Фан клуб: Работнички

Член од
1 септември 2010
Мислења
25
Поени од реакции
5
site od FA so pisuvate na temava olabavete malce.ostaj te gi niv neka si ja teraat kako znaat, a nie naseto se znae kaj treba da go kazeme. gleam i mnogu jasnovidci ima uste sea znaat sto i kako ke se odviva na derbi,koj kolku ke bide, koj od kade ke dosol, koj kogo ke nadvika. ne komentirajte nesto sto uste ne se desilo.
 

Golden Lords

ЦРВЕНО-БЕЛО Е СКОПЈЕ ЦЕЛО
Член од
11 март 2009
Мислења
279
Поени од реакции
5
ubavo ti pisal drug clen na forumov okolu vozrasta vasa sto se gleda na sliki i klipovi,nemora da se trudis da ni objasnuvas...
nego ne mi e jasno,imate "the lords of the city" i "golden lords rules"??? ednive se od "biznis" sektorot, a drugive poranesni navivaci a?
inace denes KE DOJDAM da vidam koj stoi pozadi transparentot vas,i da vidam dali si naprednal vo vodenjeto utakmici! te spremaat li za u "boris trajkovski" ili tamu ke bides eden od mnogute nebitni na tribinata na cpb?
p.s./denes izlagam od mojot "virtuelen" svet...ne me baraj po sala,ke ti treba koncentracija za vodenje,oti moze ke imate gosti od kumanovo...:wink:

--- надополнето ---


:toe:
...и? коментар после ова денес?
btw На сликата има 15-16 деца а подгрупата брои 70-80 членови така да убаво ти кажав 60% се 18+..
И не замарај више те молам, иди во некој фан клуб каде што е за твојот клуб(претпоставувам црвена звезда или партизан)!
 

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
...и? коментар после ова денес?
btw На сликата има 15-16 деца а подгрупата брои 70-80 членови така да убаво ти кажав 60% се 18+..
И не замарај више те молам, иди во некој фан клуб каде што е за твојот клуб(претпоставувам црвена звезда или партизан)!
eve go mojot komentar:
pozitivno:
1. brojka ZA VAS ODLICNA na vakov mec,za razlika od minatite godini(zatoa sega odma stavate sliki i klipovi)...ne pametam koga ste bile 150-200 na mec od vakov karakter...
2. vidov dosta likovi sto porano bea aktivni vo cpb,bea denes na mecot,peeja vo momenti na euforija,e sega dali ke gi drzi euforijata samo do derbito ke vidime podocna...
3. tempo na pesni,ritam na tapanite uz pesnite vo tekot na mecot mozam da recam bese sosema ok.
toa se pozitivnite zabeleski.
negativno:
1. MECOT GO ZAPOCNAVTE 10 min vo prva cetvrtina so pesna kontra fa i mzt(kade e tuka vasiot rabotnicki???) se pee za nekakvi kompleksi,ama ispagja deka tie sto pejat na "obicen" mec protiv svoite najgolemi rivali stvarno imaat kompleksi.i se e ova podnoslivo ako e samo vo odredena mera,ali da pees kontra fa pola utakmica toa spored mene e loso,mnogu loso...istoto go mislam i za fa,koga pejat kontra vas,eve kazuvam za da ne se bunis.
2. eden od "vodjite" celo vreme noseshe plavo-bel sal od fa,duri i go veese kako da e shalot od cpb!(glupost nevidena).na tribinata ocigledno nedostasuvaat mnogu,mnogu salovi...
3. 1/3 od navivacite posle prva cetvrina vi izlegoa nadvor,mislejki deka e poluvreme(a kako i nema ,koga se zaboravija od peenje kontra fa i mzt,pa mislea deka "otislo poluvremeto")
znaci daleku od loso vi bese denes izdanieto,ama ocigledno ko ke pomine derbito,ke se vratite vo "normala" so peenje,oti ova e "nenormalno" sto go demonstriravte denes!
ete ako ti znaci nesto toa e moeto viduvanje na denesnoto vase izdanie,a garant 99% od vasite da gi prasas kolku zavrsi mecot,nema da znaat da ti kazat...
p.s. ostanuvam na forumov za tvoja (ne)srekja i ete ke se citame pak vo sledna prilika. a "zvezda" i "partizan" daleku bile od mene:wink:
 

unknow

master
Член од
8 февруари 2008
Мислења
62
Поени од реакции
5
nek si ebat mater ovie Golden Lords se stvarno odlicni (imaat stil) ...za grupata neznam kako pee vo globala ali vodzata im ima glas se gleda =)
prilog :

p.s.
ne go sfakajte seriozno ova ;)
 
Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Од навивачки аспект, навивањето во 1во полувреме за 10+, буквално потсетуваше на она што сме навикнати да го гледаме у Јане Сандански последниве 2 години, на неколку наврати ми дојде да се убацам у пеењето и во целата таа еуфорија, се слагам со критиките на Клинт за пеењето против ФА, тоа со шалот според мене немаше никаква врска, можеше и да го нема, мада не сметаше, 2ро полувреме малце покасно почнаа со навиваање додека се соберат сите меѓутоа и тогаш на високо ниво, на крај пак се пееше против ФА и МЗТ, се на се повеќе од одлично, ако се издржи со ова темпо до дербито, тогаш ќе биде многу интересно на трибините во Борис Трајковски зошто ќе бидат и те како конкурентни.

Од играчки аспект нема што да се коментира, сите од кај Работнички одлични, поведоа со 40 разлика (играа и некои не стандардни во составот, како Џокер и Докузовски, кутриот не доби топка коа играше со првотимците) и после ги стави тренерот младинците, само Гоцевски на почеток играше, ама со 4 лични, и заврши со 20 разлика на крај, од Куманово незнам ни еден играч така да нема да ги коментирам.
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
Ако гледате за прозивање на ривалите,и ФА не се ништо подобри на тоа поле...:kesa:
И тие на двете домашни утакмици на крајот отпеаа неколку песни против своите ривали....
Не го оправдувам ова...ама ај,се ближи дерби,па нека напумпаат малку атмосфера,еве го кај е дербито за 10 ина дена....:tv:
 

city park boy

Red Legend Sınce
Член од
30 март 2007
Мислења
2.338
Поени од реакции
22
6 ostanuva ke imaa uste mnogu gafovi :)))

--- надополнето ---



ti momce imas nekoi izgleda psihicki problemi ili si so blaga retardacija ili si umereno retardiran:)))
eve ti klip vidi kolku e gledan brojka i kazi mozebi ne sme mnogu ali za vas sme x6 :)))))


РАБОТНИЧКИ-Куманово(4 коло)
227 ke prisustvuvaat

МЗТ Скопје - АБА Струмица
710 ke prisustvuvaat

ajde retardinjo brkaj rabota :)))

Хаха браво, и извини да те прашам кај беа тие 710?
-На телевизија????
 
Член од
6 мај 2010
Мислења
189
Поени од реакции
15
vo bibl lani vo cela sala so igraci na 2 ekipi i policija i navivaci vkupno 50 :))))i

Хаха браво, и извини да те прашам кај беа тие 710?
-На телевизија????
hehehehe znaci si ne gledal na tv :)))
pa ke gledas momce i ke se cudis sto da ti kazam zemi prebroj ne ili da ti dadam tocna brojka mozam od prodadeni bileti :)))
kaj vas ne moze da se ustanovi brojkata bidejki gratis vlez kako sto znam,a ne moze da se naplaka bidejki molite niz skopje so flaercinja po site naselbi strasno od vasa strana.
povelete nekolku punktovi kaj sto ke mozete da soberete lugje za na derbi postavite stand pred vero,ramstor,tineks tamu imate golema frekfrencija i mozete flaercinja da delite :)))


p.s.Kisela voda si dobi klubce kk.torus za toa klubce vas vodic navivase pred 2 godini i vasi clenovi pa mozete novo klubce ima pari da gi pustite lordovite na kalenje malce da navivaat za kk torus pozdrav ako nemate stand za pred marketite zemite od oriflem,avon ili nekoja firma i delite flaercinja :))))

