Фан клуб: РК Пелистер

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Победа од 3 разлика против ГРК Кавадарци .
--- надополнето: 14 декември 2011 во 22:13 ---
"Колку само сме назад со школата,одамна неаме изваено играч..
Ко стигнаја од таа Битолска надалеку прочуена школа денес во прв тим носители да се играчи од калибарот на Папата се гледа до кај сме стигнати....:eek:"

Изгледа не е само немањето пари, спонзор и дрн.дрн....иако то е број 1 оти без то нема(ше) да падниме на ова дереџе.
За жал во склоп на ова оди во прилог и уште една од причините, разговарав досега со 2 ракометари,топ градени, супер играчи, се откажаја од школата и ракометот, разочарани ОТИ СЕ БИЛО СО ВРСКИ и му се давало да напредуваат луге кои СЕ БАШ БЕЗ НИКАКОВ ПОТЕНЦИЈАЛ И ДАРБА, да земам и јас да тренирам исто а можи и поарно ке играм. Ова не е само во клубот, ова е во репрезентацијата, ова е во цела држава, во нашето ткиво како народ, нема принципи, закони, култура, респект. ЗАТО ПРОПАЃАМЕ НА СЕКОЕ ПОЛЕ!!! Само личен интерес а дали пропага се, не е битно.
Во ред, напрај нешто големо па ако треба и земи, али да уриваш во своја корист то е појке од ужасно. Ова е од осамосотојувањето па досега. Да беше подруго сега ке бевме лидери во се, оти имаме потенцијал, работоспособност и акал многу појке од сите, АЛИ САМИТЕ СМЕ КРИВИ. Македончето самото си се уништува и предава, то ние во гените, проклетство од Самиол кого самите си го предадовме:mad:. Се надевам полека ова ке се смени можда за 50-100 години o_O а можи и никогаш:tapp:
Со кој разговараше дека е со врски ??
--- надополнето: 14 декември 2011 во 22:18 ---
Кирка,само на кратко....Тешко на та екипа ,која ЧЕКА да ВЛЕЗАТ ВО ФОРМА РАКОМЕТАРИ ОД ТИПОТ НА ПАПАТА И КИРЕ МИТРЕВСКИ:eek:
Оди земи играј ко си толку стручен !

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.066
Поени од реакции
74.734

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Тебе брачеди да не ти се папата и Кире шо ги браниш толку?

Додуша јас Кире го сметам за добар играч.
Мразам стручни лица шо се прат а всушност врска немаат не мора да критикуваш ако не знајш некои работи ко немаше никој тие беа зато сега не кажвајте по многу !
--- надополнето: 14 декември 2011 во 23:05 ---
Им се вратија тројца од ланските ракометари, едниот беше Шалевски, другите двајца не ги памтам:)
Му се вратија десното крило оној чечкалицата во Борец шо беше , Шалевски и Миљисавлевиќ ~

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Мразам стручни лица шо се прат а всушност врска немаат не мора да критикуваш ако не знајш некои работи ко немаше никој тие беа зато сега не кажвајте по многу !
хаха, а уствари знајш ти кој е Томасино?
Никој не вели дека не го одржаа клубот во живот тие играчи, само ако се прај силен и европски Пелистер, реално гледано нема место за нив во тимот иако, пак ќе кажам, мислам дека Кире можи да се избори за место во првиот тим.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Pelister 2008...
Да не те цитирам..Да почнам со ред,прочитај добро пред да одговориш,не само да кажваш рецитали и реплики од типот-АМИ ЈАС ТРЕНИРАМ РАКОМЕТ,ЗНАМ ПОЈЌЕ ОД ВАС...Слушај постари малце....
Си потренирал 1,2 години по 2 тренинзи неделно и сега ќе ни кажваш нас како стојат работите во Пелистер,на луѓе шо скоро 20 години одат на ракомет,не само на утакмици туку и на тренинг, и виделе многу играчи....
И сеа ти ќе ни кажваш нас,од вчера шо почна да тренираш како стојат работите во Пелистер?:pos:
Демек во Париз живејме па не се дознават работите....
Па немаш ни толку години ти,колку шо одам јас на ракомет....
Внуче...:Dако толку сакаш можиш и стручњак да ме викаш,оти за тебе и сум...кога се работи за РК Пелистер....
ДА ТРЕНИРАВ ЈАС 15 ГОДИНИ во Пелистер,секој ден,под надзор на еден куп тренери биди АПСОЛУТНО СИГУРЕН дека ќе ИЗИГРАВ ПОДОБРО.....
Играч не се станва на 30 години....
Нема потреба да го тупам и да обајсунувам зошто мислам така за Папата и за Кире,па и за Мите и некои други играчи....(немам ништо против нив,секоја чест за залагањето и се останато)....
Тој шо разбира ракомет ќе сфати на шо алудирам.....
Таман си го донесе муабетот.....
Ете денес имаше меч на втората екипа на Пелистер,играја со Лазарови....
Не сме ни свесни какви деца имаме во втората екипа....
Ова ќе го види и чоек шо прв пат иди на ракомет...
Филип Чурлевски(синот на Боро)....страшен среден бек,ако го испустат детево арам нека му е....
Десниот бек посебно ме бендиса ,колку лесен чекор има детето,техника,движења низ зона..смисла за проигрување,и најважно шут.....ќе биди голем играч од него....
И десното крило не е лошо...
Неколку високи деца над 1.92,93....
Овие деца треба да се форсираат. уште од сега,сега да се калат....Пелистер со вакви деца има блескава иднина......
Да му се дај шанса да напредуваат....
А не да затупуваат,зошто во првиот тим на Пелистер морало да има место за внукот на Моцарто,за брачед му на некој друг од управата...
До кога со Папата?
Па тој Дарко од вториот тим пикерот и сега е рамо до рамо со Папата,ако не и подобар...
Играчи се прат на младост,на 30 години не се прај ништо....ИЛИ СИ ИГРАЧ ИЛИ НЕ....
Е од вакви луѓе шо со врски со години држеа место во Пелистер-си еба мајката клубот......
Немало играчи со врски?НЕМОЈ НЕ МЕ РАДУЈ:pos:
Уште си мал ти и појма немаш колку играчи влегвале во тимот,не само сениорскиот туку и во младинскиот со врски...и кај се сега тие играчи?
Да ги имавме сега тие играчи шо пропаднаа попусто Пелистер денес ќе растураше,исклучиво со домашен битолски кадар.....
ИМА ИГРАЧИ БАТО,НЕ СЕ САМО ОВИЕ,САМО НЕ МУ ДАВАЈА/ДАВАТ ШАНСА ДА СЕ ДОКАЖАТ....
Само не ти текнува тебе...зошто мал беше;)

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
--- надополнето: 14 декември 2011 во 23:05 ---
Јас па мразам некои шо трчакарат во салата со патики од 100 евра и шо се курчат вака "не кажвајте ако не знајте вие!" :нинџ:
Ај ќе ќутиме од сега, па ти еве просветлувај не слободно. o_O

И мене ќе ми речиш да одам да играм ако толку знам? Ко демек со сила ги тера некој да играт... А то шо си поигруват со живците на 5000 в сала, и то шо воопшто на некои не го ценат тоа што играат за клуб со реноме? :notworthy:

Не ми реплицирај, пошто немам намера да се расправам со тебе ни со никој друг. Јас сум за Пелистер да биди шампион, и критикувам за да некој си увиди во своите грешки, и затоа што како навивач ме боли што на вакво ниво сме дојдени... да си прат мајтап со нас сите :(

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Јас па мразам некои шо трчакарат во салата со патики од 100 евра и шо се курчат вака "не кажвајте ако не знајте вие!" :нинџ:
Ај ќе ќутиме од сега, па ти еве просветлувај не слободно. o_O

И мене ќе ми речиш да одам да играм ако толку знам? Ко демек со сила ги тера некој да играт... А то шо си поигруват со живците на 5000 в сала, и то шо воопшто на некои не го ценат тоа што играат за клуб со реноме? :notworthy:

