Фан клуб: РК Пелистер

Член од
2 август 2011
Мислења
1.137
Поени од реакции
1.314
Која лоша организација, оваа се надминаа себеси господнот технички директор Корлевски и останатата багра во клубот. Најавуваат гости деца излегуваат со знамиња никој не знај каде да оди, ги оставија знамињата на земја децата со топките ги газат никој ништо не знај каде и што треба едноставно смешно. За РК ПЕЛИСТЕР ова ќе биде уште една "да тибам сезоната" односно ќе исперат 300К по играчи кој од дома не ги знат дека играат ракомет и на крај 5 место и повторно одново. Од дожд бегавме на град налетавме, ДВОЈЧЕ ВРАТИСЕ СЕ ТИ Е ПРОСТЕНО.
 
П

Пљампач

Гостин
Шо да се кажи после она денес шо го просведочивме.:confused:
Организација НУЛА, игра на терен НУЛА, капак на се беа децата со знамињата ко почнаја да ги газат по паркетот...:facepalm:
Добро бе дали има некој нормален таму, или се е избегано од колосек.

Искерно, после она шо го видов денес, нема да ме чуди и во плејоф ако не се пласираме.
Да сме ние "нормален" град или заедница, после натпреварот денес ќе влезевме во соблекувалните и сите наклоци од таму со се управа низ паркот и правец на автобуска со првиот автобус да го напуштат градот и да не се доближат никогаш поќе до салата во радиус од 30км.

Нека му служи на чест и на Злате и на Васко шо профитот од провизиите и личните интереси ги ставијја пред клуббот и дозволија ваква пародија да напрат после скоро една година од ко се наместија во клубот.

Е после оти ве плукат луѓето од трибина... Е ќе ве плукат и никој нема да ви иди на натпревари.
Само така продолжете. Браво!
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.241
Поени од реакции
19.440
Владимир Зејак..:shook::pos:
Доказ колку лажат клипојте на интернет каде било кој играч можи да си напрај една компилација, можи да е и од пред 3 години, :icon_mrgr: и да прелажи некој клуб, како во нашиот пример.:icon_lol:
Ако стварно зема толкава плата како шо викат секоја чест,:kruna: и една третина од наводната сума да ја зема ваков играч е резил, па вакви играчи ко дотичниот можеа најмалку 3 да донесат од Србија, и кусур да му остани, за овај Павле ПАЈА Павловиќ е Петар Ненадиќ...
Па онај буквално со одење игра ракомет бе:pos:, не можи да трча од шо има прекумерна килажа, настрана шо најпојќе технички грешки прај, добро овде со Борјанчо се јадат, тука се, :backa:ама сума сумарум убедливо најслаП, без конкуренција во цела екипа, каде бе со овај?:shook:
И од овај ние ќе чекаме голој да дава од дистанца...:sramezliv:
Послаб странец не памтам да дошол некогаш во цела лига, камоли во Пелистер.
Вчера јаде 5 банани чисти, денес порезервиран беше иако си јаде пак некое бананче, како да не јади ко секој полупросечен дефанзивец ќе успеј да се постави пред него, ниту знај да напрај лажњак, или да промени правец, не можи и да сака, прекумерна тежина, повреди, не е тој крив, криви се тие шо го донесоа, овај во никој случај не смеј да биди прв избор на лев бек...
Ете денес, во обичен дуел влезе со противнички играч кој му излезе само пред него, овај демек ќе го избегнуваше и сам падна, се откости...
Онај Саздовиќ шо играше пред 15 години за овај беше Карабатиќ:tapp:..
Џабе, се е кажано, да не се повторваме, демек амбиции имаме, сме биле појјаки, можи вака на изглед делува дека Поповиќ, Кобетиќ се засилувања, ама ко ќе видиш дека сме без Темо и Чуриќ кои беа цела екипа во напад лани пак во рикверц возиме,
Пикеро и Лековиќ ветуваат, за Коки кажав, според мене тотално непотребен играч, Плех видеќемо,Перовиќ, кај е бе тој?:pos:
Бетер сме од лани, 4то место е премија да се земи...
А и на кондиција се очај, и вчера и денес, до 30 та минута се носат некако, после ги нема, или Томче ги форсира, пред се Кобетиќ по 60 минути.
Џабе е, играчи ко Зејак, Папата, Петров за појќе од 15 минути по утакмица не се, Зејак ни за 5 минути не е додуша..
Ќе си губиме во Струга, Пролеќе Тинекс Маркет РК, Бутел, Охрид, ехеее,
Одбраната ни е тежок криминал, секој напад гол, ни знат да се постават, ни да преземат играч, ни да чуват пикер, било кој просечен пикер ќе се изнаигра со нас...
То е, без нервози, џабе е...
Аха, да, ќе забораев.:sakasuste:
Денешен статус на проектот РАКОМЕТОТ СЕ ВРАЌА ДОМА..:boksix:
Проект на општина Битола...:pistoldz:
Репката се вратила:tapp:, одете бе скријте се негде, ццц, кој аматеризам, кое безобразие, душмани да беа ќе имаа појќе грижа, ако ништо друго на совест, џабе е,тешки резили...
За во НУЖНИКО ми беше страФ да влезам, ( ноќно време, се бива)да не ме нападни некој сериски убиец, или вампир/врколак.