--- надополнето ---

Mnogu jasno deka znaes :tapp:.....prvi ste za toa koga se raboti za pesna na youtube....jas vikav na vremeto deka ne trebase vladava so proektot kompjuter za sekoe dete ama toa e...jbg...
Во право си нено за проектот на владата, бидејки сега цпб за нашиве подвизи само не гледаат на јутуб,а порано не можеа бидејки владата само што беше составена немаше време за да пушти јутубе-интернет, тогаш вашите така наречени навивачи сега се постари членови и лидери во вашата група,а помладиве не можеа бидејки не беа родени, за нас можеа само да прочитаат во новина, повели извадок од текст писмо можеби и ти не си бил роден па прочитај ако сакаш.Немој да се навредиш јас поштувам од мене постарии,помлади навивачи и легенди.Само треба на помладиве правото да им се кажува за потелото на својата група,а не да се искривува вистината бидејки еден ден кога ке ја дознаат вистината ке се каат бидејки поминале време и години меѓу такви луѓе кои ги лажеле и краделе со години,што више го има тоа кај нас не е нешто ново.


НИП НОВА МАКЕДОНИЈА година 2 бр.21 15.01.1992 година цена 50 динара списание СКОК извадок од Писмо многу таканаречени навивачи не биле родени,а групите не им постоеле кога дејствувале навивачите на МЗТ СКОПЈЕ ке има уште текстови и објави и постари од оваа година и понови.
наслов на текстот
кумани хулигани ,

Веројатно повекето наши навивачи и читатели слушнале за инцидентот што се случи во Куманово за време на кошаркарскиот натпревар меѓу истоимената екипа од споменатиот град и МЗТ од Скопје.
Се јавувам поради тоа што сакам да ги демантирам новинарите(дописници од куманово)кои, за нешто што се виновни кумани и само тие не обвинуваат нас СЕРВИС КРУ.Ако навистина сме ние виновни,зошто тогаш не направивме инцидент порано ,туку тепачката настана на полувреме,кога пристигнаа кумани кои воопшто не навиваа,а дојдоа со намера да се пресметаат со нас.
Не тврдам дека немавме ножеви,како што пишува во весниците,меѓутоа ножеви извадија први кумани,а покрај тоа имаа стапови и синџири.Што можевме и моравме да се браниме.
Јас сум учествувал во повеке пресматки на навивачи но вакво нешто не сум видел.
Сето тоа нивните новинари го прават ова за да ги заштитат кумани за разлика од скопските кои за најмала ситница ги напаѓаат Сервис кру.
Затоа очекувам Скок да го објави ова писмо и да се слушне другата страна и пред се да се знае вистината.Зошто да не беше милицијата ,која ги истера кумани од салата сешто можеше да се случи

,СЕРВИС КРУ-СКОПЈЕ


Сега би ве замолил драги навивачи кои се јавувате и само зборите против навивачите на МЗТ Скопје кои додека навивале и дејствувале во бивша Југа и самостојна Македонија вие не сте биле родени,а вашите лидери сега што ве фарбаат со некои нивни идеали кои немаат врска имале 1992год 13,14,15,16 години и не знам дали навивале за работнички.
За вашата група да не зборам не постоела тогаш.
Слободно кога ке имате некој состанок пред дерби прашајте каде биле тоа време само пазите да не добиете некоја заушка.

И само со факти,слики,весници,видео више не објавувате глупости бидејки ви се смее цела Македонија

наскоро Чао Тифо 1989 година избадок од текст гостовање на навивачите на МЗТ СКОПЈЕ во косово поље ако го најдам списанието:)))
 
Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Во право си нено за проектот на владата, бидејки сега цпб за нашиве подвизи само не гледаат на јутуб,а порано не можеа бидејки владата само што беше составена немаше време за да пушти јутубе-интернет, тогаш вашите така наречени навивачи сега се постари членови и лидери во вашата група,а помладиве не можеа бидејки не беа родени, за нас можеа само да прочитаат во новина, повели извадок од текст писмо можеби и ти не си бил роден па прочитај ако сакаш.Немој да се навредиш јас поштувам од мене постарии,помлади навивачи и легенди.Само треба на помладиве правото да им се кажува за потелото на својата група,а не да се искривува вистината бидејки еден ден кога ке ја дознаат вистината ке се каат бидејки поминале време и години меѓу такви луѓе кои ги лажеле и краделе со години,што више го има тоа кај нас не е нешто ново.
Се согласувам во целост со тебе за овој дел од постот
 
Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
hehehehe znaci si ne gledal na tv :)))
pa ke gledas momce i ke se cudis sto da ti kazam zemi prebroj ne ili da ti dadam tocna brojka mozam od prodadeni bileti :)))
kaj vas ne moze da se ustanovi brojkata bidejki gratis vlez kako sto znam,a ne moze da se naplaka bidejki molite niz skopje so flaercinja po site naselbi strasno od vasa strana.
povelete nekolku punktovi kaj sto ke mozete da soberete lugje za na derbi postavite stand pred vero,ramstor,tineks tamu imate golema frekfrencija i mozete flaercinja da delite :)))


p.s.Kisela voda si dobi klubce kk.torus za toa klubce vas vodic navivase pred 2 godini i vasi clenovi pa mozete novo klubce ima pari da gi pustite lordovite na kalenje malce da navivaat za kk torus pozdrav ako nemate stand za pred marketite zemite od oriflem,avon ili nekoja firma i delite flaercinja :))))

--- надополнето ---



Во право си нено за проектот на владата, бидејки сега цпб за нашиве подвизи само не гледаат на јутуб,а порано не можеа бидејки владата само што беше составена немаше време за да пушти јутубе-интернет, тогаш вашите така наречени навивачи сега се постари членови и лидери во вашата група,а помладиве не можеа бидејки не беа родени, за нас можеа само да прочитаат во новина, повели извадок од текст писмо можеби и ти не си бил роден па прочитај ако сакаш.Немој да се навредиш јас поштувам од мене постарии,помлади навивачи и легенди.Само треба на помладиве правото да им се кажува за потелото на својата група,а не да се искривува вистината бидејки еден ден кога ке ја дознаат вистината ке се каат бидејки поминале време и години меѓу такви луѓе кои ги лажеле и краделе со години,што више го има тоа кај нас не е нешто ново.


НИП НОВА МАКЕДОНИЈА година 2 бр.21 15.01.1992 година цена 50 динара списание СКОК извадок од Писмо многу таканаречени навивачи не биле родени,а групите не им постоеле кога дејствувале навивачите на МЗТ СКОПЈЕ ке има уште текстови и објави и постари од оваа година и понови.
наслов на текстот
кумани хулигани ,

Веројатно повекето наши навивачи и читатели слушнале за инцидентот што се случи во Куманово за време на кошаркарскиот натпревар меѓу истоимената екипа од споменатиот град и МЗТ од Скопје.
Се јавувам поради тоа што сакам да ги демантирам новинарите(дописници од куманово)кои, за нешто што се виновни кумани и само тие не обвинуваат нас СЕРВИС КРУ.Ако навистина сме ние виновни,зошто тогаш не направивме инцидент порано ,туку тепачката настана на полувреме,кога пристигнаа кумани кои воопшто не навиваа,а дојдоа со намера да се пресметаат со нас.
Не тврдам дека немавме ножеви,како што пишува во весниците,меѓутоа ножеви извадија први кумани,а покрај тоа имаа стапови и синџири.Што можевме и моравме да се браниме.
Јас сум учествувал во повеке пресматки на навивачи но вакво нешто не сум видел.
Сето тоа нивните новинари го прават ова за да ги заштитат кумани за разлика од скопските кои за најмала ситница ги напаѓаат Сервис кру.
Затоа очекувам Скок да го објави ова писмо и да се слушне другата страна и пред се да се знае вистината.Зошто да не беше милицијата ,која ги истера кумани од салата сешто можеше да се случи

,СЕРВИС КРУ-СКОПЈЕ


Сега би ве замолил драги навивачи кои се јавувате и само зборите против навивачите на МЗТ Скопје кои додека навивале и дејствувале во бивша Југа и самостојна Македонија вие не сте биле родени,а вашите лидери сега што ве фарбаат со некои нивни идеали кои немаат врска имале 1992год 13,14,15,16 години и не знам дали навивале за работнички.
За вашата група да не зборам не постоела тогаш.
Слободно кога ке имате некој состанок пред дерби прашајте каде биле тоа време само пазите да не добиете некоја заушка.

И само со факти,слики,весници,видео више не објавувате глупости бидејки ви се смее цела Македонија

наскоро Чао Тифо 1989 година избадок од текст гостовање на навивачите на МЗТ СКОПЈЕ во косово поље ако го најдам списанието:)))
не знам на сто ми реплицирас??!!.....ни спомнав несто од 92 ни сто правеле навиваците на мзт??!!....инаце најискрено сто било во 92 не знам ама знам сто бесе од 97 до 2002 на васа трибина...ве водесе цовек кој сега е на сосем друга трибина и за друг клуб навива а моментално ве води цовек кој евентуално ако играат некад мзт - партизан косарка повеке од сигурно е дека ке седи со гробари....
пс.а сосема друга тема е тоа сто додека ние тука се крвиме и исправаме криви дрини сто било во 92 сто било во 2002 и сто ке биде на 4 ноември,васите 4-5 први луге во група се први другари со првите 4-5 луге на цпб..си идат по свадби,по крстевски,по курац палац итн...навиванјето и се околу него сто е врзано одамна е отидено во курац така да овде мозе само малце да си се провоцираме колку да утепаме време и нисто повеке...
 
Член од
6 мај 2010
Мислења
189
Поени од реакции
15
delam flaeri za diskoteki,derbi natprevari,oriflem kozmetiki :)))))))

не знам на сто ми реплицирас??!!.....ни спомнав несто од 92 ни сто правеле навиваците на мзт??!!....инаце најискрено сто било во 92 не знам ама знам сто бесе од 97 до 2002 на васа трибина...ве водесе цовек кој сега е на сосем друга трибина и за друг клуб навива а моментално ве води цовек кој евентуално ако играат некад мзт - партизан косарка повеке од сигурно е дека ке седи со гробари....
пс.а сосема друга тема е тоа сто додека ние тука се крвиме и исправаме криви дрини сто било во 92 сто било во 2002 и сто ке биде на 4 ноември,васите 4-5 први луге во група се први другари со првите 4-5 луге на цпб..си идат по свадби,по крстевски,по курац палац итн...навиванјето и се околу него сто е врзано одамна е отидено во курац така да овде мозе само малце да си се провоцираме колку да утепаме време и нисто повеке...

ne spomna za 92 nisto posto nemas sto da spomnes ako imas kazi spomni.
nas nikoj ne ne vodi si vodat pomladite decki vo grupata toa e na niv otstapeno.
Ne sme nie kako nekoi grupi postarite ne ostapuvaat na pomladite deka lapaaat i sakaat uste da lapaat :)))
a toj sto go spomna toj za Makedonija i posiroko e legenda i samo ide na utakmici toa e za postovaanje.
postarite da se postuvaat ali kaj pomladite nema prijatelstvo taka da ke vidime na 4.11.2010
pozdrav i daj flaer eden za na derbi :)))

--- надополнето ---

Neno edno prasanje za tebe ako moze odgovor bez menjavanje na tema
KAZI MI CPB DALI IMAAT NADVOR OD MAKEDONIJA GOSTOVANJE KOGA I AKO MOZE SLIKA KLIP BILO STO TOLKU OD MENE :))))
 
Член од
31 мај 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
2.286
пс.а сосема друга тема е тоа сто додека ние тука се крвиме и исправаме криви дрини сто било во 92 сто било во 2002 и сто ке биде на 4 ноември,васите 4-5 први луге во група се први другари со првите 4-5 луге на цпб..си идат по свадби,по крстевски,по курац палац итн...навиванјето и се околу него сто е врзано одамна е отидено во курац така да овде мозе само малце да си се провоцираме колку да утепаме време и нисто повеке...
Во право си за овој дел од постот. Ривалството меѓу Ф.А. И Ц.П.Б. одамна не е на она ниво кое беше. Впрочем, ако дискутираме за ривалствата воопшто во Македонија, факт е дека најголемо ривалство (гледајќи по традиција, и се останто во секој поглед) било, е, и ќе биде Комити - Чкембари.
Ривалството меѓу Ф.А. И Ц.П.Б. неможе да биде како тоа Комити и Чкембари затоа што, Ф.А. и Ц.П.Б се луѓе од ист град, така што јасно е дека пола и повеќе од членовите на двете групи се познаваат лично меѓусебно, некои од средните школи, факултет, работа, излегување по Скопски кафичи и дискотеки, роднински врски, стари пријателства итн. Попросто да се објасни ова, Скопје не е така голем град како Лондон, па да не се познаваат меѓусебно дел од членовите на групите од ист град. Така да, нема така голема омраза кај Ф.А. и Ц.П.Б бидејќи дел од нив во приватен живот се во добри односи, се пцујат на трибина, тогаш не се пријатели, но не е тоа тоа за она ВИСТИНСКОТО РИВАЛСТВО.
До пред некое време на запад со Комити имаше голем број на членови и од Ф.А. и од Ц.П.Б каде што заедно навиваат за Вардар. Гушнати скокаат и пеат зига-зага напред Вардар а после тоа глумea огромни ривали, со крвничка омраза, некако не оди нели :).

Исто така постои ривалството и меѓу Комити и Шверцери, но тоа повеќе е на национална и верска база, поради тоа омразата е многу голема.
 
Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Во право си за овој дел од постот. Ривалството меѓу Ф.А. И Ц.П.Б. одамна не е на она ниво кое беше. Впрочем, ако дискутираме за ривалствата воопшто во Македонија, факт е дека најголемо ривалство (гледајќи по традиција, и се останто во секој поглед) било, е, и ќе биде Комити - Чкембари.
Ривалството меѓу Ф.А. И Ц.П.Б. неможе да биде како тоа Комити и Чкембари затоа што, Ф.А. и Ц.П.Б се луѓе од ист град, така што јасно е дека пола и повеќе од членовите на двете групи се познаваат лично меѓусебно, некои од средните школи, факултет, работа, излегување по Скопски кафичи и дискотеки, роднински врски, стари пријателства итн. Попросто да се објасни ова, Скопје не е така голем град како Лондон, па да не се познаваат меѓусебно дел од членовите на групите од ист град. Така да, нема така голема омраза кај Ф.А. и Ц.П.Б бидејќи дел од нив во приватен живот се во добри односи, се пцујат на трибина, тогаш не се пријатели, но не е тоа тоа за она ВИСТИНСКОТО РИВАЛСТВО.
До пред некое време на запад со Комити имаше голем број на членови и од Ф.А. и од Ц.П.Б каде што заедно навиваат за Вардар. Гушнати скокаат и пеат зига-зага напред Вардар а после тоа глумea огромни ривали, со крвничка омраза, некако не оди нели :).

Исто така постои ривалството и меѓу Комити и Шверцери, но тоа повеќе е на национална и верска база, поради тоа омразата е многу голема.
Друже, си видел ли што имаш напишано погоре...
 
Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Во право си за овој дел од постот. Ривалството меѓу Ф.А. И Ц.П.Б. одамна не е на она ниво кое беше. Впрочем, ако дискутираме за ривалствата воопшто во Македонија, факт е дека најголемо ривалство (гледајќи по традиција, и се останто во секој поглед) било, е, и ќе биде Комити - Чкембари.
Ривалството меѓу Ф.А. И Ц.П.Б. неможе да биде како тоа Комити и Чкембари затоа што, Ф.А. и Ц.П.Б се луѓе од ист град, така што јасно е дека пола и повеќе од членовите на двете групи се познаваат лично меѓусебно, некои од средните школи, факултет, работа, излегување по Скопски кафичи и дискотеки, роднински врски, стари пријателства итн. Попросто да се објасни ова, Скопје не е така голем град како Лондон, па да не се познаваат меѓусебно дел од членовите на групите од ист град. Така да, нема така голема омраза кај Ф.А. и Ц.П.Б бидејќи дел од нив во приватен живот се во добри односи, се пцујат на трибина, тогаш не се пријатели, но не е тоа тоа за она ВИСТИНСКОТО РИВАЛСТВО.
До пред некое време на запад со Комити имаше голем број на членови и од Ф.А. и од Ц.П.Б каде што заедно навиваат за Вардар. Гушнати скокаат и пеат зига-зага напред Вардар а после тоа глумea огромни ривали, со крвничка омраза, некако не оди нели :).

Исто така постои ривалството и меѓу Комити и Шверцери, но тоа повеќе е на национална и верска база, поради тоа омразата е многу голема.
Ни јас нема да се сложам со тебе, баш дека се од ист град многу поголемо е ривалството, точно е дека многу од нив се познаваат лично, но тоа се поединечни познанства и толку, утре да се сретнат у град обоени едните во црвено другите у плаво ќе заборават на другарството, исто така имало и доста тепачки на база аеродром-центар и ЦПБ-ФА у град и во денови кога немаат никаква утакмица ни едните ни другите, туку едноставно се сретнале во град, омразата е ОГРОМНА, имам лично другари и кај едните и кај другите и омразата буквално е огромна.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom