Zakonot za sport ne e donesen dad,ama i sega ima opcija kade sto so vlozuvanjeto vo sport i vo uste nekoi drugi oblasti vo opstestvoto se namaluvaat mnogu,mnogu pomalce trosocite/danocite na spoznorot sprema drzavata...ovoj muabet mi od razgovor so eden prijatel na koj prijatelot mu raboti vo Feni i posle razgovorot mi stana jasno zosto frla feni tolku mnogu pari na kosarkata...cista matemtika...
A okolu ova vtorovo ne me dupi!!!Zar Siroki breg,Bosna(amaterski tim),Radnicki se imaat nekoj marketing ili infrastruktura...od gradski park imaat 100% bolja infrastruktura toa e sigurno ama ti garantiram deka pola timovi od Jadranska liga ne gi ispolnuvaat standardite,a zosto pritiskaat tolku na Rabotnicki e cisto radi politika,ne sakaat Makedonija da e crna dupka tuka na Balkanot pa aj edno mesto cisto radi reda ke ni go dadat i toa ke bide i narednata godina i pokraj izmenite...A sea zosto toa mesto ne go zeme Feni ili Vardar mesto Rabotnicki toa e druga prikazna,celo KFM e kadar od Rabotnicki..
Ако беше така како што викаш т.е. се намалувале давачките зашто тогаш никој претприемник не сака да даде пари во Вардар,МЗТ и Работнички? Тоа со Фени е сосема друга приказна која никако не е поврзана со законот за спорт за кој збориме. Значи, без да е донесен законот може да има ситни отстапки али тие се незабележителни т.е. не се некоја превага у носењето на одлуката дали некој некого ќе спонзорира.
Раднички има голема сала, секоја утакмица е фул пуна. Крагуевац е машински центар на Србија(Застава, ти текиња?) и многу нормално е што имаат клуб во Јадранска. Тоа е уствари Свислајон Таково кои се фузираа со Раднички затоа што немаа каде да играат Јадранска а беа пласирани.
Од Босна реков дека ќе има еден клуб, дали тоа ќе биде Широки или Босна сосема е небитно. Нив по право од статутот им следува место таму.
На словенците такуѓере две места.
Србија е вицешампион на Европа...Партизан,Звезда,Хемофарм се сигурни...се бара четвртиот...
Во Хрватска имаш имиња како Цибона и Задар, а оваа година и екипи како Цедевите и Загреб со буџети од скоро поголеми од Партизан на пример кој игра Евролига.
И ти со цел памет ми го спомињаш Работнички кој е на раб на егзистенција, кој нема пари да отпатува до Бугарија да изигра утакмица со Черно Море, кој е на раб од испаѓање од БИБЛ, од кој секој ден си иде некој или се шпекулира дека ќе си иде, кој нема спонзор а камоли генерален спонзор, кој губи од последнопласираниот во домашното првенство... Дај не ме зезај...