Можи намерно маќеата не ги прај ходнико и нужнико, можи филм некој е во план да се снима.:vozbud:
Идилично е местото за хорор филмој од холивудска продукција.
Најјако ќе биди со Турција да врни дожд, да турва, :cuc: па да му КИСНИ, да му капи во " ВИП ЛОЖАТА", на партиската елита, кофите на гла да ги клат, па да видат тие господата од РФМ, и од ИХФ и од сегде на кој му дадоја " домаќинлук".:tapp:
Се отепаја од сликање со Живко, небаре нова сала напраја, а една шајка немат закоено.
Абе кое играње овде бе, улај се овие од РФМ сериозно, изгледа уште не знат со кој си имат работа.
Ќе најдат некое" оправдување "сега од мнозинството.
ОВАЈ, ОНАЈ- ОВО-ОНО...:tapp:
Тројче, докторе, врати се бате, ги повлеквам сите лоши зборој за тебе.
Без мајтап.

40454159_310307259548575_4249476067552657408_n.jpg 40489746_2348798555351279_8605273311783419904_n.jpg
40626175_2102806653380321_920492975652339712_n.jpg
 

Attachments

Член од
2 август 2011
Мислења
1.137
Поени од реакции
1.314
Во главно се сложувам со се што напишано во погорниот пост освен со тоа дека со клипче на јутуб Зејак ги излажа нашите во клубот, тие ите како знаеја кој го потпишуваат но ако има добра провизија е добродојден во клубот од страна на клубските работници во РК Пелистер, добрите бекови не даваат провизија да играт во клуб во македонија едноставно за добра провизија можеш да земеш недокажани крила (и да се надеваш да погодиш некое) некој пензионирани бекој или играчи од Мароко, Иран и тн. И можеби случајно но на двапати кога Томче е тренер во РК Пелистер се носат странци кој дома и не ги знаат дека играат ракомет (во првиот пат Молдавци и Украинци) сега срби и црногорци,а да го вратиш по третпат Томче за тренер кој реално е изгубен во тренерските води изгледа знај како и со кој да ја подели провизијата.
 

WilliamTell

Before Zee Germans get here...
Член од
3 март 2013
Мислења
963
Поени од реакции
1.630
Настрана тоа шо донесоја петпарачни играчи за масни проценти, за тоа посекако никој никогаш не одговарал, само битно е да се полни магацинот.
Работата е шо, по 40 години имаја Заре, Ќани, Кире... И пак ги добиваја Грците лаганица, ние како накалапивме играчи ми се чинеше дека убедливо ќе го освојат турнирот на крај ќе бидиме последни позади Бутел.

Големо БРАВО за @Tomasino за сликите!
Ете ова е фамозната сала Боро Чурлевски :facepalm:. Дувло на скинхедси, наркомани, бездомници... А не спортски објект на некоја екипа шо играла финале во европски куп. Па барем нека пуштат 4-5 души нека бојадисаат она резилот, нека ги средат радијаторите кои никогаш нема да проработат, нека клат нешто место оние чудата на таванот шо се, кои секој момент можат на некој на гла да му паднат. Онде Паљото кај шо беше преграден тутунќесе го имаја напраено влезот, нека турнат то гипсојте нека ги рашират тие ходниците ко шо треба.
Паркингот т.е дупките ги лапна она ѓубрето ненаситно, место од тоа да се финансира одржувањето на салата тој си ги полни џебојте.
Она е срам, и голем грев! сигурен сум дека Боро се превртва во гробо дека онаква руина го носи неговото име.
:facepalm:

Па и тие Чурлевци сироти шо мораја оној срам да го јадат од општинските хоштаплери. Јас да бев никогаш немаше да се појавам во салата, нека дремеа со тоа платното и нека се сликаја ко мисири.

Нас било кој да дојди да не пороби овде има да излезиме и сами да ги турниме гаќите. Нема новинари, пишат глупости по то порталчињата, те соблекувалните, па технички простории се реновирале, а онде страв да те фати е... нема луѓе кои мислат со стомните на рамења шо им се. Шо и да кажиме овде... Ааа вие плукате вака онака, шо сакате поарно беше со Двојче? И така во круг до недоглед.
Сега ќе се свестат тие шо до вчера 11 години пљачкаја ненаситно... Ќе си ги клат фетвите костими демек да ги жалиме, има да најдат влакно во јајцето во сите тендери, инвестиции, чуда, па ќе почнат да предложват нивни инвестиции па ова па она, дури не клапнат тие во фотељите да ги сиктеросат овие...
Па оваа багра шо е на власт да беа 90тите имаше до сега сто пати да биди крената на клоци. Каков Корле какви бакрачи, ниту тој ниту Пискачо немаше да присмрдат до 10тиот ред од салата ако воопшто некој ги пуштеше внатре да влезат.
А не онде се искурцават тие клуб ќе воделе :facepalm:.
 
Член од
28 септември 2011
Мислења
695
Поени од реакции
892
Lev bek i piker smo corba drugoto se trpi nekako ... i odbrana ne igrat tuku se vleckat po teren ke ne busat site posebno na piker[DOUBLEPOST=1535798097][/DOUBLEPOST]Osata kaj nas
 
Последно уредено:

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.241
Поени од реакции
19.440
Осата е веќе НЕШТО ДРУГО.:sneaky:
 
П

Пљампач

Гостин
Абе ќе го свиткат сеа ако го донесат Оса.
Кузнај кај игра рекреативно тој во трета француска лига, а нема да ме чуди ако во меѓувреме се откажал од ракометот и работи во некоја плантажа да бери грозје негде во некоја вукојебина во Франција.
Не Оса и пет оси да донесат сеа касно му е... Требаше совреме да мислат дека без бекој не можи да се гради екипа.
Па како капак на се и тој Ради ги заеба и не му дојде. Само еден господ знај шо се деси со него. Едни велат потпишал па му вади лекарски белеѓки дека е болен и не можи да допатува, други велат дека потпишал само преддоговор со клубот и сеа му барал поќе пари и се откажале од него. Ама кој да го верваш, сите глупости се во игра со овие хоштаплери.

Како можеа бе Маџовски да го вратат ? Како !?
Па дечкото за греој е, мене срам ме фаќа ко ќе го глеам, незнам зошто тој самиот не се повлечи на клупа и да не се бламира.
И Томче изгубен е скроз, благе везе нема. На терен екипата му делува како распашана банда, ни една акција како шо треба извежбана, одбраната како лудаци испаѓат на 9м а тој само се дери како некоја будала без веза од клупата.
И упорно цело време го форсира Маџовски цело време. Де на десен бек, па ај на лев, уште пикер шо не го проба па да се увери дека не го бива дечкото.

За жал, од моменталниот состав на Пелистер, неможиш ни на една рака да ги избројш играчите шо вредат или се материјал за некаков костур на тимот во иднина.
И до година ајде пак сите бркање, па пак 10 нови играчи и така во круг уште десет сезони.
Е време нема, времето за експерименти одамна помина. Ние за жал не ни тапкаме в место поќе... Од година во година одиме со силни чекори назад и никако да се свестиме.


Управа, нека ви служи на чест !(n)
 
Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.080
Поени од реакции
1.880
Абе ќе го свиткат сеа ако го донесат Оса.
Кузнај кај игра рекреативно тој во трета француска лига, а нема да ме чуди ако во меѓувреме се откажал од ракометот и работи во некоја плантажа да бери грозје негде во некоја вукојебина во Франција.
Не Оса и пет оси да донесат сеа касно му е... Требаше совреме да мислат дека без бекој не можи да се гради екипа.
Па како капак на се и тој Ради ги заеба и не му дојде. Само еден господ знај шо се деси со него. Едни велат потпишал па му вади лекарски белеѓки дека е болен и не можи да допатува, други велат дека потпишал само преддоговор со клубот и сеа му барал поќе пари и се откажале од него. Ама кој да го верваш, сите глупости се во игра со овие хоштаплери.

Како можеа бе Маџовски да го вратат ? Како !?
Па дечкото за греој е, мене срам ме фаќа ко ќе го глеам, незнам зошто тој самиот не се повлечи на клупа и да не се бламира.
И Томче изгубен е скроз, благе везе нема. На терен екипата му делува како распашана банда, ни една акција како шо треба извежбана, одбраната како лудаци испаѓат на 9м а тој само се дери како некоја будала без веза од клупата.
И упорно цело време го форсира Маџовски цело време. Де на десен бек, па ај на лев, уште пикер шо не го проба па да се увери дека не го бива дечкото.

За жал, од моменталниот состав на Пелистер, неможиш ни на една рака да ги избројш играчите шо вредат или се материјал за некаков костур на тимот во иднина.
И до година ајде пак сите бркање, па пак 10 нови играчи и така во круг уште десет сезони.
Е време нема, времето за експерименти одамна помина. Ние за жал не ни тапкаме в место поќе... Од година во година одиме со силни чекори назад и никако да се свестиме.


Управа, нека ви служи на чест !(n)
Druze ti na pocetok na sezona gi iznafali upravata I donesenite igraci a sega gi plukas.
Ke ti kazam 2 raboti.
Osata I ovci da pasel dve godini unazad za Zejak e Pepi Manaskov. Ubedlivo nasjabata karika e Zejak a siguren sum deka zema ogromna plata poshto solidno cv ima.
Vtorata rabota e pak povrzana so Zejak samo.sho vo slucajo se raboti.za Borjan. Kolku I da neznaj Borjan da igra napad pak momentalno e pojak od Zejak vo sekoj pogled a za odbrana da ne prajme mubet srce I madinja ima pogolemi od bilo koj vo ekipata. Da navistina praj glupi startoj na momenti ama sepak odbrana e super I vo ova otepana ekipa I to kako e dobredojden...
Ako gledas nekoj poaren vo momentalniot roster od Borjan za da igra na negovo mesto slobodno poprajme :)
 
П

Пљампач

Гостин
Druze ti na pocetok na sezona gi iznafali upravata I donesenite igraci a sega gi plukas.
Ke ti kazam 2 raboti.
Osata I ovci da pasel dve godini unazad za Zejak e Pepi Manaskov. Ubedlivo nasjabata karika e Zejak a siguren sum deka zema ogromna plata poshto solidno cv ima.
Vtorata rabota e pak povrzana so Zejak samo.sho vo slucajo se raboti.za Borjan. Kolku I da neznaj Borjan da igra napad pak momentalno e pojak od Zejak vo sekoj pogled a za odbrana da ne prajme mubet srce I madinja ima pogolemi od bilo koj vo ekipata. Da navistina praj glupi startoj na momenti ama sepak odbrana e super I vo ova otepana ekipa I to kako e dobredojden...
Ako gledas nekoj poaren vo momentalniot roster od Borjan za da igra na negovo mesto slobodno poprajme :)
Неколку потези на управата се за пофалба, а то е пред се фактот шо школата малце мрдна од ко го превзедоја клубот. Односно бројот на дечиња моментално во Пелистер шо тренират е далеку подобар од тој пред година дена, кога немавме екипа во пионери и кадети. Опрема се обезбеди како за првиот тим, така и за школата и децата имам нормални тренинзи и колку толку му покриват да одат на по некој турнир надвор да изиграт некоја утакмица.
Исто за пофалба е идејата да се напрај меѓународен турнир во Битола. Е сеа дека потфрлија тотално во организација, то е факт, ама ајде можи и прва година му е па некако се трпи то.
Ама дека тотално утнаја во екипирањето и со то шо го остаја Томче да прај заврзлами во позадина со трансферите, то му е голем МИНУС и за то ќе си го платат цехот (мислам резултатски).
Му дозволија на Томче одврзани раце да прај екипа и тој директно да преговара со играчи и со менаџери, шо е тотално недопустливо, пошо сите ја памтиме епизодата на Томче пред некоја сезона со Молдавците. Знајме сите како заврши на крај цел тој циркуз, да не се повторваме.
Дека ја утнаја работата со тимот е показател и то шо сеа трчат во 5 до 12 пред почеток на првенство да приберат уште некој играч, пошо видоја дека со ова екипа под знак прашалник можи да се доведи и пласманот во плејоф.

А за Маџовски.... Те молам немој.
Неможи тој да биди подобар ни од Зејак, ни од било кој лев бек шо го има облечено дресот на Пелистер. Па сега Кире Поповски да облечи дрес и да влези на терен, ќе изглеа поприбрано во играта одколку Борјан. Ни срце ни мадиња можи да го покријат недостатокот шо го прикажва во секој сегмент од играта.
Ко ќе го глеам, се поќе се мислам дали да баталам и кариера и се и да почнам на стари години да тренирам и да си сркам некое платиче од 500-700 евра за курцање на терен.
Во никој случај не е подобар од Кире Митревски шо толку сите го исмеват тука постојано. Барем Кире има појава појава и физички личи да биди бек, овај со стомакот до паркет нависнат делува како да го станале од софра од Путник и дирек на утакмица да го пуштиле.

Треба според мене Томче да биди одстранет од првиот пораз и да одат барем да покушат да го вратат назад Аљушо, макар и за поголема плата од та шо ја земал предходно. Разликата помеѓу него и Томче е неспоредлива.
 
Последно уредено:
Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.080
Поени од реакции
1.880
Неколку потези на управата се за пофалба, а то е пред се фактот шо школата малце мрдна од ко го превзедоја клубот. Односно бројот на дечиња моментално во Пелистер шо тренират е далеку подобар од тој пред година дена, кога немавме екипа во пионери и кадети. Опрема се обезбеди како за првиот тим, така и за школата и децата имам нормални тренинзи и колку толку му покриват да одат на по некој турнир надвор да изиграт некоја утакмица.
Исто за пофалба е идејата да се напрај меѓународен турнир во Битола. Е сеа дека потфрлија тотално во организација, то е факт, ама ајде можи и прва година му е па некако се трпи то.
Ама дека тотално утнаја во екипирањето и со то шо го остаја Томче да прај заврзлами во позадина со трансферите, то му е голем МИНУС и за то ќе си го платат цехот (мислам резултатски).
Му дозволија на Томче одврзани раце да прај екипа и тој директно да преговара со играчи и со менаџери, шо е тотално недопустливо, пошо сите ја памтиме епизодата на Томче пред некоја сезона со Молдавците. Знајме сите како заврши на крај цел тој циркуз, да не се повторваме.
Дека ја утнаја работата со тимот е показател и то шо сеа трчат во 5 до 12 пред почеток на првенство да приберат уште некој играч, пошо видоја дека со ова екипа под знак прашалник можи да се доведи и пласманот во плејоф.

А за Маџовски.... Те молам немој.
Неможи тој да биди подобар ни од Зејак, ни од било кој лев бек шо го има облечено дресот на Пелистер. Па сега Кире Поповски да облечи дрес и да влези на терен, ќе изглеа поприбрано во играта одколку Борјан. Ни срце ни мадиња можи да го покријат недостатокот шо го прикажва во секој сегмент од играта.
Ко ќе го глеам, се поќе се мислам дали да баталам и кариера и се и да почнам на стари години да тренирам и да си сркам некое платиче од 500-700 евра за курцање на терен.
Во никој случај не е подобар од Кире Митревски шо толку сите го исмеват тука постојано. Барем Кире има појава појава и физички личи да биди бек, овај со стомакот до паркет нависнат делува како да го станале од софра од Путник и дирек на утакмица да го пуштиле.

Треба според мене Томче да биди одстранет од првиот пораз и да одат барем да покушат да го вратат назад Аљушо, макар и за поголема плата од та шо ја земал предходно. Разликата помеѓу него и Томче е неспоредлива.
Epten razlicni pogledi imame na rakometot dzabe ke raspravame
 
Член од
1 февруари 2014
Мислења
319
Поени од реакции
230
Ne tuku treskajte gluposti osata e klasa igrach za 80% od segashnata nasha ekipa, klasichen bek suter, top vo rakata i dokazhan za nashata liga od prethodno. I ne jadete lajna za Borjan dechkoto edinstven e sho ima zelba i borbenost i vo napad i vo odbrana vo ova nasha mizerija, i to kako ke bidi vo korist ova sezona. Ako dojdi osata sigurno i kako sho se vrtat muabeti deka pregovarale so nekoj stranec sreden bek ako se pogodi toj ke imame top ekipa, posilna so eurofarm sigurno samo sho nemame trener, Tomche i to kako ne e trener za Pelister.... Daj bozhe da me demantira da gi izgazi veshtachkite ama chisto sumljam deka e do tolku spremen...

P. S Dajte nauchete be od piker da se branite da mu ebam majkata!!!!!!!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom