Фан клуб: РК Пелистер

Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.080
Поени од реакции
1.880
Uste od Gabon igrac nemavme doneseno ludila ejj :pos:
Ama sepak malce od malce da razbira rakomet dobredojden e Kobetic da odmora nekoja minuta oti crkna coeko se vide na turniro nemozi non stop odbrana napad.
 
Член од
1 март 2010
Мислења
7.885
Поени од реакции
14.366
Пелистер не изненади со креативноста, мораме да признаеме. Ако се реализираат информациите што ги објави битолскиот порал gol.mk во „Младост“ по старо или „Боро Чурлевски“ по ново, како засилување ќе видиме играч од Габон.

Черубин Табанге (23) е најновото засилување за Пелистер, десетто по ред сезонава, играч на МИК од Турција. Од каде што дојдоа уште двајца играчи во Македонија. Харис Плех, тој уште едно засилување за Пелистер и Лексо Цицијашвили од Грузија. Тој пак, потпиша за Струга. Пелистер си ја сноси одговорноста, нивна е одлуката. Момчето, во најмала заслужува фер шанса без разлика од каде доаѓа. Според нашите информации, договор не е потпишан, играчот најверојатно прво би дошол на проба, но да оставиме ситуацијата да се развива сама од себе.

Па сепак, зборот засилување, некако претешко се пишува. Можеби е до тастатурата.
Сеуште како печатна грешка си ги третираме насловите и текстовите од пред не толку одамна кои велеа дека Е. Работник се засили со крило од Колумбија. Сега има слична ситуација. Барем според егзотиката не заостанува ниту Пелистер.

Што да чекаме од овој Пелистер кој за креатор на играта ќе го има Табанге?
Еве ќе се воздржиме од коментари, можеби Табанге ќе се покаже како играч што ќе успее на сите критичари да (ни)им ја затвори устата и да ги избрише сите постмешливи насмевки што се шират по објавата на оваа информација.
Но, што ако не биде така?


Каков текст еј :vozbud::vozbud::vozbud:
Морав да го копирам во случај сајтот да згасни, ваков бисер мора да биди зачуван :D
 
П

Пљампач

Гостин
http://24rakomet.mk/томче-петрески-ни-требаат-уште-играчи/

„Ни недостасуваат играчи за ротација. Еден од играчите е повреден, а Ради од Египет за жал не дојде кај нас иако сериозно сметав на него. Моментално сме во потрага по друг играч кој можеби ќе пристигне следната седмица и ќе ни помогне за ротација, а и Перовиќ има скршеница на дланката и еден месец ќе биде надвор од терените“,


Мене едно не ми е јасно само... Како то Томче го чекал Ради а тој за жал не дошол.:confused:
Како така го чекат, па нели договор имавте потпишано на 2,5 години со него ? Демек тој му рече ќе дојдам и овие чекаја да дојди без да имат потпишано црно на бело ? :brlav:
Нели директорот пред само два месеци мафташе со договорот и се фалеше дека бил наш играч ама бил во мала депресија па му требало време да се среди во глата ? Ако пак имал потпишано како така не дојде? Па нели во догворот се дефинирани санкции во случај едната страна да не го почитува договорот ?
Или така потпишал, па му текнало не идам сеа се премислив, не ме чекајте.
Абе бог да чува...:facepalm:
Ај шо се испосраја тотално и испаднаја посмешни и од било кои аматери во оваа професија, ама со вториот дел од реченицата се дозакопа и тој а покрај него и цела управа. Вика моментално сме во потрага по друг играч кој МОЖЕБИ ќе пристигне следната недела.:eek: МОЖЕБИ ќе пристигнел, :anco:демек и овај сиротиот од Габон или од кај и да е не можат да го довлечкат овде бе...
Па колку треба да си неспособен за да влегваш во вакви смешни ситуации и да си бламираш пред цела јавност.

И сеа шо напраја ?
Десет странци донесоја, еден куп пари спичкаја и на крај пак неаме играчи за ротација .:sramezliv: Сеа и тој Перович надвор од теренот месец дена најмалце и на крај ќе останиме со Борјан Маџовски дами и господа да бркаме резултати а потрошивме горе долу 300илјади евра.
Е после се чудат оти ко ги контактирале играчите, дел од нив нејќеле ни да слушнат за Пелистер. Е нема да сакат, ко глеат од страна какви глупости се прат и нормално нема ни да сакат да почнат преговори а не камоли да дојдат овде.
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.241
Поени од реакции
19.440
ИГРА ДА СМЕ НАМЕТНЕЛЕ...:pipi:
Абе која игра бе Томче, ах леле....
Демек на турнирот сме влегле во игра без тактика, абе која тактика,
Игор Котевски "тактизирал, се чувал, криел адути", до кое дереџе стигнавме.
Изјави да се дават за "наводните тактики на РК БУТЕЛ",:pipi:
Го играш Кобетиќ 120 минути за 24 саати, хелоУ...
Играч зад кој стојат неколку повреди го форсираш на некојси турнир, немој да не јебеш жити се.
И сеа по 1 месец и кусур припреми, по потрошени над 250-300 К, можи и појќе за сертификати за странци, смештаи итн идиме до заклучок ДЕКА НИ ТРЕБАЛЕ УШТЕ ИГРАЧИ.:cuc:
Арно Ви текна, ама во септември играчи на лагер ЊЕМА,:свиркам: односно можи има, ама со сомнителен квалитет.
Не знам шо да речам сериозно, го имаа на тацна Дарко Георгиевски ОСА, ни го собра пред нос Охрид:pos:, екипа со 5 пати помал буџет.:tapp:
Ќе носиме ние Габонци, ќе се траштаме 1 година дали Ради имал или немал "потпишано активен договор" со РК Пелистер!?, го чекал Томче, сметал на него.:vozbud:
А Ради и сам абер нема дека го спомнуват по пресој, портали овде...:facepalm:

Имаме поголем буџет од сите тие "ривали" заедно- Бутел:pos:, РК Тинекс Драгстор, Охрид, Радовиш.
Ако сериозно не ме демантират уште од сега типувам, или ДОЈАВУВАМ дека на гостувањата кај гореспоменатите екипи ќе биди напето..
Добри квоти ќе држат КЕЦОЈТЕ НА БЕТ 365 за домаќините, вреди да се товари,да се извај некој банка, и ние луѓе сме....:zloo:
Со ова КАМИКАЗА ТАКТИКА, брз центар шо ја форсираме сме очигледни и провидни шо било која полунормална екипа со исти дресој можи да не тепа..
Не знам сериозно која е логиката со играчи ко Зејак:shook:, Борјан Маџоски, Папата, Петров ти упорно и упорно да форсираш брз центар кога немаш капацитет ни за напад ни за одбрана.:гик:
Во одбрана има толкај кратери шо било кој просечен пикер ќе не изремети максимално, толку се бавни Зејак и Папата на средина шо додека да реагират и да одлучат дали треба да излезат на средниот или левиот бек, топката веќе е замината кај пикерот и чао пријатно...гол/пенал..
Координација и договор за преземање на играчи во одбрана НУЛА, тотално распашана команда, ќе сркаме по 30 комада пер гејм ко ништо.
За Петров да не прајме муабет:pos:...тотално неупотреблив играч во два правци, ај во напад можи да брка некоја си работа,ама за во одбрана треба да му нацртат една црвена линија шо не смеј да ја поминва.
Само Иранецо ветува нешто,дека можи да брка работа во два правци, и Борјанчо до негде, во случај да го научат да не оди во боречки стил, со она негово рвање само ќе си срка црвени картончиња...:icon_mrgr:
Која е логиката од 3 пикери да имаш не ми е јасно? Одговор на ова само кај управата.
Во напад исто, не треба многу да се воочи проблемот, доволно е само мал притисок да напрат над Зејак, Маџоски па сами топките ќе паѓат од раце, игра за пикер нула, комбинаторика со пасој до крила очај, се се чека од Кобетиќ, е па јебига, не можи...
Лековиќ, тотално неупотреблив во одбрана, Битолскиот Мартин Велковски, кај ќе играш брз центар додека не се смени тој...:facepalm:
Ете и тој се повредил...
Кобетиќ, реков, префорсиран е дечкото, не можи и да сака 60 минути да игра на ниво, темпирана бомба.
Перовиќ, кој беше тој?
И сега ќе носеле играчи, односно МОЖИ НАРЕДНА НЕДЕЛА.
Со МОЖИ екипа не се прај.
 
Член од
16 октомври 2011
Мислења
61
Поени од реакции
55
Ke vidime kako ke bidi ovaj samo na mediumingo najavija a oficijalno nemaaa
На инстаграм кај Зејак го видов... Имаше видео од соблекувалната, така да, дојден е, а дали е потпишан официјално немаме инфо... Директорите некако ги нема да дат изјава или пресконференција да одржат.... Нели различни беа од другите????
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.241
Поени од реакции
19.440
Член од
1 февруари 2014
Мислења
319
Поени од реакции
230
Duri nie zemame nekoj anonimci od zemja kaj sho nema voda za pienje komsite go zedoja fitiljo... Zbogum pelistere, decata sho gi napraj igrachi igrat namerno protiv tebe. Air da ne vidi vo karierata samo to ke recham., sledna destinacija rk prilep da mu bidi.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom