Фан клуб: РК Пелистер

Член од
1 февруари 2014
Мислења
319
Поени од реакции
230
Strashno potfrli upravata ova sezona so timot.... mozi da se reci deka ovaj tim e poslab od lanskiot sho go upropasti babic. Ne ochekuvav vakov mizeren transfer period kako ovaj vo ova sezona.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
8.874
Поени од реакции
7.259
Strashno potfrli upravata ova sezona so timot.... mozi da se reci deka ovaj tim e poslab od lanskiot sho go upropasti babic. Ne ochekuvav vakov mizeren transfer period kako ovaj vo ova sezona.
Арни се таму нека напрат сала и на зима уште некој играч и мирна глата и така првенството е без врска поделено во европа дома да тепаме на сила некоја утакмица доста е после ако земат некој плус за финишот дури и до сега шо даваа по миљон евра годината ќе напраеја една сала и мора да се најдат и други спонзори сам една фирма клуб да држи многу тешко посебно во бунар без дно како ракомето во фудбалот е друга приказна така да искрено јас и на ова се радувам и ако не годинава вгодина ќе земиме титула ако не крени некој скопски клуб оти таму се парите ама никој не е по давањето плус онај русинот ако му замини и голманот на 1963 толку ќе биди од нив и вториот тим ќе ги тепа да не зборам за кавадарчани охрид и скопје така да крцкајте си до на зима таман ќе видиме за прокетот за салата шо ќе биди оти е распишан конкурс за идејно решение

P. S. Мене поќе ме плаши окото да не ја расипат калимерата со општината шо се силеја ревизија ова она па да останиме со прстот вуста оти ова се слатки маки кој да се земи како да се земи предлози даваме и за чудо се слушаат и читаат за разлика од другите
 

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.210
Поени од реакции
4.951
Добра ждрепка, со поволен резултат таму, на реваншот се наши и големи шанси имаме за второ коло.
 
Член од
25 август 2019
Мислења
290
Поени од реакции
380
Mislam deka ke gi pominime avstricite prvo kolo, pa za vtoro ke bidi pretesko ama uspeh e i ova neka prat kejf decata so bi rekle, a nie na tribini :pijani:
 

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
696
Поени од реакции
1.196
Почеток на активностите за сезоната 2022/23
РК Еурофарм Пелистер ја известува јавноста дека со официјална вечера ги започнува активностите за сезоната 2022/23. На денешната прва средба во Битола ќе бидат присутни сите професионалци во сениорската екипа, со исклучок на Усама Хосни, кој има обврски кон националната репрезентација. Пред вечерата на играчите ќе им се обрати спортскиот директор на Еурофарм Пелистер, Димитар Митревски.
Првиот работен состанок и медицинските тестови се предвидени за в среда наутро, а првиот официјален тренинг ќе се одржи утре попладне од 16:00 часот во спортската сала „Боро Чурлевски“. Клубот утре ќе ги објави сите детали за подготовките, ростерот и плановите во претсезоната.
Екипата на Еурофарм Пелистер 2 своите подготовки ќе ги започне в среда од 18:30 часот во спортската сала „Боро Чурлевски“. Клубот утре ќе ги објави сите детали за подготовките, ростерот и плановите во претсезоната.
Постигнат договор за сортаботка со шпанскиот бренд Joma
Ракометниот клуб Еурофарм Пелистер ја известува јавноста дека од сезоната 2022/23 партнер за спортска опрема на клубот е шпанскиот бренд Joma. Потпишан е договор меѓу двете страни и сите професионалци во сите екипи на Еурофарм Пелистер и Еурофарм Пелистер 2 ќе ја носат опремата Joma. Официјалното претставување на новите дресови е предвидено на специјална манифестација во подготвителниот период. Претпродажбата на дресови ќе започне во месец август.


ОДИМЕ!!!!! АЈМО :uzi: :zloo:
 
Член од
27 февруари 2017
Мислења
1.042
Поени од реакции
686
pavle petrovic gledam na prvio trening so prvata ekipa mozi zato ne zemat nikoj tamu
 
П

Пљампач

Гостин
Ама само ќе тренираат Петрович и Ѓоргевски со првиот тим... Највероватно еден од нив двата ќе задржи Валтер си велам, пошо дватс ако ги земат во првиот тим ќе нема кој да покрива во двојката, освен ако не префрлат таму од младинците деца.
Ако не планирт да докупат уште некој бек, поарно да ги остат сите овие деца од двојката во првиотот тим.
Скромно испазарено засега... Очекувањата а и најавите беа далеку поразлични од ова шо го глеаме на терен.
 
Член од
1 февруари 2014
Мислења
319
Поени од реакции
230
Na 1961 mu ostana istiot napad od lani osvem Dibirov sho znaci deka mnogu teshko deka titulata ke ja zemime lesno kako sho mislime.... tomovski- gadza,taleski,morales-morkovo, cuvara-stole. Edinstveno e sho nemat na klupa NIKOJ sho mozi da gi odmori vo derbito ili da mu pokrie kaj niv vo odbrana kako sho bea toto, dialo i kompanija. SIGURNO vo januari ke dojsat nekoj tie pred play off ke se pojachat pred borbata za titula i na kraj mozime da ostanime so prsto v usta i ova sezona i da karame pak po ekipata,trenerite i se ostanato. Nikako ne sum optimist so ova ekipa sho ja imame i ako ne zemime barem ushte 2 bekoj (sreden i lev) i nekoj kasap samo odbrana da igra kako kukoski nisto ne prajme i ova godina ke bidi izgubena. Sekoja godina ostanvame so igrac-dva nedokupemi vo ekipata i frlame godishno eden kup pari vo voda, se nadevam deka do pocetoko ke donesime barem ushte 2 PRVI bekoj i da ni e mirna glata za titulata....
 

Kajgana Shop

На врв Bottom