Не ми реплицирај, пошто немам намера да се расправам со тебе ни со никој друг. Јас сум за Пелистер да биди шампион, и критикувам за да некој си увиди во своите грешки, и затоа што како навивач ме боли што на вакво ниво сме дојдени... да си прат мајтап со нас сите :(
А тие не сакаат да бидат шампиони ? А не е муабетот колку пари толку музика ? За то шо немат видено плата поќе месеци ? Сите само ај играјте играјте е не е така тие колку шо знат играт за без пари подобри ако најдиш браво :)
--- надополнето: 15 декември 2011 во 17:00 ---
Pelister 2008...
Да не те цитирам..Да почнам со ред,прочитај добро пред да одговориш,не само да кажваш рецитали и реплики од типот-АМИ ЈАС ТРЕНИРАМ РАКОМЕТ,ЗНАМ ПОЈЌЕ ОД ВАС...Слушај постари малце....
Си потренирал 1,2 години по 2 тренинзи неделно и сега ќе ни кажваш нас како стојат работите во Пелистер,на луѓе шо скоро 20 години одат на ракомет,не само на утакмици туку и на тренинг, и виделе многу играчи....
И сеа ти ќе ни кажваш нас,од вчера шо почна да тренираш како стојат работите во Пелистер?:pos:
Демек во Париз живејме па не се дознават работите....
Па немаш ни толку години ти,колку шо одам јас на ракомет....
Внуче...:Dако толку сакаш можиш и стручњак да ме викаш,оти за тебе и сум...кога се работи за РК Пелистер....
ДА ТРЕНИРАВ ЈАС 15 ГОДИНИ во Пелистер,секој ден,под надзор на еден куп тренери биди АПСОЛУТНО СИГУРЕН дека ќе ИЗИГРАВ ПОДОБРО.....
Играч не се станва на 30 години....
Нема потреба да го тупам и да обајсунувам зошто мислам така за Папата и за Кире,па и за Мите и некои други играчи....(немам ништо против нив,секоја чест за залагањето и се останато)....
Тој шо разбира ракомет ќе сфати на шо алудирам.....
Таман си го донесе муабетот.....
Ете денес имаше меч на втората екипа на Пелистер,играја со Лазарови....
Не сме ни свесни какви деца имаме во втората екипа....
Ова ќе го види и чоек шо прв пат иди на ракомет...
Филип Чурлевски(синот на Боро)....страшен среден бек,ако го испустат детево арам нека му е....
Десниот бек посебно ме бендиса ,колку лесен чекор има детето,техника,движења низ зона..смисла за проигрување,и најважно шут.....ќе биди голем играч од него....
И десното крило не е лошо...
Неколку високи деца над 1.92,93....
Овие деца треба да се форсираат. уште од сега,сега да се калат....Пелистер со вакви деца има блескава иднина......
Да му се дај шанса да напредуваат....
А не да затупуваат,зошто во првиот тим на Пелистер морало да има место за внукот на Моцарто,за брачед му на некој друг од управата...
До кога со Папата?
Па тој Дарко од вториот тим пикерот и сега е рамо до рамо со Папата,ако не и подобар...
Играчи се прат на младост,на 30 години не се прај ништо....ИЛИ СИ ИГРАЧ ИЛИ НЕ....
Е од вакви луѓе шо со врски со години држеа место во Пелистер-си еба мајката клубот......
Немало играчи со врски?НЕМОЈ НЕ МЕ РАДУЈ:pos:
Уште си мал ти и појма немаш колку играчи влегвале во тимот,не само сениорскиот туку и во младинскиот со врски...и кај се сега тие играчи?
Да ги имавме сега тие играчи шо пропаднаа попусто Пелистер денес ќе растураше,исклучиво со домашен битолски кадар.....
ИМА ИГРАЧИ БАТО,НЕ СЕ САМО ОВИЕ,САМО НЕ МУ ДАВАЈА/ДАВАТ ШАНСА ДА СЕ ДОКАЖАТ....
Само не ти текнува тебе...зошто мал беше;)
Нема врска јас не се прам дека тренирам којзнај колку години муабетот ми е од то шо знам за во клубот пишам и ако ви пречи шо ви ја кажвам состојбата како шо е од муабети од сите шо се во клубот не пишам ама не критикувајте сите , и јас сум за СИЛЕН ПЕЛИСТЕР ! Инаку и јас сум во втора екипа и знам кој заслужва кој не за ако некој треба да земи во прва екипа сигурно Дарко ќе биди земен ама сега неможи оти не е дозволено префрлање така оти сосема различни екипи сме , и Филип несомнено е добар висина му треба , а деснио бек Миро беше 1 цела година во Пелистер се проба толку му е максиумот не знам за кое десно крило збораш ако мислиш за Димо не велам не иста позиција делиме ..зато е и напраена 2екипа ама ке префрламе на крај на сезона тој шо заслужва секако :)
--- надополнето: 15 декември 2011 во 17:14 ---
4 од Битола зедоја за Кадетска репрезентација за репрезентација .. Ајде само вака нека продолжи почнува нешто да напредва во Пелистер

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
А тие не сакаат да бидат шампиони ? А не е муабетот колку пари толку музика ? За то шо немат видено плата поќе месеци ? Сите само ај играјте играјте е не е така тие колку шо знат играт за без пари подобри ако најдиш браво :)
--- надополнето: 15 декември 2011 во 17:00 ---

Нема врска јас не се прам дека тренирам којзнај колку години муабетот ми е од то шо знам за во клубот пишам и ако ви пречи шо ви ја кажвам состојбата како шо е од муабети од сите шо се во клубот не пишам ама не критикувајте сите , и јас сум за СИЛЕН ПЕЛИСТЕР ! Инаку и јас сум во втора екипа и знам кој заслужва кој не за ако некој треба да земи во прва екипа сигурно Дарко ќе биди земен ама сега неможи оти не е дозволено префрлање така оти сосема различни екипи сме , и Филип несомнено е добар висина му треба , а деснио бек Миро беше 1 цела година во Пелистер се проба толку му е максиумот не знам за кое десно крило збораш ако мислиш за Димо не велам не иста позиција делиме ..зато е и напраена 2екипа ама ке префрламе на крај на сезона тој шо заслужва секако :)
--- надополнето: 15 декември 2011 во 17:14 ---
4 од Битола зедоја за Кадетска репрезентација за репрезентација .. Ајде само вака нека продолжи почнува нешто да напредва во Пелистер
Момче,за состојбата во клубот сите сме добро запознаени...:)
Не треба ни ти ни јас да кажваме шо е како е....
Не треба да тренираш или да се знајш со некој од управата па да чактисаш колку е сатот....
Битола е ова,се знај како стојат работите....
Се вети многу,се исполни малку....како ќе биди понатаму ќе видиме....
Целиот муабет е дека некои играчи на кои им е даена преголема шанса не ја оправдаа,посебно Папата....
Колку сакаш брани го,то е...играч на кој му е даена огромна шанса и доверба...ама џабе,се труди секоја чест за то,ама не можи да биди носител на таа позиција...за пикер треба многу појќе...
А беа избркани други играчи од клубот...ете Зверо на пример....оти не го вратат?По 10 гола клава за Битола....
Тука си е крива управата,тѕренерот(Џурковиќ) или некој трет,не е важно..
Важно во моментот Пелистер нема пикер кој ни оддалеку би можел да биди некоја бледа сенка на Заре...
Ако сфати шо сакам да кажам,треба да се одберат децата,тие шо вредат...да се работи со нив...па ако вредат да се задржат,ако не да си го бараат чарето.....
Така се работеше на времето во Пелистер-со Лазаров,со Темелков...и со другите играчи од школата на Пелистер шо се пробија-Поповски,Иве.....
А не само да му се вика на децата,и на првата грешка да се бркаат од клубот или да ги позјамуваат..
Ако веќе вика тренерот треба да вика по сите подеднакво не само по Папата,Кире,Мите....
СЕРИОЗЕН КЛУБ ТАКА РАБОТИ...
Не треба да имаш кузнеј колку пари за да напрајш играч..
Со минимални средства за секојдневен тренинг и за превоз на гостувањата ќе се истурка сезоната...
90% од тие деца ќе гинат за Пелистер и за без пари,само да му се дај шанса да се докажат....
А ако не добијат шанса ќе останат само вечни таленти....
Сега е шансата,ако не се среди на зима клубот да се пуштат дел тие деца во првиот тим и да се работи на долги патеки...
Вака не можи појќе...мора коренити реформи во екипата....
Ако веќе лимитот ни е трето место,тогаш треба со млади сили да играме..
Па сигурен сум дека ако се спремат децата ко шо треба,за некоја година парче ќе прат....
Ама ако останиме како досега ништо не прајме,неаме изваено играч од школата со години.....
А важевме и сеуште важиме за клуб кој има најдобри младинци....
Ама треба работа со децата....
Не знам до кај мислат да туркаат вака,ама не оди појќе,та сме биле трети четврти исто е....
Треба да се мисли на иднината,имаме таленти,само треба да се искористат....

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Овие Пролетарците сакаја да се игра утакмицата во четвртокот...
А знаеја дека иаме заостаната со Тиквеш..
И демек ако не се играло во четврток не иделе,сакале порано на одмор да одат:pos:
Домаќинот ги диктира термините...не како ќе му текни на Пролетарците....
Шо ќе беше бе маалски клуб...
Не знам само шо се мислат....
Секогаш со нас играат на нож,мамето нивно клошарско....
И со пари и без пари стално си ги шлакаме и уште не му иди паметот....:pipi:
КЛОШАРИ ОД МААЛСКА ЕКИПА НЕ БИВА КЛУБ...:icon_lol:

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Ќе биди вечер добра утакмица, прво полувреме ке е интересно, на крај очекувам победа од 7-8 гола

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Како и што кажав
Незнам точен резултат негде 5-6 разлика заврши

Kajgana Shop

На врв Bottom