Фан клуб: РК Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.495
Поени од реакции
8.660

07 JULY 2011

Голманот на ракометниот клуб Пелистер, Филип Ивановски, оваа летна пауза ја искористи за свое голманско усовршување.

Тој учествуваше на првиот меѓународен камп за голмани што се организираше во Макарска, Хрватска. Предавачи на овој камп беа легендите на светскиот ракомет, голманите Тери Омејер, Мирко Башиќ, Абаз Арсланагиќ, Мирко Алиловиќ, Ненад Рогуљ, Даниел Шариќ, Валтер Матошевиќ, а нивни ученици беа повеќе од 80 голмани од целиот свет.
За она незаборавно искуство Филип вели:
-Да се биде во друштво на овие голмани кои оставиле печат во светскиот ракомет е голема работа, особено за млад голман како мене. Но, да се биде нивни ученик и да се има можност да се слуша од нив за голманските тајни е посебна привилегија. Кога на еден гол ќе застанете заедно со еден Мирко Башиќ, Алиловиќ, а особено со мојот идол Тери Омејер е исклучителен настан. Во почетокот имав трема бидејќи ретка прилика е да се брани заедно со нив, но како што одминуваше времето тремата ја снема и нивната големина ми беше мотив повеќе за да се научи нешто од нив, и да се пренесе меѓу стативите. Незаборавно искуство во секој поглед, што ќе го паметам цел живот.

ps.Вчера z.m.. во спорт рапорт кажа дека караиванов потпишал договор со Пелистер за даругите нови играчи ќе видиме на првиот трениг на 20 овај месец чинам рече

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
http://rkpelister.weebly.com/
Има радио на страната одете спуштете го то шо е таму кај шо пишо Download
Инсталирај те го, рестартирајте го browser- от Google Chrome, Mozila... таму шо користите
Повторно влезете и ќе го слушате радиото, би требало да има и вести за клубот и интервју со некој играч ама за то понатаму

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.495
Поени од реакции
8.660
Кире браво за радиото (y)

Член од
10 декември 2010
Мислења
110
Поени од реакции
63
Не знам колку е точно но разбрав дека и телепњев потпишал за Пелистер и со раде се било договорено,се чекало само на уште еден бек и ке била затворена листата.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Не ми се верва да е точно
А Раде највероватно не иди!!!

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Ај да видиме шо ќе бидни од баражот...
Штом пишат,би требало да има нешто...
Па да се спремаме,да почниме со тренинзи,мислам на Навивачки тренинзи за баражот...:)

Член од
3 март 2008
Мислења
151
Поени од реакции
56
99,9% ke ima baraz...za da nema baraz tatran treba da se odkazi od igranje vo evropskite takmicenja...

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Ако има бараж лудница ќе биди поготово ако се игра Битола (најнова информација со лецитирање ќе бил баранжот), двата тима Бјеловар и Колубара на полусезона ги напуштил спонзорт и ние сме фаворити, поготово ако се игра Битола 100% влегваме Регионална;)

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.392
Поени од реакции
5.511
На неутрален ќе се игра, и највероватно ќе биди во Босна, јас мислам и кај да се игра ќе влезиме во Регионална оти сме подобри и од Бјеловар и од Колубара

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Ако се игра бараж ЌЕ ИМА ЛЕЦИТАЦИЈА, информацијата е од чоек шо работи во СЕХА лига!!!

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Пелистер, другите два клуба ги напуштија спонзорите на полусезона и останаја без 3-4 стандардни првотимци!!!

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Не ми се верва.БАРАЖ да се игра на терен на еден од учсениците.....
Друго е кога има баражи,со реванши,ама вака ептен е НЕЛОГИЧНО..
Отсекогаш,во било кој спорт,баражите кога се играло по една утакмица секој со секого се играле на неутрален терен....
Исклучок во ракомет последните неколку сезони се квалификационите турнири за ЛШ,кога се оди по принцип да се доделува организацијата на групата на најдобро рангираниот тим...
Ама ова е друго,ова е на некој начин приватна лига....
Најверојатно ќе се игра во Босна,како шо беше најавено....
Ама во оваа СЕХА лига ништо не е КАКО ШО ТРЕБА...
Уште не почната лигата,еден куп претумбаци,еден куп измени,па се игра,не се игра...
Така да се е можно,па и лицитација.....
Искрено би сакал да се игра на неутрален терен...
Да се истуриме над 10 автобуси.....:drk:
Да го искусиме и ние тоа незаборавно искуство на постарите генерации....
Кога ги гледам снимките од баражот со Бјеловар во Белград 85 година,морници ме лазат...
15 автобуси,речиси цела трибина полна со навивачи на Пелистер,грми во салата Бањица во Белград-Пелистер,Пелистер.....НЕПРОЦЕНЛИВО:cool:

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
АЈМОООО!!!!
Кад је бал НЕК ЈЕБАЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ!!!!!:D
Најверојатно во Пелистер ќе имаме АРАП:pos:(не знам дали е сеуште официјално,во денешен дневник имаше објавено дека треба да пристигни на подготовките на 20ти јули)....
Десниот бек на екипата на АЛ Сад(мислам дека се шампиони на Азија)....ќе игра за Пелистер...
Станува збор за Ходор Ал Насар од Либан или Либија...:D
На Светското клупско првенство пред некој месец му бапнал 10 гола на Кил....
Додуша ова не е некој толку важен податок,АлСад ја изгуби утакмицата со 42-18...
Изгледа само "нашиот АРАП"шуткал на голот на Омејер:))):cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom