГоДел,а не за МЗТ(ито)....јбг времињата се менуваат,ваше е како ќе се дефинирате...и вие сега сте без никаква МКпатриотска наклонетост(нешто слично како порано кога 90% од вашите луѓе се палеаа на тогашна Југославија/Србија и на Звезда/Партизан-најмногу за Партизан)...си правиме реален муабет,ама вистината беше таа:toe:
 

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Така е, ние сме југословени а вие македонци.
Тука ќе ја завршиме дискусијава се надевам.
 
Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Апсолутно се сложувам со тезата дека 80 посто од постарите навивачи (над 25 години) се или биле членови на комити. Јасно е дека комити се име неспоредливо за сите навивачки групи во Македонија (иако Фемили се одлични во полседно време). Знам и сигурен сум дека ке се врати времето кога сите ке бидат комити и пред се ке им биде Вардар, а после кошарка МЗТ и Работнички. Несватливо ми е како може (сум бил сведок директно на натпрвари) ЦПБ да пцујат против Вардар, а истото се однесува и за Фемили кој пцуеле против Вардар. Несватливо ми е зашто им се забранува на помладите членови на фемили да одат на комити, имам информација дека до пред 2 години имало некој 50 (најмалку) деца кој си оделе на Вардар, но се соочувале со страшен притисок, па дури и закани за тепачки. Сигурен сум дека доколку не се забранува да се оди на натпревари на Вардар, и доколку Варадр се искачи во горниот дел на табелата по 300 луге и од фемили и од ЦПБ би оделе на Вардар со комити. Неможам да сватам како може само кај нас навиваќи да се палат на ракомет, кошарка, ватерполо. Се знае навивањето е созададено и го личи да е на стадион. Се радувам што во кошарка има такво ривалство помегу Фамили и ЦПБ, но тоа ривалство е само во тие 40 минути, затоа што после натпревар поголемиот дел од тие луге се дружат, излегуваат во град заедно, работат заедно, учат заедно итн. Затоа го молам денот Вардар да излезе во европа, да добие стабилен спонзор, и да се вратат поголемиот број членови кој Вардар им е во крвта на стадион и тогаш Комити да дојдат до бројка од 1000 луге кој ке газат. Навивањето во сала не е исто со стадион
 

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Така е, ние сме југословени а вие македонци.
Тука ќе ја завршиме дискусијава се надевам.
ти олесна што конечно призна???..........
па скратениците кон тоа целат.......а бидејќи кај вас што било поминало(а нешто засекогаш ви остана),не треба да го разбирате како провокација:toe:

--- надополнето ---

. Се знае навивањето е созададено и го личи да е на стадион. н
:aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz:
 
Член од
12 декември 2007
Мислења
572
Поени од реакции
20
ти олесна што конечно призна???..........
па скратениците кон тоа целат.......а бидејќи кај вас што било поминало(а нешто засекогаш ви остана),не треба да го разбирате како провокација:toe:

--- надополнето ---


:aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz:
Ах гоне гоне...такви како тебе интернет патриоти ги има многу...извини вака ќе може ли да знам колку години имаш,ако не е тајна
 

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Затоа го молам денот Вардар да излезе во европа, да добие стабилен спонзор, и да се вратат поголемиот број членови кој Вардар им е во крвта на стадион и тогаш Комити да дојдат до бројка од 1000 луге кој ке газат. Навивањето во сала не е исто со стадион
Го молам и ја па да не ве читам по другиве теми од форумов него на онаа кај што треба да пишувата, за ФК Вардар.


ти олесна што конечно призна???..........
па скратениците кон тоа целат.......а бидејќи кај вас што било поминало(а нешто засекогаш ви остана),не треба да го разбирате како провокација:toe:


Да бе, горд сум на другарот маршал, не ти е јасно досега?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom