ОЧАЈ,МИЗЕРИЈА....пораз,не знам точно колку,не е ни важно дали е 3,4
Се остварија моите стравувања дека
САМИ ЌЕ СЕ ПОБЕДИМЕ
ТОТАЛЕН ХАОС,НЕДИСЦИЛИНА ВО ИГРАТА...посебно на крајот.....
Имавме неколку шанси за БРЕЈК,ама
ПОЧЕТНИЧКИТЕ ГРЕШКИ СИ ГО НАПРАЈА СВОЕТО....
Ниедна салам акција немавме,да напрајме вишок,да подајме на пикер,нешто школски,се беше спонтано,индивидуално,на сила......е умре то време ко се победваше во Европа со ваква игра...
Неам нерви да пишам детали...ако сака некој нека напиши...
Само сум тотално разочаран од играта на Папата посебно -
КАМЕН.ја имаше утакмицата во свои раце,3,4 чисти зицери му стопи Божиќ,ништо не напрај на линијата,ни простор за бекојте,ништо...
Поарно без пикер да игравме...
Везенио-тотално во
АУТ,првите неколку шута ги звекна во статива, и толку беше од него,второто даде нешто,ама далеку од неговиот просек....
Пинки,го Уби Божиќ,еден куп Поклончиња му поклони...сите удари на
СРЕДИНА ГИ АКНА
Се изгуби,капак беше и повредата....
Чантурија го забораја на клупа....ами смени го малце,нека го одмори Иве,одвај дишеше кутриот....
И на крај за тренерите....тотално потфрлија,иако беа хендикиперани со малку играчи..за то не ги обвинувам,ама....
Кај потфрлија според мене...
Единствениот висок бек,.Мите го остаја на клупа да дреми и да игра само во одбрана,ама гледаш нема идеја во напад клај го,и така не оди....Еден класичен шут од лев бек немавме,ниеден....
...шо сакаме појќе?
И накрај...
ОДБРАНАТА,....
Колку наивно...леле,леле...
Нека ја сфати оваа критика кој како сака ми е гајле,ама секој шо разбира барем малку ракомет ќе ме сфати шо мислам...
Цело време иста одбрана...
Е ПА УПМ НЕКА ОДИ...
Гледаш не функционира,ами смени бе....клај му фластер на тој средниот бек со косите,не уби,мозокот на цела екипа на Брест....
Имаме играч појќе,не одат фластер си играат класично.и јадевме голој,дури и вишок ни праеја...
Пробај смени нешто,гледаш не оди,изремети ги малце,дали фластер,дали пресинг.....
40 минута идиме 3 разлика,2 играчи појќе иаме,промашваме пенал....тука можевме да ја скршиме утакмицата...
И примивме неколку гола со играч појќе,и толку беше...
Ги остајвме да не толчат....
То е,толку ни е силата..
Малце се напрај
ПРЕГОЛЕМ НЕРЕАЛЕН ОПТИМИЗАМ ДЕКА МОЖИМЕ СО БРЕСТ...
Штета шо се испушти залетот од летото....
Наместо да напрајме гром екипа,а на дофат бевме,ние ја растуривме....
Ни заминаа главните играчи,и тие шо остана се исповредија и останавме да зависиме утакмица да ни вадат Кире Митревски,Папата,Иве...секоја чест за дечките ама далеку се од квалитет за Европа,да бидиме рееални и објективи,настрана то дека се Битолчани,наши деца.........
На нивно место да беа Зујовиќ,Нахас,па и Јаќимовиќ (колку и да е слаб не е послаб од Папата),ќе беше друга песна и во одбрана и напад........
Прерано се откажавме од играчите,џабе фрлени пари.....
За атмосферата,преполна сала,се надевам ќе има некој добар клип....
Им се даде огромна подршка на играчите,за жал ништо не искористија...
То е то...
Сега останва да се надеваме дека на зима ќе се средиме малку,и со пари и со нови играчи......
Иначе ако биди обратно,ќе биди уште една пропадната сезона за клубот и ќе влезиме во уште поголема криза....