Фан клуб: РК Пелистер

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
распали асистенции за нив праеше ни за со вакви екипи не го бива :(
Па 5 гола за Мите се рекорд...:)

Нешто влезе(5 гола даде,рекорд во цела сезона му е:D),и уште толку му стопи голманот на Тинекс Маркетите:D
Вака треба да шутка на секоја утакмица...а не само ко ќе нема одбрана.....
За "АСИСТЕНЦИЈАТА":eek:
Се дешава:)најдобра асистенција на сезоната(штета шо не беше на наш играч)...:pos:
Иначе,лесно е да шутка кога никој не му излегва...со Белорусите не мрдна....
Исто ќе биди со било која друга екипа шо игра НОРМАЛНА ОДБРАНА...
27 години има,не е мал па сега да го учат како треба да се однесува на терен бек од 195 и кусур и со топ во раката:eek:

Z

ziko bt

Гостин
Шо е работата со Маретиќ,една утакмица нема изиграно,па ако немој да игра нека го отерат у пичку материн посекако пола состав си замина шо му ја думат за овај.Иначе посекако дур сме во ова лига т.е дур не се приклучат Металург и Вардар треба да си уфрлат млади играчи да собират искуство,а вчера само 2ката го изиграја пошто беа принудени ради Папата да го клат.Не го знам детето шо квалитет е можи си има и техника и ракометно знаење,ама далеку беше со физичките предиспозиции за пикер...

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Александар Ангелевски, и Јовица Младеновски од Пролет се супер бекој
Ама си имат веќе договори
--- надополнето: 18 декември 2011 во 15:13 ---
За пикер можи да се земи Рубин Лашкоски- добар пикер е, па за нас како шо немаме ...

Член од
2 август 2011
Мислења
1.261
Поени од реакции
1.664
Вака понатаму не можи, најслабата екипа на ПЕЛИСТЕР од неговото оформување. Вчера тотално се разочарав од Пелистер, глумци колку сакаш во екипата, игра никаква фатија топката и шутни и готово. Не знам зошто се држат овие играчи, треба сите да се испуштат за да се заштеди да им се раскинат договорите и да се форсираат млади не само од школата на ПЕЛИСТЕР туку да се собере екипа од цела Македониа посолидни деца, да се земи тренер а не овие двајца кои појма немаат (по неорганизиран во напад и одбрана Пелситер не сум видел). Наместо да се плакаат овие глумци пари треба да се дадат на некој добар тренер кој од млади играчи ке знае да направи солидни играчи.

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Не бе ни резерви не останаја нема кој да игра искрено . Мора нешто да се променва ако сакаме да личиме на нешто па вчера со Тинекс не можевме да се носиме не можи со баце Мите се виде колку му е максиумот мора некој да се дојси на Бековските позиции , ме бендиса во играта многу тој Младеновски се гледа дека не е лош играч за во напад има движење спретен е се снаоѓа добар играч се на се а и деснио бек извај некој добри шутој , јас мислам дека треба тој Ангеловски , Пецако како бекој од средни Бардакот десен бек не знам кој би можел ама да се извади една перспективна екипа !

Член од
17 декември 2011
Мислења
18
Поени од реакции
2
двата пикери од вториот тим се поарни од папата и 5катс и 9ката, тој 9ката плус во одбрана е како Ќани, и се сложувам и јас дека ако не се средат работите до на пролет да се преместат барем 5-6 играчи од вториот тим во првиот и да тргниме со нова снага
Pelister 2008...
Да не те цитирам..Да почнам со ред,прочитај добро пред да одговориш,не само да кажваш рецитали и реплики од типот-АМИ ЈАС ТРЕНИРАМ РАКОМЕТ,ЗНАМ ПОЈЌЕ ОД ВАС...Слушај постари малце....
Си потренирал 1,2 години по 2 тренинзи неделно и сега ќе ни кажваш нас како стојат работите во Пелистер,на луѓе шо скоро 20 години одат на ракомет,не само на утакмици туку и на тренинг, и виделе многу играчи....
И сеа ти ќе ни кажваш нас,од вчера шо почна да тренираш како стојат работите во Пелистер?:pos:
Демек во Париз живејме па не се дознават работите....
Па немаш ни толку години ти,колку шо одам јас на ракомет....
Внуче...:Dако толку сакаш можиш и стручњак да ме викаш,оти за тебе и сум...кога се работи за РК Пелистер....
ДА ТРЕНИРАВ ЈАС 15 ГОДИНИ во Пелистер,секој ден,под надзор на еден куп тренери биди АПСОЛУТНО СИГУРЕН дека ќе ИЗИГРАВ ПОДОБРО.....
Играч не се станва на 30 години....
Нема потреба да го тупам и да обајсунувам зошто мислам така за Папата и за Кире,па и за Мите и некои други играчи....(немам ништо против нив,секоја чест за залагањето и се останато)....
Тој шо разбира ракомет ќе сфати на шо алудирам.....
Таман си го донесе муабетот.....
Ете денес имаше меч на втората екипа на Пелистер,играја со Лазарови....
Не сме ни свесни какви деца имаме во втората екипа....
Ова ќе го види и чоек шо прв пат иди на ракомет...
Филип Чурлевски(синот на Боро)....страшен среден бек,ако го испустат детево арам нека му е....
Десниот бек посебно ме бендиса ,колку лесен чекор има детето,техника,движења низ зона..смисла за проигрување,и најважно шут.....ќе биди голем играч од него....
И десното крило не е лошо...
Неколку високи деца над 1.92,93....
Овие деца треба да се форсираат. уште од сега,сега да се калат....Пелистер со вакви деца има блескава иднина......
Да му се дај шанса да напредуваат....
А не да затупуваат,зошто во првиот тим на Пелистер морало да има место за внукот на Моцарто,за брачед му на некој друг од управата...
До кога со Папата?
Па тој Дарко од вториот тим пикерот и сега е рамо до рамо со Папата,ако не и подобар...
Играчи се прат на младост,на 30 години не се прај ништо....ИЛИ СИ ИГРАЧ ИЛИ НЕ....
Е од вакви луѓе шо со врски со години држеа место во Пелистер-си еба мајката клубот......
Немало играчи со врски?НЕМОЈ НЕ МЕ РАДУЈ:pos:
Уште си мал ти и појма немаш колку играчи влегвале во тимот,не само сениорскиот туку и во младинскиот со врски...и кај се сега тие играчи?
Да ги имавме сега тие играчи шо пропаднаа попусто Пелистер денес ќе растураше,исклучиво со домашен битолски кадар.....
ИМА ИГРАЧИ БАТО,НЕ СЕ САМО ОВИЕ,САМО НЕ МУ ДАВАЈА/ДАВАТ ШАНСА ДА СЕ ДОКАЖАТ....
Само не ти текнува тебе...зошто мал беше;)
--- надополнето: 18 декември 2011 во 17:04 ---
пријателче сите заслужвате да одите во прв тим, ве гледав јас и против Ринија и против Лазарови, играте страшна одбрана, ве спремил Злате алал да му е, за во напад се гледа дека ви фали искуство ама зато со текот на времето ќе си имаме јака екипа од Битолачани шо ќе дават се од себе
А тие не сакаат да бидат шампиони ? А не е муабетот колку пари толку музика ? За то шо немат видено плата поќе месеци ? Сите само ај играјте играјте е не е така тие колку шо знат играт за без пари подобри ако најдиш браво :)
--- надополнето: 15 декември 2011 во 17:00 ---

Нема врска јас не се прам дека тренирам којзнај колку години муабетот ми е од то шо знам за во клубот пишам и ако ви пречи шо ви ја кажвам состојбата како шо е од муабети од сите шо се во клубот не пишам ама не критикувајте сите , и јас сум за СИЛЕН ПЕЛИСТЕР ! Инаку и јас сум во втора екипа и знам кој заслужва кој не за ако некој треба да земи во прва екипа сигурно Дарко ќе биди земен ама сега неможи оти не е дозволено префрлање така оти сосема различни екипи сме , и Филип несомнено е добар висина му треба , а деснио бек Миро беше 1 цела година во Пелистер се проба толку му е максиумот не знам за кое десно крило збораш ако мислиш за Димо не велам не иста позиција делиме ..зато е и напраена 2екипа ама ке префрламе на крај на сезона тој шо заслужва секако :)
--- надополнето: 15 декември 2011 во 17:14 ---
4 од Битола зедоја за Кадетска репрезентација за репрезентација .. Ајде само вака нека продолжи почнува нешто да напредва во Пелистер

Член од
17 ноември 2011
Мислења
887
Поени од реакции
360
abe nisto ne prajme..samo se zbora ovaj onaj i jbg...celo dragoceno vreme od juli go izgubivme,pa sega reprezentativni nastapi pa ke dojdat vardari i metalurg i pak nisto,cela seezona promasena,KPK ispadnavme i so!!cile ke pomaga ne pomaga so se slucva so klubot

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
двата пикери од вториот тим се поарни од папата и 5катс и 9ката, тој 9ката плус во одбрана е како Ќани, и се сложувам и јас дека ако не се средат работите до на пролет да се преместат барем 5-6 играчи од вториот тим во првиот и да тргниме со нова снага

--- надополнето: 18 декември 2011 во 17:04 ---
пријателче сите заслужвате да одите во прв тим, ве гледав јас и против Ринија и против Лазарови, играте страшна одбрана, ве спремил Злате алал да му е, за во напад се гледа дека ви фали искуство ама зато со текот на времето ќе си имаме јака екипа од Битолачани шо ќе дават се од себе
Фала за подршката . Уште е рано за прва екипа ама полека полека планирано е да се префрлат најдобрите . Не сме некој посебни индивидуалци она што не прави различни е склопеноста на екипата и Тимскиот дух кој го направи Злате кај нас.

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Победа од 4 разлика против Драчево.. Со какви маки се соочивме во текот на полусезоната одлични резултати успеавме да ја завршиме без пораз !

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Во ваква мизерна лига првото место на крајот на полусезоната не е никакво мерило за успех...
Кога ќе се земи предвид дека Пелистер изигра само една јака утакмица со посериозен ривал пред негова публика(Борец)...другото се беше полесен тренинг....
На вакви мечеви не можи ништо да се оцени.....
Екипи од калибарот на Преспа,Металург Јуниор,Драчево,Кавадарци...колку само ни е очајна лигата....:eek:
Лигата требаше да биди далеку поинтересна,се најавуваше силен Борец,уште посилен Пелистер....
На крај ништо не излезе.....:tapp:

M

MrzaRules

Гостин
на крајот ни силен Борец ни уште посилен Пелистер...тоа е нашата Македонија....

Kajgana Shop

На врв Bottom